Vis eten halveert de kans op een piepende ademhaling bij baby's

Vis eten halveert de kans op een piepende ademhaling bij baby's en kan zelfs helpen astma te voorkomen aldus een zweedse studie. Piepende ademhaling is vaak onschuldig maar kan een voorteken zijn van astma - 23 november 2011

Effect van vis onderzocht

In een recent onderzoek werden 4100 kinderen gevolgd gedurende de eerste 5 jaar van hun leven. Bij 6 maanden, 12 maanden en op 4,5 jaar werd gekeken naar de eetgewoonten en de gezondheid van het kind.
Op 4 en een half jaar hadden 20% van de kinderen wel eens last gehad van een piepende ademhaling. De helft hiervan had ondertussen de diagnose astma gekregen.
Kinderen die de veel vis hadden gegeten, vooral tijdens de eerste 9 maanden hadden de helft minder last van piepende ademhaling .
In dit onderzoek werd ook gevonden dat antibiotica tijdens de eerste maanden van de baby of het eten van veel paracetamol tijdens de zwangerschap de kans op een piepende ademhaling bij de kinderen juist verhoogde.

Oorzaak onbekend

Het is nog onbekend waarom het eten van vis goed is voor de luchtwegen van kleine kinderen. Er wordt gedacht aan de goede eigenschappen van omega-3 vetzuren die veel in vis te vinden zijn.

 

Reacties op 'Vis eten halveert de kans op een piepende ademhaling bij baby's'

Reacties

Jouw naam:

Nieuws

Het laatste baby, zwangerschap en kinderwens nieuws hier op brabbels

Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan