Baby te zwaar? - Babyforum

Daniek (Gast) - schreef op 31-07 om 13:29
Hoi 

Wat mij al even bezig houd is het antwoord van het consultatie bureau, de verpleegkundige gaf aan dat onze dochter voor haar leeftijd al boven het gemiddelde zit met gewicht. Oftewel als ze zo door groeit zou ze bij het volgende bezoek te zwaar zijn.
Onze dochter is nou 10 weken en weeg 5,2 kg, echter is ze vanaf de geboorte (3990) al bovengemiddeld met haar gewicht
Nu moeten we terug na minder flessen maar ik vind t soms erg lastig omdat ze gewoon een goede eter is en ik de voeding dan bijvoorbeeld nog een uur moet gaan rekken. Nu is het niet zo dat ze bij ieder huiltje en kuchje de fles krijgt maar volgens die mevrouw moest er minimaal 4 u tussen zitten maar ze komt toch meestal al nA 2 tot 3 u
Wat is jullie ervaring hierin? Moet ik me zorgen maken.....
6 antwoorden en 36051514x bekeken
Luutje - schreef op 01-08 om 13:51
Niet dat ik er al iets van ken maar misschien een voeding geven dat iets meer vult zodat ze minder snel weer honger krijgt?
Anoniem (Gast) - schreef op 01-08 om 23:57
Hoi Daniek.
Maak je eigen geen zorgen.  Ik heb zelf een zoontje van 10 weken oud. Vorige week met 9 weken gewogen. Hij woog meer als jou dochtertje  Op het consultatie b. Zeiden ze er niks van bij mij. 

Zolang jou dochter te vreden is, is het goed. Probeer wel de fles om de 3 uur te geven. 
Mijn ventje ging snel omhoog met de cc. Consultatie b. Zei toen als je maar niet meer als 1000 cc p 24uur geef is het prima. Zodat je de nieren niet gaat overwerken.

En voor je het weet gaan ze meer bewegen..en gaat het baby vet eraf
Rose - schreef op 03-08 om 16:14
Hi Daniek,

Ik zou me er niet druk om maken, onze zoon was een prematuur van 3140gr en is langer dan gemiddeld en zijb gewicht was ook altijd wat te zwaar maar nu hij kruipt en veel beweegt vinden we hem zelfs wat dunnetjes.

We hebben hem nooit honger laten hebben maar wel wat meer vullende melk gegeven. Alleen kreeg hij daar weer verstopping van dus zijn we daar ook mee gestopt.

Wij houden er ook niet van om honger te hebben toch, ze is het nodig. Zo zie ik het.

Succes!
Daniek (Gast) - schreef op 06-08 om 13:08
Hoi dames

Bedankt voor jullie reactie, wij zijn over gestapt op voeding speciaal voor de hongerige baby. Dit gaat de ene keer goed en de andere keer komt ze toch al weer vrij snel. Ik probeer nu tussendoor dan even met haar te wandelen zodat  ik toch net weer een half kan rekken met de voeding
Wij komen ondanks dat toch echt wel weer op 6 flessen uit, we hebben t geprobeerd maar ik ga mijn kind geen honger laten lijden 
Maar nu ik jullie ervaring lees zie ik al wel dat ik me dus geen zorgen hoef te maken
Beertje86 (Gast) - schreef op 06-08 om 13:54
Je niet onzeker laten maken door het cb. Een gemiddelde is niet voor niets een gemiddelde. Jou kindje is zeker niet te zwaar naar mijn mening. Laat ze lekker kletsen. Haar geboorte gewicht was erg netjes niks mis mee. Een lekkere hollandse meid, houden zo! En zeker geen honger laten lijden.
MamaN - schreef op 29-08 om 12:18
Hi Daniek,

Je moet je niet gek laten maken door het cb, ieder kindje is anders. Als jij honger hebt eet je toch ook gewoon, het moet natuurlijk niet de pan uitrijzen maar ik neem aan dat je kindje niet de hele dag door eet. Dus wanneer zij hongerig is zou ik dr gewoon een flesje geven, zodra ze beginnen te lopen vliegt dat gewicht er ook weer af. Doe gewoon waar jij je goed bij voelt.

Liefss

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Baby te zwaar?' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan