Microdutjes - Babyforum

burginella - schreef op 17-09 om 13:25
Hallo allemaal

Mijn zoontje is ondertussen al 6 maanden oud. Ik vind dat hij in totaal goed slaapt( 4u in de dag), maar wel telkens in korte dutjes. Als hij anderhalf uur wakker is, dan begint hij te protesteren. Als ik hem dan in bed leg, slaapt hij telkens maar 45min. Hij kan wel 2,5uur wakker blijven, maar dan valt er niets meer mee aan te vangen. Als hij dan in slaapt, slaapt hij meestal maar een half uurtje... 's Nachts slaapt hij 11u. Dus het is een echt slaapkoppie dat zijn slaap nodig heeft... Zijn er nog mensen die dit hebben?

Ik maak mij zorgen omdat ik bij mijn medemensen zie dat hun kind gemakkelijk 2u-3u doorslaapt

Wat is jullie mening hierover?
3 antwoorden en 41882475x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 19-09 om 09:16
Ieder kind is anders mijn dochter was overdag ook niet het persoon van slapen idd een half uurtje na de voeding maar dan weer lekker vrolijk wakker 

Als het snachts goed slaapt is er niets aan de hand lijkt me
Edith - schreef op 22-09 om 12:18
45 minuten is de normale lengte van één slaapcyclus bij baby's (bij oudere kinderen en volwassenen is dit ca. 1½ uur). Tussen de slaapcycli door worden ze even een beetje wakker, en als ze dan moeite hebben om alleen weer in te slapen, worden ze helemaal wakker. Heel gewoon babygedrag van je zoontje dus! Als hij in totaal 15 uur per etmaal slaapt, lijkt me niets aan de hand. En je weet ook precies wanneer je hem weer op bed moet leggen om hem niet oververmoeid te laten raken. Helemaal prima, toch?
Madelene - schreef op 18-03 om 21:29
Inderdaad wat hier al eerder genoemd werd elk kindje is anders en heeft een ander ritme
maar mijn dochtertjes sliepen in de middag om 11 uur tot meestal 2 uur s middags 
en dat was het zo elke dag. 
En savonds sliepen ze om half 8 tot volgende morgen 
7 uur . nu zijn ze inmiddels kleuters en slapen ze Gelukkig tegenwoordig ook uit in het weekend tot 10 uur alleen is dat doordeweeks wat minder dan komt het niet uit want moeten ze naar school . Dan moet ik ze met moeite wakker krijgen .
groetjes madelene

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Microdutjes' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan