HELP! - Babyforum

anoniem1994 - schreef op 07-09 om 11:04
Hallo allemaal!

Ik zit met een probleem en weet niet hoe ik dit op moet lossen. Mijn vriend heeft moeite met het omgaan met ons zoontje. Mijn zoontje lacht bijna altijd. Als hij dan een keertje huilt, dan weet mijn vriend niet hoe hij hier mee om moet gaan. Hij heeft altijd al een kort lontje gehad, ook voor dat mijn zoontje ter wereld kwam. Als mijn zoontje huilt dan gaat mijn vriend hem door elkaar schudden om hem stil te krijgen (effect: nog harder huilen). Ik dacht misschien heeft hij honger, dus ik gaf hem een koekje. Duwde mijn vriend het koekje in een keer zijn mondje in om hem stil te krijgen. (effect: nog meer huilen). Toen probeerde ik de fles. Gaat mijn vriend in de fles knijpen. Zo zegt hij nu moet hij wel slikken (effect: mijn zoontje helemaal over de toeren). In de eerste maanden had mijn zoontje veel last van krampjes en huilde veel (ook ik had daar moeite mee, maar bleef vrij rustig of liep even weg). 

Als ik een keer weg ben en kom later weer thuis dan tref ik bijna altijd een hard huilend zoontje aan. Ik vind dit erg lastig, ook omdat ik gezien heb wat hij doet. (heb ook al een gat in de deur, dit deed hij ook al voordat wij een kindje kregen) 

Wat mij het meeste raakt is dat hij al een paar keer heeft gezegd: t is dat ik nu een kind heb, maar liever niet. of: Dit is nou waarom ik kinderen haat. 


Iemand die mij raad kan geven?  
49 antwoorden en 35743436x bekeken
anoniem1994 - schreef op 07-09 om 11:17
graag jullie mening hierover
* - schreef op 07-09 om 11:30
Anoniem 94 weet je wel dat je kind een hersenbeschadiging op kan lopen van het schudden, en dat hij kan stikken in de melk.. Het enige wat ik wil zeggen laat je kind checken en ga weg bij deze man want dit is ongezond voor jou baby en ook voor jou. EN IK ZOU ME ZOONTJE NIET MEER ALLEEN MET HEM LATEN.
Nannie ❤ - schreef op 07-09 om 11:43
Ik schrik hier heel erg van! Precies wat Lotus zegt! En wat als je kindje ouder wordt, gaat je vriend hem dan slaan? Of erger? Dit is mishandeling, zowel lichamelijk als geestelijk en als jij dit als moeder toelaat door bij hem te blijven maak jij je hier evengoed schuldig aan. Dit zal vast hard aankomen, maar voorkomen is beter dan genezen! Handel en ga weg om erger te voorkomen!
Zoals ik het lees zit dit gedrag in de aard van je vriend en dat gaat met een beetje hulp echt niet veranderen.
anoniem1994 - schreef op 07-09 om 11:45
Ik durf hem ook niet alleen met hem te laten. In het begin deed hij het vaker en dacht dat het nu goed ging. Helaas begint alles weer van voor af aan. Hij brengt alleen mijn zoontje nog naar de opvang s'ochtends alleen. Als ik langer weg ben zorg ik vaak dat hij naar mijn ouders gaat. Ik heb straks stage en ben ik s'avonds ook vaak weg wanneer hij thuis is. Ik weet dan niet of hij hem bij mijn ouders weg haalt of niet. Ik heb er dan (naar mijn idee) geen controle op. 

Ik vind dit zo moeilijk! 

Die hersenbeschadiging wist ik niet. Dat laat mij toch wel even schrikken!! 

Hij gaat volgende naar iemand te praten. Vind het dan ook niet eerlijk om daarvoor aan bij hem weg te gaan. Moet ik hem niet nog een kans geven om te veranderen? of heb ik hem al vaak genoeg die kans gegeven. Mijn schoonmoeder zegt dat het wel een jaar kan duren voor mijn vriend hierin veranderen kan..
Nannie ❤ - schreef op 07-09 om 11:51
Je kind wordt nu al gevormd, maar helaas door de toenadering van je vriend al flink beschadigd. Dit kan doorwerken tot in de volwassenheid. 
En je kunt mij niet wijsmaken dat jij gelukkig bent met deze man. Kies voor je kind en jezelf en vind een weg. Desnoods dat je hem het kind onder begeleiding laat bezoeken met familie of professionele hulp. 

Staat je vriend wel open voor een eventuele therapie of begeleiding?
anoniem1994 - schreef op 07-09 om 11:55
Na steeds weer er over te beginnen heeft hij eindelijk weer een afspraak gemaakt. 
Hij heeft in de eerste maanden ook gepraat en kreeg hij opdrachten mee en die werkten niet en daarna heeft hij medicatie gehad en is hij nooit weer heen geweest.(nu heeft hij geen medicatie meer) Het ging goed en dacht dat we nu een gelukkig gezin zouden zijn. (ik had al trouw plannen en dacht al over een tweede kindje). Alleen nu het weer begint weet ik niet meer wat ik moet en durf ik zeker geen tweede meer met hem te krijgen.
Nannie ❤ - schreef op 07-09 om 12:00
Die plannen zijn illusies, de wil om het zo goed mogelijk te willen doen en je wensbeelden in vervulling laten gaan, maar lieverd daar ga je echt, maar dan ook echt spijt van krijgen als je dit gaat doen. Je komt heus een goede man in je leven tegen waar je deze wensen nog mee in vervulling kunt laten gaan, maar dan wel als oprecht gelukkig gezin en niet vanuit de illusie. 
Wees wijs en gebruik in dit geval je verstand!
Nannie ❤ - schreef op 07-09 om 12:04
Ik zeg je dit omdat ikzelf dergelijke keuzes heb moeten maken. Ben 7 jr alleenstaande mama geweest, maar wat ben ik blij dat ik heb doorgezet, hoe moeilijk ook. En ik kan nu oprecht zeggen dat ik gelukkig ben met een nieuwe man in mijn leven.
anoniem1994 - schreef op 07-09 om 12:04
Lotus ik heb de beelden bekeken. Ik ben alleen uit de tweede wat wijs geworden. Het ziet er wel heel erg uit! 
Ik kan totaal geen Engels dus snap van de tekst niks (schaam) 

We hebben net samen een ander huis gekocht. Hier kunnen wij over een maandje ongeveer in. Het is een 2 onder 1 kap woning waarvan wij een willen maken. Ik twijfel alleen heel erg of ik niet beter aan een kant gaan wonen met mijn zoontje en hij aan de andere kant.
* - schreef op 07-09 om 12:19
Dat is jammer dat jullie net een huis hebben gekocht.. Maar ik zou serieus mijn zoontje laten onderzoeken..Het kan zijn dat de hersenbeschadiging verergert doordat je vriend hem heeft geschud..En ik zou echt professionele hulp gaan inzetten t.o.v. je vriend en dat hij dat ook echt gaat doen.. Want het is niet gezond..
anoniem1994 - schreef op 07-09 om 12:29
Bedankt dames voor alle reacties!
Genoeg om over na te denken. 
Ik moet nu eerst werken en dan de boodschappen doen 
Vanavond is mijn vriend er weer, dus kan waarschijnlijk pas weer morgen reageren. 

Geniet allemaal nog maar even van het mooie weer!
onskindje - schreef op 07-09 om 13:07
Oh Oh Oh , 

Schandalig dat je vriend zo met jullie zoon om gaat ! Het kindje kan idd wel een hersenbeschadeging hebben ! En wat ik al helemaal niet snap is je vraagt om
help . Er zijn hier dames die je hele goede adviezen geven om bij je man weg te gegaan, vervolgens heb je trouwplannen en nog een kinderwens  Sorry , maar als mijn man zo met mijn dochtertje om ging dat kon hij het huis ook verlaten . Ik moest er niet aan denken als mijn man in het flesje kneep en dat me dochtertje kon stikken

Maar tuurlijk , je moet het allemaal zelf weten , maar ik wens je zoontje heel veel sterkte met z'n vader !
anoniem1994 - schreef op 07-09 om 16:26
Ik ben ook blij met de adviezen die ik heb gekregen. 
Ja het ging weer goed dus toen had ik die plannen. Alleen begint het nu wel weer en zijn al die plannen verdwenen.
Anoniem (Gast) - schreef op 07-09 om 17:25
Slecht teken ! 

Ik zal bij je man weg gaan ! Dit kan gewoon niet .  Schandalig dit soort dingen !
Nannie ❤ - schreef op 07-09 om 17:30
Hoe uitte hij zich voordat jullie een kindje hadden? Sloeg hij jou?
Cutiex - schreef op 07-09 om 22:12
Ook ik had die vent verlaten ! 

Als mijn vriend ooit in het flesje knijpt terwel de kleine kan stikken ? Brr moet er niet aan denken . En het kleine door elkaar schudden als hij huilt ? Ooh arm kindje zeg  Hoe kan je dit toelaten ? Hoe kan het dat je gewoon nog bij hem blijft ?
anoniem1994 - schreef op 08-09 om 10:08
nee hij heeft mij nog nooit geslagen. 
Zodra hij woede voelde opkomen en hij wel wou gaan slaan pakte hij een deur of een laptop of iets anders dat in de buurt was en maakte hij dat stuk. 

Ik heb gisteren nog weer met hem gepraat. 
Hij gaat als het goed is een boekje ophalen over hoe voed ik mijn kind op en volgende week nog een afspraak bij een vrouw om te praten. 

Zaterdag komt zijn moeder langs en ga ik daar nog mee in gesprek.
Cutiex - schreef op 11-09 om 14:05
hoe was het gesprek met zijn moeder ? 

ben benieuwd als je man er echt iets aan gaat doen !
anoniem1994 - schreef op 12-09 om 15:12
Helaas heeft het gesprek met zijn moeder niks op geleverd. 
Zij zegt: als jullie huisarts het niet mee weet dan kan je misschien beter naar een andere gaan om te kijken of die een diagnose kan stellen. 
Ze zou vanaf donderdag met haar man hierover praten en het dus afgelopen zaterdag vertellen. Alleen is het bovengenoemde haar antwoord. Heb het idee dat zijn vader/moeder iets verbergt of zo... 

Hij zou een boekje ophalen: hoe voed ik mijn kind op. 
Helaas (zoals verwacht) het boekje niet opgehaald. hij zei dat het boekje volgens de website al is uitgeleend en dat ons zoontje bijna altijd vrolijk is en dat daarom dat boekje geen zin heeft. 

Hij heeft morgen nog een gesprek met iemand van het ggz. Als ook daar niks uit komt dan weet ik niet meer wat de oplossing moet zijn.
* - schreef op 12-09 om 15:21
Ik zou met je huisarts gaan praten want zoo kan het niet langer..
Dit gaat echt niet goed..
Ik heb echt t idee dat jij alles er aan wil doen maar de omgeving je man/vriend schoonmoeder schoonvader maken er geen werk van.. Ik zou echt stappen gaan zetten voor je zoontje want zoo heb je kans dat je zoon alsnog een hersenbeschadiging heeft..
Ik hoop dat jij na morgen wijs zal gaan beslissen 
Sterkte
anoniem1994 - schreef op 12-09 om 15:25
Ja dat klopt. Ik wil zo graag dat het goed komt en probeer daarom van alles. 
Van zijn kant komt er eigenlijk nooit iets. 
Hij zegt dat hij het heel moeilijk vind om er mee heen te gaan en daarom vaak niks doet. 
Uit eindelijk als ik dan weer zeg dat ik anders weg ga dan gaat hij stappen ondernemen. Dit is wel steeds voor korte duur (alleen die dag) 

Ik hoop dat er morgen iets uit komt en dat het opgelost kan worden. 
Ik slaap bijna niet en heb iedere dag hoofdpijn.
Cutiex - schreef op 12-09 om 17:19
Ik had wel verwacht dat je man er onder uit zo komen ! Ik had het op gegeven en had echt niet meer met deze man veder gaan leven ! 
zo man gun ik geen zoontje ! en ik
maak me hier ook zo boos om ! Maar je moet het natuurlijk allemaal zelf weten  

Maar sneu voor je zoontje . En hoop niet dat het schudden de dood van jou/jullie zoontje wordt !
Nannie ❤ - schreef op 12-09 om 17:52
Hoe oud/jong Ben je? 
Weet je, veel vrouwen waaronder ikzelf dacht altijd de mens/wereld te kunnen verbeteren, maar sommige mensen zijn niet te helpen meis, dus wees niet naïef en kies voor de veiligheid van je zoontje. Dat is je PLICHT als moeder!!  


De enige wie jij nu moet helpen is je zoontje! 
Tink - schreef op 12-09 om 18:43
Ocharme dat mannetje, hij zal telkens meer getraumatiseerd worden. Niet moeilijk dat hij nog meer gaat huilen, pure mishandeling  zou ook bij hem weg gaan voor er iets heel ergs gebeurd. Vreselijk dit!
anoniem1994 - schreef op 12-09 om 19:56
Nannie ik ben 22. 
Mijn moeder zegt steeds dat ik hem nog een kans moet geven om te veranderen. 
Ik begin dan weer heel erg te twijfelen 
Zij zegt dat ik naar een maatschappelijk werkster of iets moet gaan praten, dat zij misschien een oplossing voor hebben. 

Morgenochtend heeft hij een gesprek. Ik laat jullie morgen weten wat hij gezegd heeft...
Cutiex - schreef op 12-09 om 20:26
22 en dan al zulke problemen met je man ? en luister jij dit keer naar je moeder ? 

Als mijn man mijn kind zo behandeld zegt MIJN moeder dat ik die man moet VERLATEN !! schandalig dat je zelf die inzicht nog niet heb . 

Sorry maar ik vind dit een beedje aandacht trekken terwel je om hulp vraagt , iedereen zegt dat je die man geen kansen meer moet geven en toch blijf je het doen . en die man veranderd nooit ! 

Sorry maar ik ben hier uit gepraat hier kan ik absoluut niet tegen 

Succes veder
* - schreef op 12-09 om 20:30
Je hebt gelijk  cutiex Miss morgen helder inzicht
Cutiex - schreef op 12-09 om 20:36
Daar ga ik niet van uit aangezien hij het al een 'paar' keer zou veranderen
anoniem1994 - schreef op 12-09 om 20:36
maar... hoe weet je zo zeker dat hij niet veranderd?

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'HELP!' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan