NIPT - Zwangerschapsforum

krulletje86 - schreef op 11-02 om 09:14
Ik ben zeer benieuwd naar jullie ervaringen met de NIPT-test... Waar zijn jullie geweest? hoe snel had je de uitslag?
Wij zijn gisteren in Brussel geweest en nu is het wachten op de uitslag. 
We zijn er vriendelijk geholpen en waren zeer flexibel in het maken van afspraken ondanks dat ze normaliter vaste dagen hanteren. Een goede uitleg vooraf en vlot geholpen bij de bloed afname. Het enige waar je even op moet letten is de route die je aanhoudt in het ziekenhuis 752 (het is er erg groot) en ook het parkeren was even goed zoeken. Ze zijn momenteel bezig aan werkzaamheden voor het ziekenhuis/parkeerplek
8 antwoorden en 34108774x bekeken
krulletje86 - schreef op 13-02 om 20:15
Helemaal niemand??
Aleera - schreef op 14-02 om 10:23
Hey Krulletje,
Wij hebben ook een NIPT test laten doen. In het plaatselijk ziekenhuis kon ik gewoon naar het labo gaan voor een bloedafname, waarbij mijn bloed nadien naar Gent gestuurd werd. Ik vond het bijzonder dat ze via mijn bloed zoveel kunnen afleiden van de baby!
Zo een drietal weken later kreeg ik de uitslag van de test, er stond iets in dat er geen afwijkingen waren teruggevonden en dat indien ik het geslacht wilde weten, ik hiervoor naar de gynaecoloog kon bellen :-) 
haasje - schreef op 15-02 om 10:26
Hey Krulletje
Ik laat ook de nipt uitvoeren.
Dit kan vanaf week 11 denk ik. Ik kan hiervoor ook bloed laten afnemen in eigen ziekenhuis. 
sneeuwvlokje - schreef op 15-02 om 12:27
Wij hebben ook een NIPT-test laten uitvoeren, in Leuven. We wachten momenteel nog op de uitslag. Dat kon tien dagen tot drie weken duren zeiden ze. Maar de gynaecoloog had beloofd te bellen zodra ze de uitslag binnen heeft gekregen, omdat zij dat altijd net iets sneller te zien krijgt. Dus vanaf morgen zorg ik dat ik overal mijn gsm bij de hand heb ;-). 
krulletje86 - schreef op 15-02 om 18:45
Oooh ladies, spannend hé.. hier nog niets ik hoop dat ze lekker vlot zijn. Wil jij het geslacht weten Aleera?
Aleera - schreef op 16-02 om 12:33
Ik dacht altijd dat ik niet ging kunnen wachten om het te weten  
Toen de brief was toegekomen, dacht ik dat het er meteen zou in staan, dus had ik hem ongeopend bewaard. Wel had ik toen de uitslag binnen was gebeld naar de gynaecoloog om te checken of alles ok was. De baby lag namelijk niet goed om de nekplooimeting te doen op 12w, ze zei dat het voor haar er ok uit ziet en er ook een neusbeentje aanwezig is wat ook geruststellend is. Vriendlief wilde echter helemaal zeker zijn, vandaar de NIPT test.
Ze stelde mij gerust dat alles in orde was en bij de volgende echo op 17 weken zagen we dat het een meisje wordt! Het werd helemaal speciaal, omdat het het eerste kleinkind is voor mijn ouders en ze mee waren om het samen te ontdekken. Wat een grote liefde!!
Eenmaal thuis had ik ook de brief geopend om dan te zien dat er geen geslacht vermeld werd. 
Zouden jullie het graag weten? En mag ik vragen waarom jullie voor de test kozen? 
sneeuwvlokje - schreef op 16-02 om 14:17
Wij zijn allebei reuze-benieuwd naar het geslacht. Dus we willen het zeker weten. 
Wij wilden NIPT laten doen gewoon om echt zeker te zijn. Alles zag er wel goed uit op de echo (nekplooi was 1mm en er was een neusbeentje). Maar dan zijn we geruster. 
krulletje86 - schreef op 16-02 om 17:32
Wij willen ook graag het geslacht weten, ben super nieuwsgierig aangelegd in zulke dingen hahah. En het is ook gewoon best praktisch dan kun je gericht spulletjes kopen. Ik merk dat veel in de winkels toch roze of blauw is. Er is weinig wat voor allebei kan. 
Wij hebben de keuze gemaakt om de test te doen vanwege extra zekerheid. Bij de combinatietest was het slechts een kansberekening. De nipt is toch een stuk nauwkeuriger..
Hier nog geen nieuws

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'NIPT' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan