Onzeker eerste echo.. - Zwangerschapsforum

MamavanFinn - schreef op 04-01 om 21:41
Hallo allemaal,

Gisteren heb ik mijn eerste echo gehad en die is helaas niet zo verlopen als ik had gehoopt. Het was een beetje vreemd en over een week moet ik terugkomen voor nog een echo.

Er was bijna niets te zien op de uitwendige echo, alles was nog heel klein. Hierna heeft de verloskundige een inwendige echo gemaakt. Hierop kon je zien dat het kindje tegen mijn baarmoederwand aan lag en je zag heel klein een kloppend hartje. Ze kon het kindje niet meten, dus we hebben geen idee hoelang ik zwanger ben. Doordat het kindje tegen mijn baarmoederwand aanlag, kleurde hij op de echo hetzelfde als de baarmoederwand en kon je er niets van maken. Er kunnen volgens de verloskundige 3 dingen aan de hand zijn: Ik ben minder ver zwanger dan we denken, het kindje ligt echt heel erg verstopt en er is dus niets aan de hand of het is een teken dat het misgaat. Dat laatste liet me erg schrikken en een week wachten, zorgt hier en daar voor de nodige stress momentjes. Die onzekerheid is echt vreselijk, achteraf gezien had ik liever later een echo gehad.. Ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet denken. Ik heb een foto van de echo geupload en mijn eerste gedachte bij het zien ervan was; ojee, dat is niet goed.. Ik ben benieuwd wat jullie ervan denken.


Om even een duidelijk beeld te geven van hoelang ik ongeveer zwanger zou kunnen zijn een korte uitleg:

Ik heb een cyclus van 42 dagen. De eerste dag van mijn laatste menstruatie is 1 november 2016 en ik had mijn eisprong op 25 november. Op 6 december had ik een heel lichte streep op de zwangerschapstest (deze datum heb ik doorgeven als positieve test dag bij de verloskundige) en op 13 december had ik ongesteld moeten worden, deze dag had ik 2 dikke strepen! 

Heeft iemand van jullie een idee hoelang ik dan ongeveer zwanger ben en heeft iemand dit eerder meegemaakt met een echo, dat een kindje tegen de wand aan ligt? 

Liefs van een bezorgde mama..
1 antwoord en 34385120x bekeken
TamSz - schreef op 05-01 om 10:32
Ik kreeg later een echo. De eerste echo die ik kreeg was met 9 weken pas, en toen was er gelukkig wel wat te zien, maar nog niet zo duidelijk. Dus het zou heel goed kunnen dat je gewoon nog helemaal niet zo ver bent. Ik zou niet weten hoe lang je dan precies zwanger bent, want ik ben echt bagger in rekenen.
Bij mij lag het kindje op zijn kop en ook tegen de baarmoederwand. Ik moest toen 2 weken later terugkomen en toen konden ze alles wel goed opmeten.
Probeer er niet teveel over in te zitten, want stress is natuurlijk ook niet goed. Je kan pas een oordeel hebben als je de volgende echo hebt gehad.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Onzeker eerste echo..' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan