uitzetlijst - Babyforum

monicque (Gast) - schreef op 13-09 om 14:56
Hoi allemaal
Ik vroeg mij af wat gebruik je echt allemaal uit je uitzetlijst voor de baby vanaf de geboorte en voor wat gebruik je het allemaal?.
Ik vroeg het mij af om zo finacieel mogelijk te besparen op onzin dingentjes.
Alvast bedankt liefs monicque
7 antwoorden en 42093021x bekeken
* - schreef op 13-09 om 15:49
@monicque,

http://www.oeiikgroei.nl/jij-en-je-gezin/praktisch/baby-uitzetlijst/

Je kan ook een hoop halen bij zeeman en wibra..
Heb ik zelf ook gedaan...

Anoniem (Gast) - schreef op 12-10 om 10:18
Dat kan zeker.. er staan zoveel dingen op die je NOOIT gebruikt, zelfs ouderwets zijn en helemaal niet meer gebruikt worden, zoals navelbandjes... Ook flessenwarmers worden helemaal niet meer gebruikt, omdat je warm water uit de kraan kan pakken.
Kruikenhoezen worden ook niet meer gebruikt, hiervoor pakken ze nu hydrofiel luiers die ze op een bepaalde manier oprollen zodat het veiliger is.
Edith - schreef op 13-10 om 13:38
En als je echt wil besparen, vraag dan ook eens na bij familie/vrienden met (jonge) kinderen. Die hebben vaak nog een heleboel herbruikbare spulletjes liggen. Soms kun je het zelfs lenen tussen twee kinderen door (als je het maar weer op tijd terug geeft)  Hetzelfde geldt voor babykleertjes.
W.b. kraampakket, vraag eerst even na of je dat niet van je verzekering krijgt.
Voor 'samen op weg' in de oei-ik-groei-lijst van hierboven: vergeet de draagdoek niet. Een rekbare lange doek (tricot, ByKay bijv.) is voor rond 15 à 20 euro te koop op Marktplaats. Het is heerlijk knus om je kindje te dragen, en kan best zijn dat het zo goed bevalt dat een (dure) kinderwagen helemaal niet nodig blijkt te zijn.
gerda (Gast) - schreef op 08-02 om 19:40
handige lijst, met aankoop winkels! http://zwangervan.jeeerstebaby.nl/baby-uitzet-wat-heb-je-nodig/
Jozien (Gast) - schreef op 16-02 om 21:24
Flanellen luiers voor onder de lakens van het matras heb ik wel gebruikt, maar meestal worden er 6 geadviseerd, maar ik had er aan drie genoeg.
Ik zie ook bij flesvoeding meerdere flesjes wordt geadviseerd. Ik heb tot 6 maanden bv gegeven maar daarna had ik aan 1fles voldoende. Vanuit mijn werk is de ervaring van difrax goed tegen krampjes etc. Maar zelf de avent gebruikt omdat die in de gratis doos zat en met veel plezier.
Verder heb ik zelf veel dingen bij de kringloop en marktplaats gehaald. Vrijwel alle hoezen kan je wassen en dus weer fris en hygienisch.
Chelsea - schreef op 27-08 om 12:47
Ik kan je alleen een paar dingen zeggen die wij niet gebruiken. Veiligheidsspelden gebruiken wij niet, hydrofiele washandjes of spuugdoekjes gebruiken wij vrijwel niet, 1 washandje voor het badderen en qua spuugdoekjes gebruiken we de hydrofiele doekjes of de badstof doekjes. Het zitje voor in bad gebruiken we ook niet. En al die lekkere Zwitsal oliën en lotions mochten we voorlopig ook nog niet gebruiken. Wel de shampoo en billendoekjes hoor maar alle smeerseltjes moesten we nog even paar maandjes mee wachten. Verder heb ik hele potten sudocreme en zinkzalf staan, die heb ik ook nog niet gebruikt, maar volgens me vriend komt dat nog.
Jack Verlinden (Gast) - schreef op 14-01 om 16:49
Ik heb er zelf nog niet al te veel ervaring mee, maar je kan wel heel gemakkelijk bijhouden wat je nog allemaal nodig hebt op www.thingsweneed.be. Tis maar een tip! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'uitzetlijst' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan