Slaap versus voeding - Babyforum

Cnudje_1 (Gast) - schreef op 27-05 om 14:59
Hoi
Onze meid is bijna 4 maandjes en drinkt sedert kort kv (ongeveer een week of 3 nu)
Ze dronk in het begin flesjes van 150 nu al soms flesjes van 180. 
We geven ze nu vanaf ze wakker komt om de 3 uren een fles en daar vraagt ze ook om.
Na de fles wat spelen en dan slaapt ze 45 minuutjes. Langer is nog niet echt voorgekomen...
Nadien hou ik ze dus bezig tot de volgende fles, soms in de draagzak zodat ik wat kan doen, anders een wandelingetje, lezen, praten...
Nu is zij overdag lekker bezig, lacht veel, aaa't en gorgelt zowat iets terug, maar veel kun je natuurlijk nog niet doen met zo'n kleine uk.
's avonds na de fles van 19u 19u30 heeft zij steevast haar huilbui (niet uurtje, maar soms uren...)
Ik veronderstel dat dit stoom afblazen is van een dag vol prikkels? Ze lijkt dan echt ontroostbaar, tuutje helpt niet, we dragen ze dan rond dat ze 'kalmeert' en in slaapt valt. We laten ze bij ons liggen in de zetel op een soort babykussen tot de laatste fles (22u, 22u3O). We maken ze dan wakker.
Dan slaapt ze 'door' tot ongeveer 6u30 à 7u en krijgt ze weer een fles en slaapt dan nog tot 9u30 ongeveer. Dan start haar dag.
Mijn vraag is nu of we haar niet beter een laatste fles geven rond 20u of zo? Of gewoon geen fles meer na de fles van 19u en als ze slaapt haar gewoon in haar wieg leggen?
Mijn man en ik zitten dan als schapen bij haar, naar een bijna 'mute' tv te kijken nog voor een uurtje...gezellig is anders natuurlijk.

Nu hebben we ze ook van vorige vrijdag tot eergisteren meegenomen voor een 'weekje' Ardennen.
De ganse rit naar daar heeft ze zitten huilen! Mijn man reed zich bijna te pletter daar ze echt niet stopte...dus slapen in de auto, ja voor een halfuurtje of zo...maar dan...
We hebben onderweg gestopt voor een fles, maar het mocht niet baten. De rest van de trip ook geweend...
In de Ardennen zelf was ze overdag heel alert, overal naar kijken...
We hebben enkele wandelingen gedaan met haar in de draagzak, dit vond ze leuk. Ook eens wat stadsbezoeken gedaan (terrasje kon er ook vanaf voor een halfuurtje), maar 's avonds heb ik uren mogen rondlopen met haar rond de vijver aan onze chalet. Waarschijnlijk veel te veel prikkels op een dag?
Was het te vroeg om op reis te gaan? Ook op de terugrit hadden we geen geluk, lekke band gekregen en vervangwagen in Namur gekregen...dus niet alle bagage konden we terug in de vervangwagen krijgen...gelukkig ons kind en hond wel :-)
Ook vroeg ik me af wanneer we best starten met wat lepeltjes gpap? Ik wil niet direct starten aan 16 weken, eerder aan 18 weken of zo. Rijping darmpjes wat laten zijn gang doen...kweetnie?
Wat geef je dan het best? Wortelen, bloemkool, ...en wanneer geef je dit het best? Wij eten 's avonds warm daar mijn man gaat werken en hij boterhammen meeneemt. We eten ook best laat (na 19u30)...
Ofwel maak ik wat groenten klaar over de middag voor haar, en de rest eten wij 's avonds op?
Ik vroeg me ook af wat jullie allemaal doen met een uk van 4 maandjes of jonger ouder, die niet veel slapen overdag? Gaan jullie veel weg overdag?
Ik probeer dat ze zeker 3 maal per dag 45 minuten slaapt...dus ben ik wat gebonden aan die tijden.
Nadien heb ik dan nog een uurtje tijd voor de volgende fles dus ja...weggaan wordt al moeilijker
Dus wat doen jullie? Wandelen? 
Ik ben nog tot eind aug thuis (ouderschapsverlof) daar dit ons enigste kind zal worden (na jarenlang IVF zijn we super content dat we eindelijk nog een kind hebben...)
4 antwoorden en 32688495x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 27-05 om 15:38
Je mag pas vast voeding geven bij 6 maanden. Dat heet repleymethode zoek maar eens op google.
Anoniem (Gast) - schreef op 28-05 om 12:11
Je mag pas, je mag pas. Dat klinkt zo streng en daar zijn de deskundige het ook niet altijd over eens. De Rapley methode werkt voor de een wel en voor de ander niet.
Vanaf 4 maanden kun je als je dat wilt met groente of fruithapjes beginnen. Stel je er echter niet te veel van voor. dit zijn dan oefenhapjes, je hebt van die babylepeltjes en dan kun je dan een lepeltje of 3 proberen om te oefenen. Die lepels vervangen dus geen fles of borstvoeding en zijn enkel om je kleintje aan een andere smaak als melk te laten wennen. Je kunt het gewoon geven wanneer het jouw uitkomt. Probeer het ongeveer een half uurtje na een fles, dan heeft de kleine niet zo'n honger en zijn ze vaak wel in om iets nieuws te leren. Ze zijn ook absolute nog niet nodig want je kleintje haalt tot 6 maanden alles wat hij nodig heeft uit de melk. Het advies is als je er mee wilt starten om met groente te starten omdat dat milder van smaak is. Uiteraard moet je het met 4 maanden wel plat pureren omdat je kleintje nog niet kan kauwen. Smaken als bloemkool, broccoli of worteltjes kun je vaak mee starten. Vraag evt advies bij een consultatiebureau wat zij adviezen maar volg vooral je eigen moeder gevoel.
Wat betreft je tijd voor de laatste fles, mijn kraamverzorgster en verloskundige hebben mij meegegeven dat je ze met 4 maanden echt niet wakker hoeft te maken voor de fles, als ze honger hebben komen ze zelf wel. Mijn ukkie had al vrij snel de laatste fles rond 20 uur en kwam dan zelf pas weer tussen 6 en 8 uur in de morgen.
Emma (Gast) - schreef op 19-02 om 13:21
Ik maak mijn dochter niet wakker voor een late fles maar ze komt wel nog een keer in de nacht. Ze krijgt tussen 19.00-19.30 de laatste fles en ligt meestal om 19.45 wel op bed. Ze slaapt dan tot 04.00-05.30 uur - dan krijgt ze een flesje en slaapt ze weer verder. Voor ons werkt dit omdat we dan nog iets aan onze avond hebben en ik vind 'snachts voeden niet zo erg. Maar mijn dochter slaapt ook veel overdag, ik volg volledig haar eigen ritme eigenlijk. Heb wel geexperimenteerd met wakker maken voor een fles om 23.00 uur bijv maar dan kwam ze nog steeds in de nacht voor een fles. Dat schuift vanzelf waarschijnlijk - ik zie het wel!
anoniem22 - schreef op 19-02 om 14:02
Uhm wat me gelijk binnen schoot waren de drie r? Rust reinigheid en regelmaat 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Slaap versus voeding' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan