Gezond eten verhoogt de kans op een geslaagde ivf poging bij mannen

De kans op een succesvolle in vitro fertilisatie poging bij mannen neemt toe als ze zich houden aan een dieet dat rijk is aan fruit en granen en weinig rood vlees, alcohol en koffie bevat volgens een Braziliaanse studie over mannelijke zaadcellen - 21 nov 2011.

Effecten van roken, drinken en eten

Het was al langer bekend dat roken, drinken en overgewicht voor vrouwen in de vruchtbaarheid in de weg kan zitten maar voor mannen was dit nog niet duidelijk. Een onderzoek van Edson Borges in Sao Paolo (Mexico) geeft aan dat vruchtbaarheid bij mannen kan worden bevorderd door het eten van graan en fruit en het laten staan van rood vlees, alcohol en tabak.
In het onderzoek werden 250 stellen onderzocht die via een IVF behandeling zwanger wilden worden. De onderzoekers vroegen de mannen hoe vaak ze aten, wat ze aten en ook hoeveel ze hadden gedronken en gerookt. De onderzoekers keken vervolgend naar de kwaliteit van het sperma en of de IVF poging succesvol was.
In ongeveer 75% van de behandelingen werd een eicel succesvol bevrucht en iets minder dan 40% van de vrouwen raakte uiteindelijk zwanger. Overgewicht en alcohol consumptie werden gekoppeld aan lagere sperma concentratie en verminderde beweeglijkheid. Roken had voornamelijk invloed op de bewegelijkheid van het sperma. Koffie en alcohol consumptie zorgde voor een lagere kans op een uiteindelijke bevruchting. Het eten van rood vlees werd in verband gebracht met een lagere kans op een succesvolle innesteling van de embryo.
Aan de positive kant zorgde het eten van meer granen zoals tarwe, haver of gerst voor een hogere sperma concentratie en een betere beweeglijkheid. Fruit eten zorgde voor een hogere bewegelijkheid van het sperma.
De onderzoekers denken dat dit onderzoek aantoont dat een gezonde levensstijl voor mannen belangrijker is dan voorheen werd aangenomen als je zwanger wilt worden. Zowel mannen als vrouwen zouden hun levensstijl aan moeten passen als het zwanger worden moeizaam gaat en als je via IVF zwanger wilt worden.

 

Reacties op 'Gezond eten verhoogt de kans op een geslaagde ivf poging bij mannen'

Reacties

Jouw naam:

Nieuws

Het laatste baby, zwangerschap en kinderwens nieuws hier op brabbels

Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan