Borstvoeding of flesvoeding? - Babyforum

sietske - schreef op 07-08 om 10:03
Van mij krijg je geen commentaar hoor :-) maar ik wil zelf wel gaan proberen borstvoeding te geven
34 antwoorden en 45761155x bekeken
Dani - schreef op 07-08 om 10:29
He Gerda,

Ook hier nogmaals: lekker laten gaan dat commentaar!
Een kind heeft ook niets aan een stressvolle moeder hoor.
Gewoon doen waar je je goed bij voelt en wat jou het beste lijkt voor je gezin!

Groetjes dani
gerda - schreef op 07-08 om 10:32
Hey Dani,

Dat is dan ook de reden dat ik flesvoeding ga geven. ALs ik borstvoeding ga geven, word ik zo'n stressvolle moeder en dat is het laatste wat ik wil.
Ik wil van deze zwangerschap en baby genieten zoals ik van Maya en Julian door omstandigheden niet heb kunnen doen en flesvoeding is daar een onderdeel van!
* - schreef op 07-08 om 11:07
@Gerda,
Zoals je al aangeeft in je verhaal jij moet gewoon doen waar jij je het beste bij voelt en je hoeft GEEN verantwoording af te leggen. Zoals ik al eerder schreef mensen willen soms zo graag dat hun mening opdringen en hun mening de jouwe laten worden. Maar we zijn mensen met een zelf denkend vermogen en geen schaapjes dus je mag zelf weten wat je doet.
Lekker flesvoeding gaan geven meid en laat je niet door een ander koeieneren.

Liefs Ju
ps ik ga wel borstvoeding geven.
* - schreef op 07-08 om 11:22
@Gerda,1ste fles voeding en 2de borstvoeding dat ging helemaal super. Maar kan je wel vertellen wordt dit een drama dan ga ik gewoon over op de fles desondanks wat er wordt geprevaleerd. blabla dat vind ik het want zoals jij schrijft de samenstelling van de fles is in de loop der jaren echt enorm verbeterd.

Liefs Ju
Tineke - schreef op 07-08 om 12:15
Ik heb me voorgenomen borstvoeding te geven. Lukt dit echter niet of voel ik me er echt niet goed bij, dan schakel ik over op flesvoeding hoor.
Dani - schreef op 07-08 om 14:34
Bij mijn eerste 5 dagen volgehouden om de borst te geven. Mocht mijn bed niet uit al die dagen,borstvoeding kwam niet op gang en ik lag te stressen......
Besloten de fles te gaan geven en de VK was het er meteen mee eens, deed niet moeilijk of wat.

Bij mijn vriend z'n ex bleven ze zeuren dat ze moest proberen door te gaan met de borst terwijl dat ook gewoon niet zo best lukte.
Vriend had zoiets van bekijk het lekker, is voeding gaan halen en het ventje deed het geweldig op de fles.

Ik wil het dus wel gaan proberen maar maak er absoluut geen halszaak van hoor, lukt het niet, jammer dan.
En ik houd mezelf voor dat IK de beslissingen neem deze keer en niemand anders,al staat de hele wereld op z'n kop.

Zo lekker even die hormonen haha!!
Maak je niet druk Gerda!!
Je hebt het geprobeerd!!! En in jou geval krijg je duidelijk een beter gevoel met flesvoeding.
Dus wat is het probleem dan?
Wel zou ik proberen om gewoon te kolven!!
Je kind krijgt de allerbeste voeding en jullie kunnen elkaar lekker aankijken..Heerlijk!

Ik persoonlijk heb ervoor gekozen er alles aan te doen om borstvoeding te geven!!
Maar m'n man wil wel dat ik iets ga kolven zodat ik niet elke nacht uit bed hoef
Lief toch!...
wientje - schreef op 08-08 om 08:49
Ik ga proberen borst voeding te geven. Daar geef je je kind veel antistoffen mee, het schijnt even te duren voor het kindje zijn eigen weerstand goed kan opbouwen. Ook heb je altijd voeding bij de hand en is het veel goedkoper.
Maar als het niet lukt, dan lukt het niet. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ik het heel naar vind, denk dat ik dan ook stop en over ga op flesvoeding.
Voordeel van flesvoeding is trouwens dat je veel beter in de gaten kan houden of ze genoeg binnenkrijgen. Er zitten ook meet calorieën in fels voeding, dus ze hebben er minder van nodig.
Als het niet gaat vanwege zuigreflex enzo dan denk ik dat ik zal proberen te kolven en het gekolfte via de fles zal geven. Doet een vriendin van mij. Die heeft een hele goede productie, maar haar dochtertje snapt de borst niet. Vind dit een mooie en goede oplossing. Kindje krijgt veel antistoffen binnen, en ze kunnen goed in de gaten houden of ze genoeg drinkt. Prima combo!
Cin - schreef op 08-08 om 13:07
Ik had bij mijn zoontje geprobeerd borstvoeding te geven hij dronk op zich best goed..maar ik heb er geen geduld voor moest ook met tepelhoedje e.d. Ik voelde me er alleen maar gestrest bij..
Overgestapt op flesvoeding dat ging super!
Bij me dochtertje niet een smeer geprobeerd en gelijk flesvoeding gaan geven..
Wat jezelf al zegt ook hier 2 kerngezonde kids
Nu zwanger van nr 3 en ook nu ga ik weer gelijk flesvoeding geven
liena - schreef op 08-08 om 13:26
wat is nu eigenlijk beter?
borstvoeding is goed omdat er veel antistoffen inzitten.
maar....
je mag de afgekolfde melk niet in de magnetron zetten want dan warmt het te snel op en worden de antistoffen gedood :s
verder als je borstvoeding geeft moet je nog eens extra vitamine K bij geven.
ik geef borstvoeding en de afgekolfde melk in een flesje en moet iedere keer weer die vieze olievitamine aan hem geven op een theelepeltje. hij is daar echt niet blij mee
bij de flesvoeding zitten de vitamine erbij.
heb nu vandaag eens voor de eerste keer flesvoeding gegeven van nutrilon die je kan combineren met borstvoeding. lijkt wel dat ik ineens een hele andere baby heb. minder gehuil/geschreeuw. en hij valt weer lekker snel inslaap. als hij daar zo goed op blijft reageren dan ga ik ook snel over op flesvoeding.
Shana - schreef op 08-08 om 18:55
ik zou de borst geven, natuurlijk ieder zijn eigen keuze wat ze doen, men ventjj heeft ook al gevraagd dan te kolven zodat hij snachts de fles eens kan geven voor mijn rust, zodus dat komt ala llemaal voor elkaar, het kolven is zo gemakkelijk en toch geef je eigenlijk de fles hehe, zus heeft het ook altijd zo gedaan en ze had er ook geen klagen van
sara x (Gast) - schreef op 04-02 om 20:27
Borstvoeding is voor mij wel een stuk makkelijker geworden met de borstvoedingsbh's van mammae. (www.mammae.be)
Voor deze ontdekking had ik zo gevoelige borsten. Wie had dat kunnen denken dat een goede keuze van BH zo belangrijk was.
Ze zitten geweldig en zien er bovendien nog mooi uit ook. Discretie is hierbij ook nog eens verzekerd en kan nu overal borstvoeding geven.
Groetjes Sara
jessie - schreef op 08-02 om 07:55
Ik ben zelf ook
jessie - schreef op 08-02 om 07:59
I
Diana - schreef op 13-02 om 19:33
Gewoon beide. Kan geen kwaad
katrien - schreef op 16-07 om 20:54
Is het ook aan te raden de beide te combineren? Zou bijv. 'S morgens en zo vaak mogelijk overdag borstvoeding willen geven en dertussen mss eens een flesje. 'S avonds opnieuw de borst, of is dit niet aan te raden?
elsie (Gast) - schreef op 05-08 om 15:49
Ho er rekening mee dat als je voedingen overslaat je productie terug kan lopen tenzij je op dat moment kolft. Meestal is je productie pas a een aanutal maanden stabiel genoeg om bv en kv te kunnen combineren zonder producieterugloop
karin (Gast) - schreef op 25-02 om 11:58
ik heb zelf heel bewust voor bv gekozen ik en mijn 3 broers zijn zelf ook grootgebracht met bv 
voor mij ook een logische keuze ik vind iets wat natuurlijk is en fabriek hoef je niet eens over te discussiëren natuurlijk is iets wat puur natuur van moeder natuur komt altijd beter en afgestemd op je kindje . maar goed heb je geen bv geen melk wat kan dan is het mooi dat er fles voeding bestaat maar ik vind het een heel ander verhaal als je wel melk hebt bv melk maar kiest voor fles voeding omdat je het vermoeiend vind dat vind ik een beetje egoïstisch 
en ook zeer lullig naar je kindje toe 
die korte periode kun je nooit meer over doen de gezondheid ligt dan im jou handen en als je dan kiest voor fles voeding omdat je het maar een gedoe vind bv geven vind ik dat erg egoïstisch overkomen naar je kindje toe . ik heb een tweeling en geef hun bv heel vermoeiend en zwaar vooral de nachten maar wel lekker gezond voor hun en ook belangrijk voor de band met je kindje 
ik moet even deze eerste maanden mezelf op zij zette voor mijn kindjes daar ben je immers moeder voor 
maar ik val niemand af alleen dat is mijn mening wat betreft bv geven .
liefs Karin
Relaxte borstvoedende moeder (Gast) - schreef op 23-10 om 20:27
Ik geef met heel veel plezier borstvoeding! Volgens mij is het juist heel relaxt en niet stressvol. Juist gemakkelijk en niet moeilijk...

Lees dit maar, grappig!
Luna (Gast) - schreef op 21-11 om 10:41
flesvoeding is prima voeding. 
Je kunt echt niet aan een baby of kind zien of hij borst of flesvoeding heeft gehad. De hormonen laten ons schuldig voelen. Ook jammer dat de borst alleen gepromoot wordt want dat is heel frustrerend voor vrouwen die geen bv kunnen/willen geven. Je kind is niet gelukkig als jij een kolvende frustrerende moeder bent. 
Flesvoeding is ook leuk voor de vader, andere familie leden kunnen helpen, ontspannen, gezellig, je weet precies hoeveel een kind binnen krijgt, tijdbesparend en gezond.
Dus gewoon doen die flesvoeding! 
Anoniem (Gast) - schreef op 30-12 om 23:06
Ach een happy moeder is een happy baby. Of je nu de fles of de borst geeft. Ik geef zelf borstvoeding maar heb wel gemerkt dat goede begeleiding in het begin heel belangrijk is. Het kwam bij mij ib het begin niet snel genoeg op gang. Mijn uk heeft op advies van de verloskundige 1 dag na elke voeding bijvoeding gehad en ik moest die dag na elke voeding nog nakolven om de voeding te stimuleren. Wat ik kolfde kon ik dan weer van de bijvoeding aftrekken en zo was het na 1 dag zo goed opgang dat de bijvoeding mocht stoppen omdat mijn kindhe toen weer aankwam ipv afviel. Het zorgde er wel voor dat ik in het begin wat onzeker was over haar gewicht of ze wel voldoende voeding kreeg want je kunt niet zien of ze aankomt. Maar daar ook goede begeleiding in gehad zodat die angst afzakte. Gelukkig groeit ze goed dus ik ben happy. Als het met flesvoeding had gemoeten dan was ik ook happy, als het maar goed gaat met mijn spruit. Maar ben blij dat de bv lukt, scheelt in de kosten 
Kims (Gast) (Gast) - schreef op 01-10 om 11:45
Hi, 
Ik ben benieuwd of er vrouwen zijn die hetzelfde hebben meegemaakt als ik. Ik ben afgelopen juni moeder geworden van een kerngezond kindje. Weliswaar met 36 weken en daarom verbleef mijn dochtertje eerst op de afd neonatologie. Ik heb altijd gezegd voordat ik zwanger was en tijdens de zwangerschap ik wil fv geven. Dit had ik besloten omdat ik veel negatieve ervaringen hoorde over bv en het leek mij makkelijk. Iedereen in mijn omgeving reageerde hier normaal op. Achteraf heb ik ontzettend veel spijt van mijn keuze. Door de hormonen en de moedergevoelens waar ik van tevoren geen rekening mee heb gehouden heb ik het gevoel of ik mijn kindje wat tekort doe. Ook helpt social media en de negatieve verhalen over fv niet erg mee. Ik heb het helaas niet meer terug kunnen draaien en gelukkig gaat het goed met de fles. Als ik ooit nog een keer moeder mag worden wil ik zeker bv gaan proberen te geven. Nu maar hopen dat mijn dochtertje door mijn keuze niks krijgt. Want als ik het internet mag geloven is dit niet het beste voor mijn kind.#eenonzekeremoederdiealleenmaarhetbestewiltvoorhaarkind
Hartje - schreef op 01-10 om 13:23
Probeer rustig te blijven en je schuldgevoel te relativeren. Ik herken je helemaal, heb dit x 2 maanden gegeven en nu dan fv. Omdat ik weet hoe mooi bv is baal ik regelmatig maar he, door er voor je kind te zijn ben je een goede moeder. Als jij gefrustreerd de borst geeft of liefdevol de fles dan is dat dus beter hé! En ja, bv is gezond en natuurlijk maar flesvoeding tegenwoordig ook prima voeding hoor! Als het nu eenmaal zo loopt moet je het proberen los te laten en idd,  als er een volgend kindje komt kun je het zeker proberen. Maar vraag ook eens aan de moeders om je heen, sommigen lukt het niet, anderen spruw kolven narigheid, tis niet allemaal rozengeur en maneschijn.. Alhoewel het bij mij voorspoedig liep, niks geen problemen gehad.
Als ik weer last krijg van die gevoelens waarom ik ze niet aan bv heb probeer ik ze op een andere manier te koesteren en mezelf te vertellen hoe goed 't nu gaat. Komt goed! 
Kims (Gast) - schreef op 01-10 om 13:31
Hi hartje, 
Bedankt voor je bericht. Ik doe mijn best met mijn schuldgevoel maar het is knap lastig. Ik vind het gewoon heel erg dat ik het nooit heb geprobeerd. Als ik dit van tevoren had geweten dan was mijn keus uiteraard anders geweest. Wat ik nog het ergst vind is dat ik nooit heb geprobeerd, dit heb jij en veel andere moeders wel. Dat maakt het voor mij erg lastig om te accepteren. Als ik het had geprobeerd en het werkte niet dat kon ik het denk ik makkelijker een plek geven. Ik blijf nu met schuldgevoelens zitten en denk maar ik wil natuurlijk mijn dochter het allerbeste geven waarom heb ik dit niet gedaan of tenminste geprobeerd. Ik voel me hier een slechte moeder in en neem het me heel erg kwalijk dat ik me niet goed in bv heb verdiept en dat ik niemand ook heeft gezegd waarom probeer je het niet. Ik zal het mezelf nu altijd kwalijk nemen als mijn dochtertje wat krijgt. 
Falca - schreef op 01-10 om 16:25
Hoe hoeft niet bang te zijn dat je kindje wat krijgt omdat jij gelijk met de fles begonnen bent. Oke de anti-stoffen uit de borstvoeding is ze misgelopen maar al die tijd in de baarmoeder heeft ze ze wel gehad en die zijn niet gelijk vertrokken hoor. Uiteindelijk moeten alle kinderen zelf hun immuniteit gaan opbouwen.
Borstvoeding is natuurlijk altijd goed afgestemd op de behoefte van je kindje maar flesvoeding in Nederland is van zo'n kwaliteit dat het op een goede 2de plek staat. Je doet haar dus echt niet te kort.
anoniem22 - schreef op 01-10 om 19:42
1ste kindje flesvoeding nu zwanger van nmr 2 en wil borst gaan geven vind bet wel enorm spannend.... blijft mijn peuter stil zitten kan natuurlijk niet achterin hem aanrennen hoe pijnlijk is het eigenlijk borst voeding geven hoe groot isnde kans op onstekingen zou ik wel genoeg aanmaken zo kan ik wel even doorgaan maar ik ga er voor en hopelijk word ik goed genoeg begeleid 
Lies - schreef op 01-10 om 20:22
Ikzelf kies voor flesvoeding. Heb mijn eerste dochter borstvoeding gegeven,liep als een trein maar kreeg eczeem en erge krampen en reflux dus na 14 dagen overgestapt op fles. Ging goed maar ook weer na 3 weken meer eczeem van voeding tot voeding hik. Verborgen reflux erbij,toen andere fles geprobeerd.... na 2 weken kreeg ze over haar hele lijf pukkels.... ow het was vanaf het begin dus koemelkallergie....en mijn stress erbij door al die onzekerheden man man toen het duidelijk was, over op dieet voeding en alles was binnen 2 weken vertrokken, je raadt het al ik mocht alweer werken. Zo niet ervan genoten! Maar daarna alles dubbel en dwars ingehaald hoor. Nu bij de 2de die wij verwachten in december kiezen we voor flesvoeding, puur om een allergie ook sneller te ontdekken. Een koemelkvrij dieet zie ik niet zo zitten
Schuldig hoef je je niet te voelen. Is ze gelukkig? Groeit ze goed? Stel jezelf die vragen?en kroel daarna gewoon heerlijk met je kleine... je hebt er achteraf jezelf er alleen maar mee he... 
Kims (Gast) - schreef op 01-10 om 21:00
Bedankt voor je reactie falca. Heb jij ook fv gegeven meteen of dat niet? 
Hi annoniem22, het lijkt mij ook spannend om dat bij een tweede te doen hoor. Is toch nieuw dus begrijp je wel. Heb je bij de eerste meteen fv gegeven of eerst bv geprobeerd? En zo ja je gaf meteen fv had je hier ook spijt van dat je nu bij een tweede bv gaat proberen? 
Falca - schreef op 02-10 om 00:00
Ik ben vrij snel nadat ik weer ging werken overgestapt op de fles omdat mijn voeding toen terug liep. Was wel begonnen met borstvoeding omdat het wel goed liep uiteindelijk.  Maar ik kon niet de rust vinden op werk om te gaan kolven toen ik weer na 4 maanden ging werken. Dat lag niet aan het werk maar aan mij. Ik was steeds met mijn gedachten bij wat er nog moest gebeuren. Maar omdat de voeding terug liep begon ik te twijfelen of ze wel genoeg kreeg. Dus voor mijn gemoedstoestand over naar de fles gegaan. Vreemde vond ik eigen dat veel mensen vinden dat je tijdens de kraamtijd de borst hoort te geven maar zodra je op werk verteld dat je nog steeds borstvoeding geeft daar soms ook weer vreemd van wordt opgekeken. Onder het mom van is de fles niet makkelijker als je werkt, of goh je geeft nu wel lang borstvoeding he wil je dat niet afbouwen? 
Kortom iedereen heeft altijd een mening en ik doe gewoon wat ik zelf prettig vind. En als een ander daar wakker van ligt, tsja dan moet die maar eens met een psychiater gaan praten. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Borstvoeding of flesvoeding?' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan