Eerste zwangerschap erg onzeker - Zwangerschapsforum

D&M - schreef op 27-02 om 17:47
Hallo allemaal! Ik ben ook 5 weken zwanger vandaag. Postitieve test op 19 en 20 februari. Heb helemaal geen klachten alleen af en toe buikpijn. Gisteren zelfs een halve dag buikpijn gehad. Wordt hier zelf ook wel onzeker van. 15 maart eerste echo! 
Hebben jullie al klachten nu met 5 weken ongeveer?
Ik herken ook die onzekerheid en google lovelife. Maar ik merk dat ik er alleen maar onzekerder door wordt....
123 antwoorden en 33801366x bekeken
Marike - schreef op 28-02 om 14:57
Ik ben vandaag een positiebroek gaan passen! Hahaha wat zit dat lekker zeg. Ik durfde hem alleen toch nog even niet te kopen.. eerst maar even de eerste echo lijkt me. Ik kon het gewoon niet laten
Gelukkig nog steeds bijna niet misselijk alleen wel erg moe de hele tijd. Ik ben vandaag even thuis gebleven (ik kan ook thuis werken dus dat komt wel even goed uit nu)
Vandaag over 3 weken de eerste echo... pffff ik ben het wachten nu al zat!
Ceecee - schreef op 28-02 om 15:02
Spannend he. Ja ik durf ook nog niet zo veel te kopen. Ik heb vansaag de eerste echo gehad en ze zagen een duidelijk hartje en het formaat klopt met het termijn wat ik in gedachte had. Dus helemaal blij
D&M - schreef op 28-02 om 15:52
Haha zooo herkenbaar! Ik heb een broek via marktplaats gekocht voor mijn vakantie in Marokko. Zo'n fluffy broek zeg maar! Verder wacht ik tot de eerste echo! Maar heb al vanalles in mijn favorieten staan hahaha
En dat wachten is zoooo killing! 
LieV (Gast) - schreef op 28-02 om 23:29
Hoi allemaal,
Van harte met jullie zwangerschap! 
Wij hebben 5 en 6 februari een zwangerschapstest gedaan met een positief resultaat. We zijn waarschijnlijk 11 oktober uitgerekend. Donderdag hebben we de eerste echo... spannend!!! 
Wat ontzettend herkenbaar om jullie verhalen te lezen en ook fijn om te merken dat sommigen hetzelfde voelen. Net als jullie herken ik de blijdschap, maar ook heel erg de onzekerheid. Zo heb ik vanaf begin februari al krampen, steekjes ed in mijn buik, volgens de verloskundige schijnt dit normaal te zijn. Maar het maakt me wel onzeker. En verder ook al sinds begin februari veel last van misselijkheid, bijna de hele dag. Aan de ene kant geen fijn gevoel en geen eetlust (terwijl ik echt een foodie was ), aan de andere kant wel een bevestiging van de zwangerschap! Mijn onzekerheid komt denk ik voor een deel doordat we al een jaar probeerden zwanger te worden.. en nu is het dan eindelijk gelukt en hoop je dat het goed gaat! Hoop dat ik wat geruststelling krijg door de echo.  
Heel veel succes allemaal met jullie zwangerschap en de komende echo's! 
D&M - schreef op 01-03 om 07:50
Hoi liev! 
Gefeliciteerd!!! Ja die onzekerheid is niets! Maar een kleine troost: gemiddeld duurt het tussen een half jaar en een jaar dat vrouwen zwanger worden.
Maar jij hebt morgen je eerste echo al! Dan weet je eindelijk wat meer! Ik moet helaas nog 2 weken wachten.
Maar geen honger en buikpijn heb ik ook! verder nergens last van, toch nog maar even van genieten
Succes met de echo morgen!
lovelife - schreef op 01-03 om 08:47
Ceecee wat fijn dat je eerste echo goed was! Fijn gevoel lijkt me . Wat leuk om te zien dat er inmiddels zoveel zwangere zijn hier. Spannende periode hé! ik heb nog steeds geen klachten behalve dan pijn in m'n rug en af en toe een rommelige buik. Heb ook geen extra honger gevoel. Merk wel dat ik iets rustiger ben nu... de onzekerheden nemen ietsje meer af.. maar ben natuurlijk nog wel super benieuwd naar de eerste echo 14 maart. Wachten duurt zo lang haha
Joyce - schreef op 01-03 om 10:38
Graag wil ik een tip geven voor iedereen in de onzekere fase van wel of niet zwanger.

Ik heb een week nadat ik overtijd was een test gedaan van action. Deze gaf een heel licht streepje waarbij ik bijna aan mezelf ging twijfelen of ik me dit verbeelde.. tip koop gewoon een clear blue dan weet je waar je aan toe bent. Hij is wel wat duurder maar geeft wel zekerheid. En met 4 testen van de kruitvat ben je uiteindelijk even duur uit. Clear blue gaf namelijk gelijk 1-2 weken aan. Dit bekende 3 tot 4 weken.
Als je dan gaat uitrekenen moest ik op 4 weken zitten. Dit bleken er uit eindelijk 3 te zijn vandaar ook het bijna onzichtbare streepje. Iedereen rekent vanaf die standaard regels maar bij mij bleek mijn vruchtbare moment dus een week later plaats te vinden.

Maak jezelf niet ongerust en geduld is een schone zaak. Ik weet hoe moeilijk het is, maar het is echt zo.. en ohja probeer er niet teveel mee bezig te zijn. De eerste maanden dat we het probeerde was ik panisch.. berekening hier en daar test hier test daar.. sloeg nergens op. In de 4e maand druk met verhuizen en verbouwen. Geen tijd om na te denken over zwanger worden en BAM raak!!
lovelife - schreef op 01-03 om 10:46
Hoi Joyce. Ik heb mijn eerste test gedaan met een action test. Het was een duidelijke streep maar niet zo duidelijk als de controle streep. Ik dacht huh.. het zal wel niet kloppen dus heb de dag daarna de clear blue test gedaan en deze gaf 1-2 weken zwanger aan. Uiteindelijk nog maar een kruidvat test gedaan die had ik nog liggen en deze gaf ook een streep aan. Voor mij was het gewoon een bevestiging, dat 3 verschillende testen hetzelfde antwoord gaven! En inderdaad misschien wat overdreven, maar het gaf mij wel een fijner gevoel. Ik denk dat het voor iedereen die de eerste keer zwanger is, het een erg onzekere periode is met veel spanning. Althans voor mij wel. Ik hoop na de eerste afspraak bij de verloskundige een beetje meer gerust te zijn. Vind het sowieso jammer dat ik pas na zo'n lange tijd nadat ik t weet pas met een verloskundige mag praten. Natuurlijk mag ik haar bellen met vragen, maar het is toch prettig als je een gesprek face to face hebt en gewoon de nodige informatie krijgt die je graag wilt weten en horen.
Joyce - schreef op 01-03 om 11:21
Lovelife..

Ik ben het met je eens hoor dat het lang duurt.. mn hart klopte de eerste keer in mn keel. En zelfs bij de 11 weken was ik nog zenuwachtig..

Vooral door kenissen om me heen met miskramen of hartje dat gestopt was en zelf miskraam moest opwekken.

Het maakt je zo onzeker.

En zelfs nu.. morgenavond controle ben bijna 19 weken.. wordt ik weer zenuwachtig terwijl ik dr 14 feb nog heb gezien bij een pretecho.
lovelife - schreef op 01-03 om 11:49
Is ook zo... mijn vriend is veel meer nuchter hierin dan ik. Hij zegt probeer er maar van te genieten want mocht het mis gaan dan is er nog genoeg tijd om verdrietig te zijn! En daar heeft hij opzich ook wel gelijk in. Dus het gaat al wel beter. Maar bij elk pijntje denk je ojee t is toch niet mis? Had ik niet verwacht hoor van mezelf die onzekerheid! Ik ben normaal eigenlijk altijd wel vrij zeker! Wat een impact dat op je heeft hé zo'n kleintje in je buik! oh jij bent al 19 weekjes op weg.. spannend hoor. Heb je nog last van zwangerschapskwaaltjes? En is er al n mooi buikje te zien?
Marike - schreef op 01-03 om 11:32
Vraagje aan Joyce, je weet dus al wat het is? Ik begreep dat ze Dat pas bij de 20 weken echo zien?
Isa - schreef op 01-03 om 12:12
Herkenbaar hoor, die onzekerheid. Het blijft toch elke keer weer spannend. Ik ben nu bij de tweede wel iets minder onzeker dan bij de eerste. 
Gewoon lekker genieten, dat is beter voor je kindje dan al die stress. X
D&M - schreef op 01-03 om 13:11
Hahaha ja mijn man is ook super nuchter. Die is er veel minder mee bezig dan ik hahah.
Bij buikpijn denk ik: is dit normaal? En hoe lang zouden die steken moeten duren?
Gisteren bij de huisarts geweest en die begrijpt t gelukkig wel dat de zenuwen pas weg gaan na de eerste echo
Verder heb ik een intake bij de verloskundige en de gynaecoloog dus nog even kijken hoe en wat....
Isa - schreef op 01-03 om 15:24
Voor mannen is het ook makkelijker om er nuchter in te zijn. Het is niet hun lijf waarin het allemaal gebeurt. Jij voelt van alles gebeuren in je lijf, er verandert zoveel. En omdat het allemaal nieuw is, is dat een beetje eng. En een beetje gezonde spanning is ook helemaal niet zo erg. X
lovelife - schreef op 01-03 om 17:01
Dat is natuurlijk ook zo. Ik vind het zo bijzonder dat er een baby in mijn buik groeit terwijl je daar eigenlijk nog helemaal niks van merkt.. en dat alleen maar weet doormiddel van een test. T is fijn als t bevestigd wordt. Ik ga trouwens wel mee doen voor moeders voor moeders . Heb morgen m'n gesprek daar over. Doen er nog meer van jullie hier aan mee?
Roeksanah - schreef op 01-03 om 18:11
Hallo allemaal, ik ben uitgerekend om 27 Oktober zelfde als Marike dus.
Ben blij dat ik me niet alleen zo voel als ik jullie zo hoor.
Eerste zwangerschap en onzeker ook, geen symptonen...
Eerste echo pas 20 Maart, duurt me veels te lang!
lovelife - schreef op 01-03 om 18:49
Balen hé dat dat zo lang moet duren de eerste afspraak... Maarja het is niet anders en toch maar proberen van je zwangerschap te genieten komt allemaal wel goed! Je voelt je dus wel goed verder??
Roeksanah - schreef op 01-03 om 18:59
Ja ik voel me verder wel goed, beetje moe maar dat ben ik normaal ook!
Hoe voelen jullie je verder rond deze weken?
echt veels te lang idd wachten op die echo
lovelife - schreef op 01-03 om 19:03
Ik voel me eigenlijk ook wel prima. Wel last van m'n rug en ben ook sneller moe! Verder n beetje last van menstruatie achtige buikpijn maar da schijnt wel goed te zijn (teken dat je baarmoeder groeit?). Wel leuk he... dat we allemaal zo rond dezelfde periode ons kleintje verwachten!
Roeksanah - schreef op 01-03 om 19:13
Ja ik vind dit echt een super uitvinding, ik heb idd ook wat krampjes, baal alleen zo dat ik me zorgen blijf maken.
Vrouwen...
Hoop dat we met elkaar kunnen blijven kletsen, dat voelt wat beter, wetende dat er anderen zijn die zich ook zo voelen !
D&M - schreef op 01-03 om 19:16
Helemaal mee eens! Samen helpen we elkaar wel door deze lange periode heen met wachten en kwaaltjes
lovelife - schreef op 01-03 om 19:17
Ja ik vind dat ook prettig om met andere in contact te zijn die in hetzelfde schuitje zitten. Ik weet vandaag 2 weken dat ik zwanger ben en ik moet zeggen dat het langzaam wel beter gaat... ik heb ook zoiets van ja ik kan niet meer doen dan zo gezond mogelijk te leven. Als het mis gaat dan zal het wel zo moeten zijn. Al hoop ik daar natuurlijk niet op. Vind het zo'n mooi idee om mama te worden! ik krijg helemaal kriebels in m'n buik als ik er aan denk dat we over 9 maanden ons wondertje kunnen vasthouden!
Marike - schreef op 01-03 om 19:59
Hoi Roekhsana wat leuk dat je op dezelfde dag bent uitgerekend, al moet dit natuurlijk nog bevestigd worden
Ik ben zelf ook wel de hele tijd moe en met vlagen misselijk maar dat valt nog te overzien. Ik heb alleen ook weinig eetlust. Ik eet wel hoor en ook zo gezond mogelijk (hier en daar een snackmomentje) daargelaten haha..
ik heb de 21e mijn eertse echo...
Roeksanah - schreef op 01-03 om 20:14
Hoi Marike
Leuk idd!
Hou me op de hoogte!
Joyce - schreef op 01-03 om 22:34
@marike

Dat klopt inderdaad we krijgen een dochter .

Bij de 20 weken echo kijken ze hier inderdaad naar, maar heb gehoord dat ze het alleen vertellen als ze het kunnen zien, maar er verder geen moeite voor doen. Misschien is dit ook weer per verloskundige verschillend. Zelf heb ik hier nog geen ervaring mee. Mijn 20 weken echo is 21 maart.

Maar ik was zo nieuwsgierig dat ik met 15 weken en 5 dagen op 14 feb een pretecho heb laten doen voor de geslachtsbepaling. Wil je dit niet of vind je het te duur moet je helaas tot de 20 weken echo wachten.

Geslachtsbepaling doen ze bij sommige pretecho bureaus al vanaf 13 weken. Maar er is een grotere kans dat ze het dan nog niet goed kunnen zieb, dus daarom nog even gewacht tot de 16 weken.


En ja mannen kunnen verschrikkelijk zijn wat dit betreft. Waarschijnlijk omdat zij niet voelen wat wij allemaal voelen. Er zit iets in je buik.. er zit een kindje in je buik. Alleen dat idee is al bizar en bij alles wat je voelt denk je oh jeej.. maar ook teveel stress is niet goed voor de kleine.. nog even volhouden dames.
Joyce - schreef op 01-03 om 22:40
@lovelife

Week 9/10 en 11 heel misselijk geweest en overgeven. Was precies tijdens kerst en oud en nieuw. Heerlijk gepland. Stond over te geven midden op straat op de kerstmarkt in leiden. Schaamde me dood. Toen was t opeens weg.. maakte me natuurlijk gelijk zorgen, maar was heel normaal zeiden ze.

Ook in week 16 paar dagen misselijk en overgeven, maar mag verder niet klagen denk ik. Af en toe steken of pijntjes maar dat hoort er bij zeggen ze.

En inmiddels is er inderdaad ook een mooi buikje aanwezig. Ben nu 1.8 kilo aangekomen dus valt opzich mee maar t wordt steeds duidelijker zichbaar door mn kleding heen. Draag ook lekker zwangerschapsbroeken want die zitten heerlijk.
Marike - schreef op 02-03 om 17:55
Fijne heldere uitleg Joyce!dankje. Leuk ook dat jij al wat verder bent.. dan kunnen we een beetje weten wat ons te wachten staat haha.
Overgeven op de kerstmarkt is idd niet bepaald elegant hahaha!
Als je hier op je werk ook steeds last van hebt is het toch best lastig om pas met 12 weken te vertellen dat je zwanger bent lijkt me...?
Ik merk dat mijn hoofd echt een zeef is. Normaal is mijn geheugen prima en nu merk ik dat ik elk klein dingetje op een to do lijstje moet zetten omdat ik het anders vergeet. Ik heb ook gwn echt een licht gevoel in m'n hoofd pfff.
Daarnaast merk ik dat ik wat lichtontvlambaar ben (oeps).. kleine dingetjes irriteren me gwn wat sneller.
Verder gelukkig nog steeds geen heftige misselijkheid. Nu hoor ik alleen wel vaker dat dit vaak na week 6 komt.. dus wie weet wat nog te wachten staat.
D&M - schreef op 02-03 om 18:41
Ik heb sinds gisteren last van vlagen van misselijkheid. Vandaag is het weer een graadje erger. Als ik eet gaat het wel weer weg. Honger heb ik totaal niet, dus eet echt om me beter te voelen. En ja.... dan is het echt wel 6 keer eten minimaal per dag
Heb vooral behoefte aan zoet, maar wil toch beetje letten op mijn eten, want de kilos hoeven er niet aan te vliegen. Was net 4,5 kilo kwijt met accupunctuur en zou zonde zijn als die er gelijk weer aanzitten.
Ennn ik tel echt de dagen af tot de eerste echo! Gelukkig vliegen mijn dagen voorbij op het werk
Ceecee - schreef op 02-03 om 19:15
Herkenbaar. Ik heb ook totaal geen eetlust. Eten kost mij ook veel moeite. Probeertoch door de dag steeds wat te eten. Ook meer trek in zoet. Voorheen was ik gek op chips en cup a soup. Nu wordt ik al misselijk bij de gedachte. Ook heel moe en futloos. Ik heb sinds paar dagen wel wat last van jeukende vagina. Erg vervelend. Maar niet echt rare afscheiding.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Eerste zwangerschap erg onzeker' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan