Thuis of ziekenhuisbevalling - Zwangerschapsforum

Mama'17 (Gast) - schreef op 28-02 om 13:25
We hebben afgelopen week de termijneho gehad en alles was goed! 
Nu kregen we de vraag of we voor een thuisbevalling of ziekenhuisbevalling kiezen. 
Help!! Ik zie enorm op tegen de pijn van de bevalling en zou om die reden naar het ziekenhuis willen omdat daar pijnbestrijding mogelijk is. Maar het wachten tot je voldoende ontsluiting hebt en dan met volle weeen na het ziekenhuis lijkt me vreselijk. 
Het liefste blijf ik thuis alleen die pijn...... waar kiezen jullie voor? En waarom?
6 antwoorden en 33933652x bekeken
Mama'17 (Gast) - schreef op 02-03 om 16:22
Is er iemand die haar idee of ervaring wil delen?
kruimel - schreef op 02-03 om 16:55
Zo moeilijk om van te voren te kiezen.. de pijn is voor iedereen anders. Je weet nooit hoe jij erop gaat reageren of hoe je je voelt op het moment dat het daadwerkelijk zover is.. bij mij ging het zo:


Bij de eerste wilde ik thuis bevallen. Na 7uur weeën en 6cm ontsluiting - alleen maar rugweeen welke ik allemaal staand heb opgevangen, zitten of liggen lukte niet - heb ik gezegd, ik heb er genoeg van breng me maar naar het ziekenhuis voor iets tegen de pijn. Echter begonnen in de auto de persweeen al en eenmaal in het ziekenhuis aangekomen was ze er binnen 10 minuten.

Bij bevalling 2 besloot ik het weer thuis te proberen. Mijn vliezen werden thuis gebroken had dochter in het vruchtwater gepoept en MOEST ik dus naar het ziekenhuis. Wat een domper. Weer ging het toen heel snel. Ik vertrok thuis met 2cm ontsluiting en binnen een uur was dochter 2 geboren.

Je begrijpt dus dat ik ze beide zonder pijn bestrijding ter wereld heb gebracht.. 

Met weeen in de auto is geen pretje, integendeel, maar je overleeft het wel hahaha het was voor mij alleen maar bijzaak. Ik heb dat niet als heel vervelend ervaren iig. 

Heel veel succes met de keuze, de zwangerschap en de bevalling straks! 
D&M - schreef op 02-03 om 20:17
Ik moet in het ziekenhuis bevallen en ergens vind ik dat wel heel erg fijn en veilig gevoel! Dit komt door bepaalde medicijnen die ik slik en ik zal ook 48 uur in het ziekenhuis moeten blijven na de bevalling. 
Ik vind t wel lekker om dan daar even tot rust te komen
Als ik niet in het ziekenhuis zou hoeven te bevallen zou ik voor het kraamhotel zijn gegaan. Voorkeur in bad bevallen dan!
Anoniem (Gast) - schreef op 03-03 om 16:47
Ik had geen keuze en moest ook in het ziekenhuis bevallen. Maar met de mededeling dat ik laagdrempelig moest bellen om te komen als ik het idee had dat het begon. Ik was dus met 2 cm om half 5 smorgen naar het ziekenhuis. Weeen vielen toen mee en om kwart voor 8 in de avond was ze er. Misschien kun je eerst bespreken hoelang je moet wachten voor je naar het ziekenhuis mag en wat er evt aan pijnstillers thuis gegeven kan worden. 
Mandy7 - schreef op 06-03 om 13:47
Ik kies ervoor om in het ziekenhuis te bevallen. Vindt het toch wel een prettig idee dat mocht er iets gebeuren dat alles om je heen is. Dokters/apparatuur etc.
Ook qua pijnmedicatie zijn er daar meer opties. Ik voel me zelf veel prettiger bij een ziekenhuisbevalling. Gelukkig is het ziekenhuis hier ook praktisch om de hoek, 5 minuutjes rijden zijn we er.
Anoniem (Gast) - schreef op 06-03 om 14:28
Ik ben 2x thuisbevallen en 3x in het ziekenhuis (vanwege vroeggeboortes dus geen keus)en als ik de keus nog eens zou moeten maken zou ik toch het liefst weer voor thuis gaan al weet ik niet of dat verstandig is vanwege mijn leeftijd (44) en of ik dan die keus heb. Je kan thuis gewoon doen en laten wat je wil, gewoon je ding nog doen tot t eind. Pijn heb je overal, dat hoort er nou eenmaal bij en ben je zo weer vergeten...

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Thuis of ziekenhuisbevalling' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan