Ontsluitingsweeën

[ad-top-small]

zorgen er voor dat de baarmoeder mond weker wordt, verstrijkt en dat er ontsluiting optreed.De bevalling begint met ontsluitingsweeën die in zijn te delen in 3 fasen.

Ontsluitingsweeën

Ontsluitingsweeën zijn ween die er voor zorgen dat je baarmoedermond verweek, de baarmoedermond verstrijkt en er ontsluiting optreedt. De ontsluitingsweeën zorgen er dus voor dat je baarmoeder helemaal klaar is om je kindje geboren te laten worden. Ontsluitingsweeën kennen 3 fasen waarin de weeën steeds heftiger worden, korter op elkaar komen en langer duren.

Beginfase

In de beginfase heb je af en toe een wee, ze zijn meestal nog niet zo heel heftig en zorgen voor de eerste paar centimeter ontsluiting. Tijdens deze fase zal de baarmoedermond weker worden en verstrijken. Deze fase kan enkele uren tot enkele dagen duren.

Latente fase

In deze fase nemen je ontsluitingsweeën in kracht en frequentie toe maar zijn meetal nog goed vol te houden. De weeën komen regelmatig om de 4 minuten ongeveer en houden 1 tot anderhalve minuut aan. Deze weeën brengen de ontsluiting tot ongeveer 6 tot 8 centimeter. Deze fase duurt meetal 5 tot 7 uur maar langer kan ook.

Actieve fase

Tijdens deze fase worden je ontsluitingsweeën nog heftiger en je zult ze echt weg moeten puffen. De baby daalt naar zet laagste punt en de laatste paar centimeters moeten nog verdwijnen. Er kan al wat persdrang zijn in deze fase maar zolang je nog geen volledige ontsluiting hebt mag je niet persen. Er zit dan nog een randje waar je baby niet lang kan. Deze fase kan erg pijnlijk zijn. Bij veel vrouwen breken de vliezen ergens in de tweede of derde fase. Na het breken van de vliezen worden de weeën vaak wat heftiger. Deze fase duurt gemiddeld 1 tot 2 uur.

 

Reacties op 'Ontsluitingsweeën'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Voorweeën

Veel vrouwen hebben aan het einde van hun zwangerschap last van voorweeën. Voorweeën zijn een opvolger van harde buiken. Het is lastig te zeggen wanneer harde buiken overgaan in voorweeën. Voorweeën voelen pijnlijker aan maar komen niet regelmatig en tr

Persweeën

Persweeën krijg je als je voldoende ontsluiting hebt en eindelijk mag gaan persen !

Weeënzwakte

Weeënzwakte is wanneer de weeen niet voldoende effect hebben op de voortgang van de ontsluiting, niet voor de benodigde indaling zorgen, als er geen persdrang op treedt of als persen onvoldoende vooruitgang geeft. De weeen kunnen nog wel net zo pijnlijk

Weeën

Weeën, op deze pagina lees je alles wat je maar wilt weten over alle soorten weeën

Weeënstorm

Als de weeen te snel achter elkaar komen en vaak te lang duren spreek je van een weeënstorm. Een weeënstormis erg pijnlijk maar komt gelukkig niet zo vaak uit zichzelf voor.

Pijnbestrijding tijdens de bevalling

Veel vrouwen kiezen tijdens of voor de bevalling een vorm van pijnbestrijding. Een ruggenprik, Pethidine injecties, morfine pomp en TENS zijn de meest gebruikte manieren van pijnbestrijding tijdens de bevalling. Spring snel naar: Ruggenprik, Morfine

 



Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan