Roken tijdens de zwangerschap veranderd de cellen van de placenta

Roken tijdens de zwangerschap Roken tijdens de zwangerschap veranderd de cellen van de placenta
Roken tijdens de zwangerschap
Roken tijdens de zwangerschap wordt in verband gebracht met een laag geboortegewicht van de baby. De reden hiervoor was tot nu toe onbekend - 22 nov 2011.

Verandering en schade in de placenta

In een onderzoek van In de studie, Dr Aagaard en van het Baylor College of Medicine bestudeerd zij en haar onderzoekers 18 rokende en 18 niet rokende moeders. Er werd gekeken naar de veranderingen in cel structuur van de placenta. Bij niet rokers vonder veranderingen plaats in 25 genen. Bij rokers vonder veranderingen plaats in 438 genen. Deze veranderingen kunnen leiden tot schade in de placenta. Deze schade wordt weer in verband gebracht met een verminderd geboortegewicht.

Roken en zwangerschap

Veel vrouwen blijven roken tijdens de zwangerschap. Dit was de aanleiding voor de onderzoekers om uit te zoeken wat precies het effect van roken tijdens de zwangerschap is voor de moeder en de baby.
Roken is niet alleen schadelijk tijdens de zwangerschap voor de baby. Roken voor de zwangerschap wordt in verband gebracht met een verminderde vruchtbaarheid voor zowel moeder als vader. Roken na de zwangerschap wordt in verband gebracht met luchtwegaandoeningen bij de baby.

 

Reacties op 'Roken tijdens de zwangerschap veranderd de cellen van de placenta'

Reacties

Nina
Ik vind het ook belachelijk dat vrouwen roken tijdens de zwangerschap. Waarom neem je dan kinderen als je niet eens voor ze kunt stoppen ?

Jouw naam:

Nieuws

Het laatste baby, zwangerschap en kinderwens nieuws hier op brabbels

Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan