Striae

Striae of zwangerschapsstrepen zijn een soort littekens die je krijgt doordat je bindweefsel scheurt onder je huid als je huid te snel uit moet rekken doordat je te snel groeit.

Striae

Striae of zwangerschapsstrepen zijn een soort littekens die je krijgt doordat je bindweefsel scheurt onder je huid als je huid te snel uit moet rekken doordat je te snel groeit. Zwangerschapshormonen als oestrogeen zorgen er voor dat je lichaam soepeler wordt, dat je baarmoeder groeit en zorgt voor een extra vetopslag net onder de huid. Hierdoor kan je huid te snel groeien. Striae ziet er uit als rode strepen van enkele millimeters tot soms wel enkele centimeters dik. Bij zwangere vrouwen komen ze vooral voor op de bovenbenen, buik en op de borsten. Striae is volkomen onschuldig maar veel vrouwen vinden het niet mooi. Andere vrouwen dragen ze toch wel met enige trots omdat ze het resultaat zijn van een zwangerschap met een geweldige baby als gevolg.

Weinig aan te doen

Helaas kun je weinig doen aan striae. In de loop der tijd zal het langzaam wat vervagen en de kleur zal wat minder fel worden maar je zult er waarschijnlijk niet meer vanaf kunnen komen.
Je kunt striae proberen te voorkomen door er voor te zorgen dat je huid elastisch blijft tijdens je zwangerschap. Je kunt je buik, benen en borsten insmeren met zwangerschapsolie. Zorg ook dat je voldoende drinkt zodat je huid niet uitdroogt. Er zijn bij de apotheek midellen te koop die er voor zorgen dat de striae minder goed zichtbaar is. Het effect hiervan verschilt per vrouw. Sommigen hebben er veel baat bij en andere minder. Schoonheidsspecialisten proberen dit te behandelen door de bovenste huidlagen te verwijderen met een speciaal apparaat. Vaak werkt dit wel tot op zekere hoogte maar de behandeling kan duur zijn.

 

Reacties op 'Striae'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Striae'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Bekkeninstabiliteit

Bekkeninstabiliteit is een klacht die vaak voorkomt bij zwangere vrouwen. Bekkeninstabiliteit voelt aan als pijn in de onderrug, midden en voorkant van het bekken of rond het stuitje.

Incontinentie en zwangerschap

Tijdens en na je zwangerschap kun je last hebben van urineverlies. De meerderheid van de zwangere vrouwen krijgt hier mee te maken in meer of mindere mate.

Combinatietest

De combinatietest is een prenatale screening die kijkt hoe groot de kans is op een kindje met downsyndroom door de leeftijd van de moeder, de dikte van de nekplooi en bloedwaarden te bekijken

Urine afnemen

soms kan het zijn dat de verloskundige of gynaecoloog urine wil afnemen bij je. hoe gaat dat in zijn werk en waarom doen ze dat ?

Gevoelige borsten tijdens de zwangerschap

Gevoelige borsten zijn een van de eerste tekenen dat je zwanger bent. Ze kunnen pijnlijk of gespannen aanvoelen en zelfs jeuken. Meestal verdwijnt dit nog voor het tweede trimester.

20 weken echo

De 20 weken echo wordt ook wel Structureel Echoscopisch Onderzoek genoemd. Elke zwangere vrouw in Nederland kan een 20 weken echo vergoed krijgen. De 20 weken echo wordt afgenomen tussen de 18 en 22 weken. Door betere technieken gebeurt dit steeds vaker a

 



Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan