Verloskundigen bezoek

Tijdens een normale zwangerschap zul je heel je zwangerschap onder controle zijn bij een verloskundige. Wat doet een verloskundige precies tijdens deze controles ?

Kennismakingsgesprek

Als je voor de eerste keer naar der verloskundige toegaat, komt er een hoop op je af. Je hebt misschien veel vragen over jouw zwangerschap en de verloskundige heeft ook veel vragen voor jou.
Tijdens het kennismakingsgesprek zal de verloskundige jou veel vragen stellen over jouw familie en jouw gezondheid. De verloskundige zal jou vragen of er erfelijke afwijkingen, tweelingen, miskramen of ziektes in jouw familie voorkomen. Het is daarom aan te raden om van te voren te zorgen dat je dit weet door bij je familie te informeren.
Daarna zal de verloskundige tijd nemen om al jouw vragen te beantwoorden. Het is handig om dit van te voren op te schrijven omdat er vaak toch veel op je afkomt en sommige vragen die je had misschien al beantwoord zijn waardoor je anderen vergeet.
De verloskundige zal ook bloed af laten nemen bij jou. Er wordt dan gekeken naar geslachtsziektes, hepatitis, rode hond en de rhesusfactor van jouw bloed wordt bepaald.

Controle

Afhankelijk van de verloskundige en de voortgang van de zwangerschap wordt bij iedere controle jouw bloeddruk, de groei van het kindje, de ligging van het kindje, de hartslag van het kindje, de ligging van jouw baarmoeder en jouw ochtendurine gecontroleerd. De verloskundige zal ook even tijd nemen om te vragen hoe het met jou gaat en of jij nog vragen hebt. Hierdoor kan de verloskundige een goed inzicht krijgen van hoe het gaat met jouw zwangerschap. Als er geen complicaties zijn dan maakt de verloskundige een volgende afspraak en gaat de zwangerschap zoals het hoort te gaan. Ook zal de verloskundige jou vertellen welke afspraken (voor onder andere de echo's en onderzoeken) je zelf moet maken.

Wanneer op controle

Vanaf week 12 tot week 24 ga je maandelijks op controle. Vanaf week 24 tot week 30 ga je eens in de 3 weken op controle. Vanaf week 30 tot week 36 ga je eenmaail per 2 weken op controle en de laatste 4 weken ga je wekelijks op controle.

 

Reacties op 'Verloskundigen bezoek'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Vocht vasthouden tijdens de zwangerschap

Veel zwanger vrouwen houden aan het einde van de zwangerschap vocht vast. Vaak gaat het vocht zitten in je handen, je voeten (enkels) of je gezicht. Vocht vasthouden is op zichzelf niet schadelijk maar kan wel een teken zijn van zwangerschapsvergiftigin

HPL

HPL is een hormoon dat vooral tijdens je zwangerschap aan wordt gemaakt en zorgt er onder andere voor dat je lichaam het vruchtje niet afstoot.

Cervixinsufficiëntie

Bij cervixinsufficiëntie opent de baarmoederhals zich al tijdens de zwangerschap omdat deze te slap is om gesloten blijven. Dit heeft een premature bevalling tot gevolg met veel risico's voor het kindje.

Bekkeninstabiliteit

Bekkeninstabiliteit is een klacht die vaak voorkomt bij zwangere vrouwen. Bekkeninstabiliteit voelt aan als pijn in de onderrug, midden en voorkant van het bekken of rond het stuitje.

Gezond zwanger deel 3

Roken, alcoholgebruik, ongezonde voeding en vetzucht hebben een ongunstige invloed op vruchtbaarheid en zwangerschap. Anders gezegd: Onze manier van leven veroorzaakt voortplantingsstoornissen. Wetenschappelijk onderzoek laat daar geen onduidelijkheid mee

Oorsuizen en zwangerschap

Oorsuizen wordt ook wel tinnitus genoemd en is een heel irritant maar ongevaarlijk kwaaltje. Tijdens de zwangerschap kan oorsuizen onder andere ontstaan door een hogere bloeddruk waarbij er meer bloed door je aderen stroomt, door bloedarmoede of door stre

 



Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan