Eerste zwangerschap erg onzeker - Zwangerschapsforum

Joyce - schreef op 01-04 om 05:58
Hey loes,

Hoe gaat het inmiddels?
123 antwoorden en 33912896x bekeken
Loes - schreef op 01-04 om 11:09
@Joyce
Wel redelijk goed. Merk dat ik er toch steeds minder verdrietig om ben en ook wel weer zin krijg om door te gaan; weer een stijgende lijn zeg maar  Daar moet ik nog wel eventjes op wachten. Mijn lijf had dusdanig niks in de gaten dat ik medicatie heb gekregen om de miskraam op gang te brengen. Die medicatie deed wel iets, maar ik en de verloskundige vermoeden dat het absoluut nog geen volledige miskraam was. Dus 12 april heb ik de controle-echo bij de gyn, maar ik moest er maar vanuit gaan dat er nog een curettage ging volgen. *zucht*. Maar goed, ergens half april verwacht ik dan toch eigenlijk wel groen licht om er weer voor te gaan! Enorm benieuwd hoe snel m'n lichaam de cyclus weer oppakt.
Joyce - schreef op 03-04 om 17:21
Hey loes,

Is er inmiddels nog iets gebeurd?
Hoop dat je snel verder kan.
Vind het knap hoe je er mee om gaat. Heel sterk hoor. Weet niet hoe ik zelf had gereageerd. Kan al huilen bij het idee alleen al.
Loes - schreef op 04-04 om 14:39
Vandaag is een topdag haha; ik had gisteren de gyn gebeld, die zei ook: eigenlijk had het al gebeurd moeten zijn, dus nee het werkt niet. Maar heel soms kwam t een week later toch nog, dus ze wilde wel graag komende week nog even afwachten. Sowieso omdat een curettage medisch gezien natuurlijk nooit de voorkeur heeft.

En wat schetst mijn verbazing: helemaal uit het niets verlies ik vanochtend ineens tóch het vruchtzakje! Dus ipv vrijwel zeker een curettage heb ik nu ineens ook weer een serieuze kans dat het wél gewoon goed zit. En ik merk dat ik echt een beetje trots ben op m'n lijf dat het toch nog iets zelf gedaan heeft. Dus zelfs als het wel op een curettage uitdraait voelt dit een stuk prettiger. Ook omdat ik het idee heb dat m'n lichaam dan ook misschien nu al weer aan de slag gaat met de laatste restjes hcg opruimen en een nieuwe cyclus starten ^^
Joyce - schreef op 22-04 om 21:15
Ladies wat is het stil.

Hoe gaat het met jullie allemaal??
Ceecee - schreef op 23-04 om 08:58
Hey ondertussen bijna 15 weken zwanger maar een roze wolk is er nog steeds niet. Extreem veel last van angsten. Bang dat er alsnog wat mis gaat of dat kindje niet gezond is. Zit erdoor ook niet lekker in mijn vel. Binnenkort ga ik hiervoor naar een psycholoog. Hoe gaat het met de andere dames?
haasje - schreef op 23-04 om 11:24
Hey Ceecee, ik zit ook heel erg met die ongerustheid. We hebben het vorige week aan onze vrienden en familie gezegd (want het is ook niet meer weg te stoppen). Maar elke keer iemand me proficiat wenst voelt het zo slecht, gewoon omdat ik nog bang ben dat het mis zal gaan. Ik denk ook de hele tijd dat ik de volgende controle wel te horen zal krijgen dat het hartje niet meer klopt. Hoop dat het beter gaat na de 20 weken echo of als ik het kindje begin te voelen. 
Ceecee - schreef op 23-04 om 16:06
Ja dat herken ik ook helemaal ja. Wanneer heb je 20 weken echo? Ik op 29 mei. Dus nog ruim 5 weken wachten. Krijgen wel op 11 me een geslachtsbepaling. Ik vind het vooral lastig als mensen zeggen "geniet ervan". Tot nu toe lukt mij dat maar lastig.
haasje - schreef op 23-04 om 18:12
Op 10 mei heb ik de 20 weken echo. Nog wat langer wachten voor jou, maar gelukkig kan je tussendoor nog eens voor echo. En dan weet je het geslacht. 

Ik vind het ook vervelend als mensen zeggen dat ik moet genieten of van oooh dan voel je het nu al goed bewegen! Uh nee... Ik voel niet echt iets. Maakt me nog meer onzeker, dan begin ik zeker te denken dat er iets mis is. 

Soms ben ik dan wel blij en begin ik naar spullen te kijken, maar dan denk ik van neenee niet te enthousiast worden of het loopt weer slecht af.

Ceecee - schreef op 23-04 om 19:03
Ja dat van die spullen zoeken herken ik wel. Op het ene moment echt aan het snuffelen of internet en dan denk ik van nee niet doen. Wij gaan ook alles pas na 20 weken kopen. In begin groeide mijn buikomvang best wel wat. Maar nu is deze al 2 weken noet gegroeid. Ook dat maakt me zorgen.
Joyce - schreef op 23-04 om 20:36
Hey meiden..

Vind t vervelend voor jullie dat jullie zo onzeker zijn. In het begin had ik dat ook wel maar na 16 weken ofzo was ik daar wel vanaf. Ik weet ook niet wat ik kan zeggen om jullie zekerder te maken.

Het enige wat ik kan zeggen is dat ik het ook bij 21 weken ofzo pas goed voelde terwijl een oud collega zei dat ze het bij 13 weken al voelde. Toen dacht ik echt ja doei dat kan echt niet.

En voor mijn gevoel heeft het groeien van mn buik ook even twee weken stil gestaan. Terwijl andere zeiden dat het echt wel groeide.

Zijn er nog vragen of andere dingen waarmee ik jullie kan helpen. Ben inmiddels 25.2 weken, maar ook geen expert hoor.

Hoop alleen dat jullie er wel van kunnen gaan genieten want het is zo zonde. Ik ben zelf heel ongeduldig en zit maar af te tellen en te rekenen hoe lang nog.. tegelijk denk ik.. ik ga dat schoppen in mn buik wel missen.
haasje - schreef op 23-04 om 22:00
Hey Joyce, bedankt voor je berichtje. Ik hoop dat het na 20 weken over gaat in een roze wolk. Ik heb mezelf ook voorgenomen om vanaf dan te genieten. (maar dat zei ik ook met 12 en 15 weken en schuif de grens telkens op). Ik ken ook mensen die hun baby nog aan 24 en 28 weken hebben verloren en ook vrienden die hun baby hebben verloren aan wiegendood. Er kan altijd natuurlijk iets gebeuren, maar daar mag je natuurlijk niet mee bezig blijven. Bezorgdheid zal ook bij het moeder zijn horen.. 
Ceecee, ik pieker ook over buikomvang. Normaal aan 20 weken moet baarmoeder onder navel zitten. Ben nu 18 weken en zit nog op zelfde plaats als aan 16 weken... (Ik meet het dagelijks met de lat, freaky)
Diep vanbinnen denk ik wel dat het goed komt deze keer, maar wil niet naïef zijn).
haasje - schreef op 23-04 om 22:03
Blij dat ik hier wat kan piekeren. Op andere groepen ben ik soms bang te vaak de zagende negativo te zijn. Wil ook anderen geen onzekerheden bezorgen. 
Joyce - schreef op 22-05 om 10:17
Hey meiden hoe is het hier inmiddels? Al echo's gehad enzo?
haasje - schreef op 22-05 om 20:36
Hey Joyce,
De 20 weken echo was goed en voel ook regelmatig beweging ondertussen. De onzekerheid is hierdoor erg verminderd. De baarmoederrand zat blijkbaar wel goed, maar daar voelde ik niets. Geen idee welke rand ik dan wel voelde. Ondertussen voel ik de rand wel goed en die zit nu al boven mijn navel. Heb me ondertussen volledig gestort op babyspullen kiezen en de kamerinrichting. Probeer er nu echt van te genieten. 
Joyce - schreef op 23-05 om 06:11
Hey haasje,

Oh wauw dat is snel gegaan zeg. Fijn dat alles tot nu toe goed verloopt. Dan weten jullie inmiddels ook het geslacht?
haasje - schreef op 23-05 om 11:03
Ja een meisje
Wist dit al van rond 12 weken omdat ik de nipt test heb gedaan. Maar nog nooit op echo gezien want ze zit graag met de benen gekruist. Morgen terug controle, hopelijk dan nog eens bevestiging voor we de kamer roze schilderen
Joyce - schreef op 23-05 om 11:57
Ahh super leuk!!! Haha ja bij ons is het ook 3 x bevestigd.. zal je gebeuren.. alles roze.. gefeliciteerd met uw zoon... uhh
Ceecee - schreef op 23-05 om 12:43
Hier nog steeds erg onzeker. Aankomende maandag de 20 weken echo. Ik ben echt aan het aftellen. Ik hoop zo dat alles goed is met ons klein mannetje. Hopelijk kan ik het daarna wat meer los laten. Ook ik heb het idee dat de baarmoederrand niet hoger komt. Voel hem al ruim 1 week op dezelfde hoogte. Ongeveer 1 cm onder de navel. Ik probeer nu maar zo veel mogelijk afleiding te zoeken. Maar soms is dat behoorlijk lastig. Joyce hoe gaat het met jouw onzekerheid?
Joyce - schreef op 23-05 om 13:25
Jaa bij mij gaat het eigenlijk heel goed. Nu 29.4 weken.. volgende week de groei echo.. die vind ik vooral heel spannend omdat we dan te horen krijgen of mn placenta omhoog is gegaan. Zo niet dan wordt het sowieso een keizersnee en dat wil ik liever niet.

Twee weken geleden heeft een oud collega minder nieuws gehad (ga jullie de details besparen voor t geval je straks door mij wakker ligt).. een andere oud collega heeft me toen zo'n apparaat geleend waarmee je t hartje kan luisteren. Super fijn. Dus soms als ik even twijfel.. wat eigenlijk bijna nooit gebeurd. Hop ding erop en gelijk weer gerust gesteld.

Volgende week vrijdag gaan we nog met de auto 2 weken naar spanje. Dit vind ik best spannend. Hoe vaak ga ik moeten plassen, kan mn rug de auto rit hendelen. Gaat alles goed met de zon. En vooral ik hoop maar niet dat ze daar ineens geboren wordt. Zou wel veel ste vroeg zijn, maar zal de eerste niet zijn met 33/34 weken haha
haasje - schreef op 23-05 om 13:35
Hey Ceecee, aan 20 weken zit de baarmoederrand net onder de navel dus ik denk dat je je geen zorgen miet maken hoor!!! Hopelijk voel je snel beweging! Dat stelt mij vooral gerust. 
haasje - schreef op 25-05 om 09:09
Succes met de groei echo Joyce. Ligt jouw placenta momenteel onderaan? Hoop ook dat het geen keizersnede moet worden. 
Heb uiteindelijk geen doplerapparaatje gekocht. Voel de baby nu duidelijk en dat lucht op.
Ceecee, je hoeft je zeker geen zorgen te maken als je nog niets voelt. Ik had gister controle en de gynae vroeg of ik al iets voelde. Toe ik ja zei was zijn reactie 'oooh dat is al vroeg'. En ben nu 22 weken. 
Veel plezier op reis Joyce!
Joyce - schreef op 25-05 om 20:27
Haasje.. met de 20 weken echo zeiden ze dat deze erg laag ligt (hier hebben ze extra op gecontroleerd omdat ik toen de dag ervoor een bloeding had)

Dankjewel.. vandaag 3 uurtjes in de stad geweest om nog wat vakantie dingen te halen.. veel spijt van.. heftige bandenpijn en lig nu zelfs in bed (balen met dat mooie weer) trok t echt niet meer.. enige wat dan nog dragelijk is, is liggen..

Jullie zijn inmiddels lekker over de helft of bijna op de helft.. dan kan ook voor jullie het aftellen beginnen
haasje - schreef op 31-05 om 19:16
Ceecee hoe was de 20 weken echo? 
Joyce - schreef op 31-05 om 19:21
Ik heb zojuist de groei echo (30.5 weken) gehad.. placenta was heel mooi naar boven geschoven. Alles was perfect dus dat is mooi
Ceecee - schreef op 01-06 om 08:56
De echo was tot zover goed gelukkig. Alleen kon ze het hartje niet goed bewegen omdat de kleine er steeds voorzat met zijn armpje! Dus vanmiddag krijg ik een bonus echo.
haasje (Gast) - schreef op 13-06 om 21:30
Super goed nieuws allemaal!
Ik hoop dat de angsten ondertussen ook al afgenomen zijn? En dat je al stampjes voelt? 
Ceecee - schreef op 15-06 om 08:00
Ik voel nu bijna elke dag wel wat getrappel in mijn buik ?
Manouk - schreef op 15-06 om 10:33
Ik was ook erg onzeker of ik zwanger was. Enzovoort.
Vorige week donderdag 2 testen gedaan allemaal positief. Vrijdag ochtend nog 1 gedaan omdat ik en mijn vriend het allebei niet konden geloven. Tot ik gisteravond heel licht bloed verlies had..  paar druppeltjes maar. Toch even opgezocht wat het betekende.  Nu vanochtend de clear blue test gedaan en stond groot zwanger.. dus helemaal blij. 29 juni moeten we voor de eerste echo. 

Dit wordt ons eerste kindje 
Joyce - schreef op 15-06 om 18:59
Gefeliciteerd manouk!!! Nog even geduld

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Eerste zwangerschap erg onzeker' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan