Om de 2 uur - Babyforum

j. - schreef op 12-02 om 06:46
Mijn zoon is nu 3,5 maand oud en komt nog steeds om de 2 uur. Ben momenteel een zombie. Overal lees en hoor ik succes verhalen over 6 of 7 uur per nacht doorslapen. ik vraag mijzelf daarom af wat ik verkeerd doe. Mijn kleine man groeit goed en is de liefste van de hele wereld alleen zou ik t liefst ook eens door willen slapen...
33 antwoorden en 43397634x bekeken
jessie - schreef op 13-02 om 19:18
Heb je al eens uitgetekend hoeveel cc hij mag drinken en jezelf gekolfd en gekeken wat je had? Ik moest Tot een week geleden ook om de 2u voeden en werd er gek van. Bleek dat ik te weinig borstvoeding had en hem 30cc kunstvoeding bij moest geven. Toen mocht ik om de 4uur gaan voeden. Mijn zoontje kwam na 2u natuurlijk jengelen maar ipv te voeden gaf ik hem troost en tot mijn grote verbazing viel hij weer in slaap en kon ik wachten tot de 4u om waren. Soms moest ik dan wel 2u met hem wiegen maar was toch al gewend geen tijd voor mezelf te hebben en na 2 dagen kan hij 4u wachten op zijn voeding en hebben mijn borsten nu ook genoeg dus hoef ik niet meer bij te voeden.
hartje - schreef op 12-02 om 06:54
Dat begrijp ik goed. Zelf heb ik overdag mijn kleine meid meer gegeven waardoor langzaam maar zeker haar ritme veranderde en ze het snachts niet nodig had. Ik merkte gelijk als er overdag meerdere uren tussen zaten want dan was ze er snachts weer.. Ze was er erg gevoelig op. Misschien is het dus een idee overdag je kleine meer of regelmatiger aan te leggen? Of bedoel je alleen wakker worden of echt drinken? Ik heb je berichtje niet helemaal goed begrepen.. Maar hopelijk hen je wat aan het antwoord! Liefs hartje
j. - schreef op 12-02 om 07:11
Wauw, wat een snelle reactie, dank je wel !! Mijn kleine man komt zowel overdags als snachts om de 2 uur. Tussendoor doet hij zijn welbekende hazenslaapjes. Hij krijgt echt genoeg voeding, ik begrijp er Gwn helemaal niks van. Ik ben al bijna zo ver dat ik denk te stoppen met bv..
Anoniem (Gast) - schreef op 13-02 om 10:11
Hoi hoi

mijn zoontje kwam ook zo vaak het bleek dat hij heel veel zuigbehoefte heeft.
j. - schreef op 13-02 om 10:18
En wat heb je toen gedaan?
Anoniem (Gast) - schreef op 13-02 om 11:50
Krijgt jou zoontje een speentje?
Ik wou er eerst niet aan beginnen maar toch met een speentje begonnen toen ging het echt een stuk beter!
j. - schreef op 13-02 om 11:55
Hij heeft idd zijn speentje en zoekt nu ook zijn duimpje op. Maar helaas nog steeds om de 2 uur drinken...
AM - schreef op 13-02 om 15:17
Hoi!

heb je je kindje weleens gewogen voor en na de voeding?  dan weet je wat hij ong drinkt per voeding.
Geef je ook elke keer twee borsten?Misschien helpt het om hem lang aan 1 borst te laten drinken zodat hij 'meer' achtermelk krijgt en dus langer verzadigd is..
als mn zoontje soms wat eerder komt geef ik hem wel de borst die ik de vorige voeding het langste heb gegeven..dan issie gelijk tevreden..
en met doorslapen is het heel belsngrijk savonds toe te geven aan de hoeveelheid die hij wil drinken..dan gaan ze vaak clusteren om de nacht door te halen.
snachts alleen voeding geven,.geen spelletjes doen en geeen.gelle lampen.op helpt ook
misschien heb je er iets aan
j. - schreef op 13-02 om 15:27
Dank je wel voor de tips. Ik zal het ook zeker gaan proberen.
Iza - schreef op 13-02 om 18:43
Onze jongste was ook zo hongerig rond deze leeftijd. Ik kon zelf ook niet meer. Op een gegeven heb ik 'm voor z'n late voeding een flesje gegeven en hij sliep zo tot de volgende ochtend (vroeg) door. Hij had blijkbaar toch echt honger en kreeg te weinig binnen van mijn voeding. Ik zou dus zeker eens gaan wegen wat hier werd voorgesteld en anders kun je misschien de late voeding een flesje kunstvoeding geven en de rest borst? Of je zou eens op zoek moeten gaan naar een goede natuurarts of homeopaat die je wat kan geven om je productie/kwaliteit te verhogen. Succes!
hartje - schreef op 13-02 om 19:23
Ja iza dat wilde ik ook net zeggen.. Soms heeft de ene vrouw minder voeding dan de andere dat kan idd...

j. - schreef op 13-02 om 20:11
Hoi Iza, flesje voor de nacht heb ik helaas al zonder succes uitgeprobeerd
Ik ga wel beginnen met wegen en eventueel een natuurarts is ook iets wat ik in overweging zal nemen. Dank je wel voor je goede tips
Diana - schreef op 14-02 om 00:39
Osteopaat heeft onze kleine ook veel aan gehad
Indy - schreef op 16-02 om 09:41
Naar mijn idee gaat wegen je alleen maar onzeker maken en is dat dus de eerste stap met stoppen met borstvoeding geven. Ook niet erg natuurlijk, maar als je perse wil doorzetten met borstvoeding zou ik er niet aan gaan beginnen. De totale hoeveelheid hoeft namelijk niet eens zoveel te zeggen. Als ik afgekolfde melk van 3 maanden geleden uit de vriezer haal, ziet deze er heel anders uit dan de afgekolfde melk van nu, en dan bedoel ik de laag met voedingstoffen die zich op het water heeft gevormd. Die laag is van belang, en niet alleen de hoeveelheid water want die plast hij gewoon weer snel uit.
Je moet dus zorgen dat hij zoveel mogelijk achtermelk krijgt, daar teert hij op. Dit doe je door te gaan blokvoeden. (hierop kan je googlen) Waarschijnlijk krijgt jou kindje elke keer een plons water binnen met te weinig stoffen om te verteren waardoor hij weer snel geen voldaan gevoel meer heeft.
Ik zou daarom als ik jou was in 3 a 4 uur tijd 1 borst gaan geven, dus 2x achter elkaar dezelfde borst, dan komt hij altijd een keer bij je achtermelk. Je moet je productie hier wel even aan laten wennen, dus geef het een aantal dagen de tijd als je dit wil gaan proberen.
Ik was in het begin bezorgd dat dit slecht zou zijn voor je productie op langere termijn omdat 2 borsten geven standaard is, maar ik doe dit nu al 4 maanden en mijn zoontje groeit bovengemiddeld. Hij is nu bijna 5 maanden en krijgt alleen nog maar borstvoeding, geen hapjes erbij dus.
Indy - schreef op 16-02 om 09:50
Oja, een baby moet ook leren om in diepere slaap te komen. Dus als je er uiteindelijk voor jezelf zeker van bent dat hij geen honger zou moeten kunnen hebben kan je eens proberen om hem toch gewoonte laten liggen, lampjes uit, zachtjes over zijn bolletje te aaien of op zijn duim/speen te laten zuigen en wachten totdat hij weer slaapt. Een overstuur, huilend kindje gaat dit niet lukken maar een jammerend kindje valt vaak wel weer in slaap.
Indy - schreef op 25-02 om 18:50
J, hoe gaat het inmiddels met je kleine man en met jou?
J. (Gast) - schreef op 04-03 om 07:06
hoi Indy, ben gaan kolven zodat hij daarna mag drinken en dus achtermelk krijgt. Hij was wel boos in t begin want hij moest langer zuigen voordat hij wat kreeg maar is daar inmiddels aan gewend. hij komt nu om de 3 a 4 uur dus we zijn om de goede weg. Ik ben dus een beetje zombie af en kan weer wat beter functioneren.
Anoniem (Gast) - schreef op 04-03 om 06:00
Door slapen is een luxe mijn oudste sliep pas door met een jaar en dat was dan van 8 tot 5 dus niet van 7 tot 7 ook kwam mijn oudste de eerste 6maand om de 3uur.. Me jongste geef ik ook borstvoeding en die slaapt van 8 tot 2 a 4 uur en komt overdag soms wel om de 2 uur. Veel mensen denken dat de borst voeding is maar het is ook troost en geborgenheid. En vooral de eerste 3 maand leeft een baby naast voeding ook op geborgenheid.
Indy - schreef op 08-03 om 19:34
Ook een idee om bij de achtermelk te komen door te gaan kolven. Fijn dat je je wat beter voelt!
mariska - schreef op 05-05 om 15:22
Heb je misschien dat hij goed doorslaapt na douchen? Dan kun je t beste savonds douchen met hem en dan slaapt hij lang door. Dus geen voeding
madelene - schreef op 09-11 om 09:55
Mijn meisje mijn jongste kwam ook om de 2 uur was vermoeiend maar ik heb toch volgehouden ik heb haar tot 7 maanden bv gegeven . Toen ze 4 maande werd kwam ze steeds later ik gaf op verzoek niet vaste tijden gewoon als zei aangaf dat ze wilde en ja dat was ook om de 2 uur
Tot ze 4 maanden werd toen eindelijk kwam ze steeds later.
Je voelt je misschien een zombie had ik ook maar het is het waard allemaal voor de gezondheid van je kleine.
Groetjes madelene
Janedoe (Gast) - schreef op 19-01 om 14:19
Hallo, mijn mannetje komt ook gemiddeld om de 2 uur en is nu 3 maanden. Ik heb me er bij neergelegd en dat helpt heel erg veel. Ook laat uk hem 2 x uit dezelfde borst drinken zodat hij de vettere, vullende melk ook krijgt zodat hij af en toe iets meer slaapt en dun de nacht komt hij ook bog maar daar heb ik niet veel last van want hij ligt bij me dus trek hem dan gewoon naar me toe en kan nagenoeg door slapen. Verschoon hem dan niet zodat hij ook weer verder slaapt. Ervaar hier door geen gebroken nachten en daar door fitter overdag. 

Je kindje groeit goed en als je er goed overnadenkt is het geven van minder om de paar uur beter... Jij gooit zelf ook je maag niet bom en bom vol om de 4 uur!!! Heb drie jongens en nu lukt het me juist om het vol te houden door naar mijn kind te luisteren ipv naar het cb en goed bedoelde adviezen van de mensen om me heen en heb een heerlijk tevreden mannetje hier door!!!! Hoop dat je wat aan mijn verhaal hebt of misschien anderen.
Anoniem (Gast) - schreef op 31-08 om 23:35
mijn zoon is 2 maanden en komt ook om de 2 a 3 uur. Kom uit op 8 tot 10 voedingen per dag aan bv. Het cb vond dit veel en adviseerde wat water bij te geven om de tijdsduur te rekken naar de  4 uur. Dit heb ik niet gedaan, elk kind is anders en als hij honger heeft dan geef ik hem bv en dat is nu  tussen de 2 en 3 uur. Ja, dat is intensief maar ik heb het er nog voor over. Hij groeit goed. Snachts ligt hij naast me, dus dan drinkt hij makkelijker uit mijn borst waarna we beiden weer in slaap vallen. In zijn eigen bedje ging ook niet, was de hele nacht met hem bezig en had daarom juist geen slaap. Hij slaapt nu naast my en ik vind t fijn, daarnaast eindelijk wat slaap! Je hoeft niet alles volgens de hokjes van het cb te doen. Zodra je je gevoel volgt en mineer de regels dan voelt t al beter....
Anoniem (Gast) - schreef op 06-03 om 23:28
Sylvie (Gast) - schreef op 16-06 om 16:24
Mijn baby is 19 weken, 4 1/2 maand en drinkt nog steeds om de 2 uur. De eerste kernslaap slaapt hij 4 uur. En dan terug om de 2 uur. Binnen 2 weken moet ik terug gaan werken en ik zie het echt niet zitten. Volgens kind en gezin moet ik echt gaan afbouwen.  Is niet normaal zei de dokter. Dus vandaag start ik dan maar. Ik denk dat ik niet genoeg melk heb en dat hij daarom om de 2 uur vraagt.  Heel vermoeiend
madelene - schreef op 23-06 om 08:26
Dat wil niet perse zeggen dat je kindje niet genoeg heeft  sommige kindjes hebben in het begin dat ze juist heel veel komen om te drinken 
Doordat ze de melk gaan aanmaken. 
Het kindje komt exspres zovaak om de twee uur
Om de melk op gang te laten komen
Is bij mij ook bij alle drie mijn kinderen zo gegaan. 
Dat hoort erbij. 
Een verloskundige was daar ook bezorgd om
Nou nergens voor nodig 
Instinctief komt je kleintje vaak om de melk aan te maken tot na een tijd je borsten het van zelf gaan doen. 
Bv werkt zo hoe vaker een baby komt in het begin
Hoe meer melk er word aangemaakt. 
Dan is het natuurlijk zonde om te stoppen. 
het verbaasd mij soms hoe weinig kennis artsen of kraamverzorgenden hebben over bv .
Misschien wel vermoeiend voor jou zelf
Maar het is iets moois wat je je kindje meegeeft. 
Die gezonde basis neemt niemand hem of haar meer af.
Anoniem 2 (Gast) - schreef op 31-10 om 10:35
Als je je kindje om de twee uur blijft voeden dan rekt het maagje niet op.
Je kindje drinkt dan iedere keer maar een beetje en blijft vragen om de twee uur. Je zou kunnen kolven en kijken hoeveel jullie kleintje binnen krijgt. Ik zou proberen om iedere dag een kwartiertje te rekken door eventueel een speentje te geven.
Martine (Gast) - schreef op 21-11 om 02:49
Hoe komt het toch dat men kolven vergelijkt met een voeding die n baby drinkt? Dat is niét dezelfde hoeveelheid en op die manier meten is totaal onbetrouwbaar... Ook de gedachte dat je niet genoeg melk zou hebben is vrijwel altijd niet waar en KV erbij geven niet nodig. Als je baby tevreden is na n voeding, voldoende plasluiers heeft en lekker groeit, dan gaat t met de BV gewoon goed. Mijn zoon komt 's nachts overigens ook om de 2 uur en ja, ik voel me ook een zombie....
Sofiasofia (Gast) - schreef op 07-09 om 09:05
Hallo..


Mijn zoon van.bijna 5 maanden sliep heerlijk door tot we terug kwamen van vakantie niet meer.
Hij wordt  op.de 2 a3 uur wakker maar drinkt niet veel en ook heeft hij geen zuigbehoefte want een speentje vind hij maar niks .

Maar wij zij nu wel egt moe van die 
Korte nachten  waar kan hij aan liggen  ... radeloos  op het moment 
 .

Ps ook melk wilt hij niet   ....egt met.moeite 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Om de 2 uur' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan