Persweeën

Persweeën krijg je als je voldoende ontsluiting hebt en eindelijk mag gaan persen !

Persweeën

Persweeën zorgen voor een ongekende drang tot persen. Het wordt wel omschreven als een oerkracht en het voelt alsof je verschrikkelijk naar de wc moet. Bij de eerste persweeën mag je voorzichtig mee persen. Zodra de persweeën krachtiger worden mag je harder mee gaan persen. Bij iedere perswee waarbij je mee perst zal de baby iets verder naar de uitgang komen. In deze fase is het heel erg belangrijk dat je goed naar je verloskundige luistert. De verloskundige zal er voor proberen te zorgen dat de baby zo goed mogelijk ter wereld komt en dat jij zo min mogelijk uitscheurt. Het laatste stukje staat er erg veel druk op de vagina en is uitscheuren een risico. De verloskundige zal je dan vragen om niet te persen zodat het hoofdje door de persweeën alleen geboren kan worden. Hierdoor heb je minder kans om uit te scheuren. Voor je eerste kindje kan dit wel 2uur duren maar een uur is gemiddeld. Bij een tweede of derde kindje gaat dit meestal een heel stuk sneller (10 minuten is geen uitzondering).
Als het kindje bijna zo ver is kunnen we persweeën pijnlijker worden en kan er een branderig gevoel ontstaan bij je vagina. Dit komt doordat je vagina uitrekt. Probeer hier niet van te schrikken en concentreer je op het persen.

Jippie eindelijk persweeën

Veel vrouwen vinder persweeën een verlichting na de ontsluitingsweeën. Na uren van pijn mag je eindelijk wat doen en daarom zijn deze persweeën vaak beter te verdragen. Er zit ook vaak wat meer pauze tussen de persweeën zodat je even op adem kunt komen.

Als je niet mag persen

Soms kan het voorkomen dat je nog even niet mag persen. Het lijkt op dat moment bijna onmogelijk om niet mee te persen met de persweeen maar toch lukt het bijna altijd. Het is belangrijk dat je goed naar de verloskundige luistert en echt niet gaat persen als dat niet mag. Zo voorkom je dat je uitscheurt. Ook als de navelstreng om het hoofdje zit mag je op een gegeven moment even niet persen zodat de verloskundige de navelstreng kan verwijderen. Probeer de persweeën weg te puffen met korte puffende stootjes !

 

Reacties op 'Persweeën'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Weeën

Weeën, op deze pagina lees je alles wat je maar wilt weten over alle soorten weeën

Soorten weeën

Strakjes gaat het gebeuren, de baby komt er aan en dat gaat gepaard met weeën. Maar welke weeën zijn er precies en wat is de functie hiervan ?

Ontsluitingsweeën

zorgen er voor dat de baarmoeder mond weker wordt, verstrijkt en dat er ontsluiting optreed.De bevalling begint met ontsluitingsweeën die in zijn te delen in 3 fasen.

Harde buiken

Harde buiken zijn samentrekkingen van de baarmoeder die in het derde trimester van je zwangerschap op kunnen treden. Harde buiken doen geen pijn maar voelt ook niet altijd prettig. Je buik voelt tijden zo'n harde buik echt aan als een harde bal. Het beg

Voorweeën

Veel vrouwen hebben aan het einde van hun zwangerschap last van voorweeën. Voorweeën zijn een opvolger van harde buiken. Het is lastig te zeggen wanneer harde buiken overgaan in voorweeën. Voorweeën voelen pijnlijker aan maar komen niet regelmatig en tr

Persweeën

Persweeën krijg je als je voldoende ontsluiting hebt en eindelijk mag gaan persen !

 



Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan