Net zwanger - Zwangerschapsforum

Liesje (Gast) - schreef op 28-06 om 21:06
Hallo dames. Ik ben net zwanger als het goed is rond de 5e week.
Mijn vriend en ik hebben het niet zozeer gepland, wel hadden we er voor gekozen om te stoppen met mijn pil. We hadden jiet verwacht dat niet zo snel zou gaan. ( 1 maand gestopt volgende maand was ik zwanger).
Me vriend wilt er niet echt over praten nog, zelf wilt hij het ook pas bekend maken bij 12 weken. Het lijkt ook dat die pas vanaf 12 weken met mij erover wilt praten omdat er nog van alles mis kan gaan.
 Ik snap hem wel , maar ik ben een vrouw en wil en natuurlijk over praten want ja het is toch ons kindje. 
Kan iemand me hiermee advies mee geven. 
Alvast bedankt dames. 
9 antwoorden en 32328312x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 30-06 om 21:01
Het is waar jullie je samen goed bij voelen. Je kan ervoor kiezen het alleen aan de ouders te vertellen.  Het is net wat jullie willen en je goed bij voelen. 
De kans dat het misgaat is altijd aanwezig. Zelf had ik een miskraam met vijf weken. En waren blij dat we het niemand verteld hadden. Maar je kan ook juist weer veel steun ervaren wanneer je het wel aan mensen verteld.    
Vele kiezen ervoor het te vertellen na 12/13 weken. De kans dat het dan misgaat is uiteraard nog steeds aanwezig maar wel kleiner. 
Geniet ervan samen, en praat er iigeval met elkaar over. 
Anoniem (Gast) - schreef op 30-06 om 21:03
Ik lees nu dat je vriend er waarschijnlijk pas met jou over 12 weken wil praten.  Mogelijk vind hij het mega spannend etc.   Het lijkt mij wel verstandig dat je voorzichtig met hem erover praat of dingen laat lezen. Zodat hij begrijpt wat er in en met jouw lichaam gebeurt.  En zich ook kan voorbereiden. 
liesje - schreef op 02-07 om 14:38
Anoniempjes!

Bedankt voor jullie berichtjes!
1 ste anoniempje:  Ik zou het zelf idd heel graag willen vertellen aan me ouders. Maar hij wilt dat echt pas met 12 weken helaas . Ik zal maar even geduld moeten hebben daarmee. Het kan inderdaad altijd nog misgaan mr vanaf 12 weken toch minder kans. Wat vervelend dat je met 5 weken een miskraam had. Hopelijk dat het de volgende keer goed gaat. Bedankt voor je berichtje

2e anoniempje:  Ja hij vind het ook spannend en hij is zelf ook best een nuchter persoon haha . Heel af en toe probeer ik het en dan praat die wel wat mee. Maar het moet niet elke dag zijn. En elke avond voor het slapen, gaat die wel even met ze hand over me buik. Zo laat hij het merken denk ik.  
Ook bedankt voor jou berichtje!
Raisa - schreef op 02-07 om 20:34
Spannend he zo een eerste periode. Ik ben zelf net 5 weken zwanger en ook veel enthousiaster dan mijn man .
Hij praat er wel met mij over maar de spanning die ik voel... of het wel goed zit allemaal en of alles goed gaat verlopen. Die snapt hij niet zo goed, hij zegt gewoon... wacht rustig af maar dat kan ik niet.

Maar hij kijkt wel mee als ik wat rondkijk voor spulletjes voor de baby. Ik koop natuurlijk nog niet veel, behalve als ik echt een koopje zie online.

liesje - schreef op 02-07 om 21:06
Jaa precies! Hier hetzelfde . Maar ik denk dat wij vrouwen het al anders ervaren en meemaken. Enige wat he kan doen is afwachten het komt met de tijd wel .
Anoniem (Gast) - schreef op 02-07 om 20:52
Raisa koop je al dingen ja? Ik zou dat echt nog niet doen als ik jouw was. Bij 5weken is de kans op een miskraam hoger dan 9%. Veel dus en als het misgaat wordd de confrontatie alleen maar groter. Iiniedergeval suc6. 
Anoniem (Gast) - schreef op 02-07 om 20:53
Oeps het is zelfs nog 27.3% dat het fout gaat. 
liesje - schreef op 02-07 om 21:06
Na mijn idee lijkt het precentage groter als ik al die berichten lees. Het lijkt wel alsof bijna elke vrouw het een keer heeft mee gemaakt. Ik word daar echt bang van.
Raisa - schreef op 02-07 om 21:24
Anoniem ik ga uit van het positieve! Als ik me ga focussen op wat er allemaal mis kan gaan dan word ik een wandelend drama. 
Overigens koop ik geen kinderkamer of dat soort dingen. Heb al neefjes en nichtjes dus alleen dingen die ik voor hun ook kan gebruiken. Heb namelijk al babyspulletjes voor als ze hier zijn. 
En na een miskraam kan er ook weer een baby volgen toch? Dus ik blijf positief. Jouw percentages geven nog altijd ruim 70% succesvolle zwangerschappen aan en daar ga ik vanuit

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Net zwanger' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan