Hechtingen in de kraamtijd

  • Hechtingen in de kraamtijd

Wanneer je door de bevalling gehecht moest worden, kun je daar thuis nog flink wat last van hebben. Brabbels geeft je informatie en tips over hechtingen in de kraamtijd.

Hechtingen in de kraamtijd

Je hechtingen kunnen na het uitwerken van de verdoving flink gevoelig zijn waardoor het mogelijk erg onprettig is om te zitten en te bewegen.
De kraamverzorgster zal iedere dag je hechtingen controleren. Ze kijkt of de hechtingen goed genezen en of de hechtingen niet trekken. Je kunt zelf het herstel bevorderen door af en toe de hechtingen even te laten luchten. Je kunt dit het beste doen door iedere dag een half uurtje zonder ondergoed op een oude handdoek of een celstofmatje (uit je kraampakket) te gaan liggen zodat er voldoende lucht bij komt. Je voorkomt dan dat de hechtingen en de huid verweekt.
Het is ook belangrijk dat je je hechtingen goed schoon houdt. Dat betekent dat je na het plassen de hechtingen goed moet spoelen met lauw water. Je kunt daarom het beste onder de douche plassen. Zo verdun je meteen de urine waardoor er minder kans op infectie bestaat.

Als je last blijft houden

Meestal ben je na vijf tot acht weken volledig hersteld. Als je na die tijd toch nog pijn ervaart, is het belangrijk dat je teruggaat naar je verloskundige. Zij zullen dan kijken wat de beste oplossing of eventuele behandeling voor jou is. Blijf nooit met pijn rondlopen!

Tips

Enkele tips die je het gemakkelijker maken bij hechtingen in de kraamtijd

  • Je hechtingen lossen vanzelf op (tenzij je iets anders is verteld !) maar als je er last van hebt, kun je ze soms eerder laten verwijderen door je verloskundige
  • Beweeg niet te veel, houd veel rust de eerste dagen
  • Als je wilt zitten, kies dan een harde ondergrond, geen zachte. Dit zorgt ervoor dat er geen vocht in en rond de wond gaat zitten.
  • Drink voldoende, zo zorg je er voor dat je ontlasting niet te hard wordt
  • Probeer niet te persen als je naar het toilet moet
 

Reacties op 'Hechtingen in de kraamtijd'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Baby wegen

In de kraamtijd wordt je baby iedere dag gewogen. Hoe gaat dat precies in zijn werk en waarom gebeurt dat ?

Handjes en voetjes verzorgen in de kraamtijd

In de kraamtijd kun je wat extra aandacht besteden aan de handjes en voetjes van je kindje. De voetjes en handjes van je kindje kunnen gaan schilferen. Als de nageltjes te lang worden mag je niet zomaar gaan knippen !

Vrijen in de kraamtijd en na de bevalling

Vrijen in de kraamtijd, geloof het of niet. Sommige moeders vinden de tijd en de zin ! Maar is het ook een goed idee ? En als je dan begint met vrijen, wat mag je dan verwachten ?

Kraamvisite, zo houd je het leuk !

Traditioneel wordt de beschuit met muisjes klaar gezet en mag iedereen die nieuwe baby komen bewonderen. Het klink zo leuk maar veel ouders kijken met gemengde gevoelens terug op de kraamvisite terwijl het juist zo'n geweldige tijd is. Zo houd je je kraam

Kraamtranen

Een paar dagen na de bevalling komen bij veel moeders de kraamtranen. Om niets kun je in huilen uitbarsten en je hebt het gevoel dat het allemaal even te veel wordt. Maar wat is dat eigenlijk en hoe ga je er mee om ?

Hechtingen in de kraamtijd

Als je gehecht bent na de bevalling kun je daar thuis nog flink wat last van hebben. Informatie en tips over hechtingen in de de kraamtijd.

 


 
 
 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan