echo - Zwangerschapsforum

priscilla - schreef op 24-01 om 13:09
ik heb een vraagje ik heb gister een echo gehad was minder ver dan we dachten ben pas 5 weken ongeveer en ze zagen wel een vruchtzak / dooierzak op de echo (inwendig) en ze zagen verder niet echt veel maar ik moet volgende week terug komen dan ben ik 6 weken ik hoop dat ze dan wel wat kunnen zien!! ben best zenuwachtig...
20 antwoorden en 34325951x bekeken
MamaN - schreef op 24-01 om 16:55
Wat is precies je vraag 
priscilla - schreef op 26-01 om 14:51
of iemand dat vaker heeft meegemaakt dat ze niet veel zien op
5 weken echo 
xx
JG89 (Gast) - schreef op 26-01 om 15:19
Hoi, Ik denk dat het niet zo vreemd is dat er nog niet veel te zien is op 5 weken. Ik had mijn eerste echo toen ik al 9 weken was en vond het toen ook nog maar een klein dropje  
Er is in elk geval al een vruchtzak, dus zwanger ben je sowieso. Ik snap wel dat je graag ook het embryo'tje wil zien volgende keer. Ik duim voor je!
Groetjes
Eva - schreef op 03-04 om 08:21
Ooo fijn te lezen dag je ondertussen al een stuk verder zwanger ben !!! Ik hoop morgen 2 hartjes te zien kloppen  ik ben dus ook minder ver dan gedacht !!! En hetzelfde verhaal dus eigenlijk verder .... ! 
Ik zou er zo vroeg denk ik niet vanuit durven gaan dat ze 100 %gelijk hebben over het geslacht  maar ze zullen het vast met de 20 weken echo nogmaals nakijken maar voor die tijd zou ik er persoonlijk niet helemaal vanuit durven gaan ! Veel succes en plezier met je echo .
Groetjes eva 
chant1980 - schreef op 03-04 om 08:58
Ik had met mijn zoontje ook met 15 wkn een geslachts echo en dat was heeel duidelijk te zien! Ik zag het zelf al voordat de echoscopiste er nog een leuk verhaal van kon maken. Het ligt er wel net aan hoe hij of zij er voor ligt...! 
Ik zal die foto even opzoeken. Als je dat leuk vind... ;-) 
chant1980 - schreef op 03-04 om 09:01
MamaN - schreef op 03-04 om 10:23
Ik heb hem ook bij 15 weken gehad en toen was het overduidelijk meteen in beeld dat het een jongetje was!
Anoniem (Gast) - schreef op 03-04 om 10:38
Heb ook met 15 weken laten kijken en overduidelijk een meisje! Succes!!!! Spannend hoor 
Nikita - schreef op 05-04 om 09:08
Goedemorgen,
Gisteren hebben wij onze eerste echo gehad. We zouden 8+ weken zwanger moeten zijn. In eerste instantie kon ze geen hartje vinden. Ook de vruchtzak was niet mooi rond. Uiteindelijk was er toch een kloppend hartje, meeting gedaan en kwam ze uit op 6 weken zwanger. 6 weken is raar, maar niet onmogelijk. We zijn met veel onzekerheid naar huis gegaan. Wel een kloppend hartje, dus we zijn zwanger! Maar gezien het aantal weken en de geen ronde vorm van de vruchtzak was niet helemaal positief. Ze gaf aan een 50/50 kans dat het doorzet.. over twee weken hebben we opnieuw een echo. Eventueel mogen we volgende week al terug komen, maar denk dat er dan nog niet veel verschil is.. 
iemand die ook zoiets heeft meegemaakt met de eerste echo?
Knuffel - schreef op 05-04 om 09:16
Frustrerend Nikita. Ik heb dat inderdaad bij mijn eerste zwangerschap ook meegemaakt. Minder ver dan we dachten en ook nog bloedverlies. We moesten de miskraam afwachten. 2 weken later gingen we weer voor een echo en toen was hij super mooi gegroeid en het hartje klopte hartstikke mooi.
Die 2 weken zijn verschrikkelijk en ik grijp zelf elke echo aan die ik krijgen kan, Maarja dat is ieder voor zich natuurlijk.
Ik hou wel van regelmatig wat bevestiging en weten waar ik aan toe ben.
Nikita - schreef op 05-04 om 09:22
Voor jou dus herkenbaar knuffel, fijn om te lezen dat het bij jou allemaal goed gegaan is! De hoop wil ik uiteraard echt niet opgeven.. Er is gewoon een kloppend hartje, dus dat was opzich wel de bevestiging waarop we hoopte, dat we zwanger zijn! Al klonk het niet heel positief. Inderdaad wat jij zegt, een miskraam afwachten? Die kans is er dus wel.  Ik heb nog helemaa geen bloedverlies gehad. Misschien dat ik dan toch ook volgende week nog voor een echo ga.. de onzekerheid is gewoon frustrerend! Bedankt voor je berichtje knuffel.. 
Knuffel - schreef op 05-04 om 09:49
Ik zou inderdaad gewoon voor een echo gaan. Een week wachten is beter te overzien dan 2 weken en even weer zien of het kindje mooi gegroeid is geeft weer wat vertrouwen. 
Laat je het weten?
Nikita - schreef op 05-04 om 09:58
Ja heb je gelijk in inderdaad, twee weken duren inderdaad lang dan! Ik laat het weten..
chant1980 - schreef op 06-04 om 09:29
Nikita, weet je zeker dat je nu zeker 8 weken moet zijn??? Ik heb het ook gehad, en toen terug gerekend met mijn verloskundige, en we kwamen er toen achter dat als ik 6 weken zwanger zou zijn dat ik dan nooit 4 wkn daarvoor een positieve test in mijn handen kon hebben, en die had ik wel....... dus er was echt iets mis met het vruchtje
MamaN - schreef op 06-04 om 10:11
Inderdaad wat chant1980 zegt was bij mij ook aan de hand. Ik had 8 weken moeten zijn en vruchtje rond 5,5 weken. Ik wist dat dit niet kon vanwege de positieve test, dus heb mijzelf toen maar voorbereid op een miskraam. 
chant1980 - schreef op 06-04 om 10:59
ja ik ook, en in overleg meteen weer een echo gehad, met 9 wkn, en helaas... maar dat was in okt nu prilzwanger van een tweeling!
Nikita - schreef op 11-04 om 23:01
Ik kan niet zeggen dat 6 weken onmogelijk is, maar zoals ook de verloskundige dachten we al 8+ weken te zijn. Ik heb van de vk begrepen dat een "vruchtje" van 0 tot 12 weken niet achter kan lopen in de groei, dus wat inhoud dat het of doorzet of eindigd in een miskraam. Maar zoals ik van jullie nu hoor, zou dat wel mogelijk kunnen zijn..
Ik zit nu op 7 weken en volgende week gaan we terug voor een nieuwe echo. Ben erg benieuwd. 
priscilla - schreef op 14-04 om 07:36
haai haai 
nou het was echt duidelijk te zien wij krijgen een zoon !! helemaal leuk !!!!
ik ben nu vandaag 17 weken maar nog niet echt een buikje te zien is dat normaal? 
Knuffel - schreef op 14-04 om 08:18
Leuk Priscilla!
Is heel normaal hoor.. Ik denk dat je vanaf 20 weken ongeveer wel gaat merken dat je buik begint te groeien. Geniet er nog maar even van dat je je eigen tenen kan zien en dat je zinder maagzuur je sokken aan kan trekken. Haha!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'echo' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan