Zelf uitgerekend 9 weken maar echo wees 6 weken zwanger??? - Zwangerschapsforum

GG - schreef op 09-10 om 17:10
Hoi Allemaal,

Zojuist de eerste echo gehad en het zit me toch niet helemaal lekker.

Ik heb geen vaste partner en door een gezellig avond met een hele goeie vriend zwanger geraakt. De sex was nu ongeveer 7 weken geleden, maar volgens de eerste echo ben ik nu 8 weken en 4 dagen. Volgens de meeting was het kindje ongeveer 2 cm. Over 2 weken heb ik me tweede echo dan kunnen ze een beter meeting doen en meer exact zeggen hoeveel weken het is. De vk gaf al wel aan dat er bijna nooit een week verschil tussen kan zitten enkel een paar dagen.

Als we van de VK moeten uitgaan kan me beste vriend niet de vader zijn en heb daar nu toch best stress van.

De laatste keer sex daarvoor was op 3 Augustus met een one night stand. Op 11 Augustus wel me periode gehad maar als ik daar op reken kom ik ook niet op de 8 weken en 4 dagen (uitgaande van me menstruatie en eisprong).

Ik lees veel verhalen over mensen die korten zwanger zijn dan gedacht, maar ik ben dus langer zwanger dan gedacht.

Hartje klopte wel en alles was voor zover goed, maar er begruipt mij toch een heel naar gevoel nu die weken niet overeen komen.
Iemand ervaring hiermee?
48 antwoorden en 45760438x bekeken
Gina (Gast) - schreef op 15-07 om 13:09
Hoi iedereen,

Ik maakte gisteren iets gelijkaardigs mee. Ik moest voor het eerst naar de gynea. Ik ben normaal gesproken 9 weken en 2 dagen zwanger. ik verwachtte een baby'tje met handjes en voetjes maar ik kreeg een vlek van 0.68 centimeter de gynea vertelde me dat ik 6 weken en 4 dagen zwanger was.

Ik heb echter op 20 juni een positieve bloedtest gehad, en 3 positieve urintests. Volgens de gynea zie je het pas in je bloed nadat je 9 dagen bevrucht ben (ik was er toen nog maar 7 volgens haar echo), en in de urine pas 13 dagen na bevruchting (scheelt ook 6 dagen). ik kon dus op 20 juni onmogelijk positief testen eigenlijk als ik nu nog maar 6 weken en 4 dagen ben ...

Ze zegt dat mijn kindje perfect in orde is, kloppend hartje, goede lengte, voor een kindje van 6 weken en 4 dagen ... ik mag wel binnen 2 weken al terug om te kijken of alles goed groeit ...

Ik ben doodsbang dat mijn baby niet goed groeit Hoe kan ik anders toen positief getest hebben?
Anoniem (Gast) - schreef op 04-08 om 07:30
Hier andersom. Volgens laatste maandstonden was ik 5 weken en volgens de gyn klopte dat niet was ik al meer dan een week verder. Terwijl ik zeker was van mijn laatste maandstonden en ze zei dat dit niet kon dat ik me vergiste... dan zou de bevruchting op de laatste  dag van maandstonden geweest zijn en dit kan niet. Want de bevruchting gebeurt tussen  de 1 en 2 weken na de maandstonden. Dus heel bijzonder. Maar ze tellen  zwanger zijn altijd vanaf de laatste maandstonden. Dus als je laatste maandstonden 5 sept was en je bent actief geweest 2 weken later. Ben je zogezegd zwanger sinds 5 sept. Er komen altijd 2 weken bij.
Anoniemee dagen ga ik (Gast) - schreef op 08-01 om 10:35
 Zelf heb ik afgelopen dinsdag 8, 5 weken uitgerekend. Maar volgens de ego is 6,5 weken. Wel een vruchtzak te zien. Geen hartslag. Ik heb geen klachten. over twee dagen ga ik weer terug naar de vk. Ik maak me echt veel zorgen. De vk heeft niet goed gezegd. Ze geeft aan dat ik een miskraam zal hebben. Ook omdat ik 40 ben: Ik wil graag naar de gynaecoloog, maar ik moet nog een ego bij de vk laten maken.
Hallotjes (Gast) - schreef op 23-01 om 08:21
Ik zit ook met een vraag.  
Volgens de verloskundige ben ik nu 15 weken en 3 dagen zwanger. 
10 november heb ik getest nog paar dagen voor mijn menstruati en ik had een positieve test.
Ik zou rond 12 oktober ongesteld zijn geweest alleen dat was 3 dagen bloedverlies niet veel geen pijn echt. 
Volgens de verloskundige ben ik 21 oktober zwanger geraakt. 
Kan ze het fout hebben dat ik langer zwanger ben of zijn die 3 dagen bloedverlies gewoon een menstruatie geweest
Wie kan me helpen
Groetjes
Kimberley (Gast) - schreef op 26-07 om 19:45
Hallo dames..
Ik heb misschien een beetje een rare vraag..
Maar ik heb 2 april sex gehad met iemand en daarna kwam ik terug bij me vriend en daar heb ik 7 april sex mee gehad nu ben ik 17+3 dagen zwanger.. volgens de verloskundige ben ik 8 april bevrucht.. nu is de vraag hoe groot is de kans dat het niet van me vriend is er komt sws een DNA test.

Alvast bedankt 
Linda (Gast) - schreef op 26-07 om 21:11
Zaad blijft maximaal 5 dagen in leven in je lijf, dus 2+5 is 7 April.  Als het 8 april verwekt is, lijkt het me dat het van je vriend is!
Ik hoop het voor je! 
nadia (Gast) - schreef op 29-08 om 22:12
 hey,
net dezelfde verhaal als dame hierboven, ik heb mijn regels gehad 26 juni. ik dacht 9 weken te zijn, verloskundige weet mij vandaag te zeggen dat vruchtje nog maar 5 weken en 6 dagen. lijkt te zijn . ze vermoedt dat vrucht is gestopt met groeien. ze ziet wel een stip die het hart moet zijn maar het klopt niet met mijn waarde in bloed van aantal weken terug. ik zou aantal weken geleden volgens mijn bloedwaarden al 6 weken geweest zijn. hmm nu heeft mijn verloskundige mij 3 opties gegeven.
1 afwachten tot miskraam zelf opkomt.
2 pilletje dat miskraam opwekt
3 curretage
hmmm..... ik heb geen idee maar ik neig meer naar de natuur zijn gang  te laten gaan.
Hummeltje - schreef op 02-09 om 13:40
Ik zal voordat je iets beslist nog een x laten nakijken of het hartje wel klopt.. of gegroeit is?! Definitieve beslissingen kan je altijd nog nemen
Carmen (Gast) - schreef op 31-10 om 10:54
Dag iedereen
Ik wil mijn verhaal aan jullie vertellen en een paar adviezen van jullie. Mijn eerste dag van mijn laatste menstruatie was op 4 aug,ik heb toen op 18 sept getest en het was positief toen nog twijfelde ik en heb op 22 sept mijn tweede zwangerschapstest gedaan,die was ook positief. Ik heb afgelopen vrijdag maar twee kleine brokkels bloed gezien en daarna niets meer. Maar gister ben ik gaan plassen en bij het vegen heb ik dan wat bloed gezien. Ik ben toen snel bij me verloskunde geweest en die verwees me gelijk om echo te maken. In die tussentijd zag ik geen bloedingen meer. Maar op mijn echo wijst dat ik 6 weken zwanger ben en er is een vruchtzakje te zien. Dit is nu voor mij een raadsel. Ik weet nu niet wat er gaande is. Ik wil graag mijn kind. De dokter heeft gezegt om over 3 weken weer een echo te maken. Ik ben toen naar huis gekomen en weer naar de toilet geweest en toen zag ik wat slijm met wat brokkel bloed en donker ook,maar daarna tot nu toe niets meer gezien. Kan dit een miskraam zijn? Als ik inderdaad 3 maanden zwanger zou zijn en een miskraam al in me 6e week zou hebben zou ik niet nu al hevige bloedingen moeten zien. Wat mij wel vreemd is ik voel me niet meer misselijk en geef ook niet over want had van de verloskunde medicijnen gehad om het te stoppen. Ik heb helemaal geen buikpijn,blijf normaal honger krijgen,hb nog steeds gespannen borsten,ook nog donkere plekken en puistjes. Zou ik niet eerder hevige bloedingen moeten zien als het zo was??  
Ikke (Gast) - schreef op 29-06 om 23:53
Hallo, 
Ik ben echt heel onzeker en ongerust en wil even mijn verhaal kwijt. Ik ben zwanger en volgens de eerste dag van laatste menstruatie zou ik 7 weken ver moeten zijn. HA toch consult aangeraden bij gyn. Nu blijkt ik toch maar 5 weken te zijn. 2 dagen na NOD innestelingsbloeding gehad. HCG was 4 dagen na NOD nogal laag maar mooie stijging naar 5 dagen. Nu moet ik meer dan week wachten om te kijken of vruchten mooi groeit of of het toch mis is.. herkent er iemand dit aub? 
---- - schreef op 02-07 om 08:43
Hee Ikke, ik herken het niet..

een optie is dat de HA telt in echte weken zwangerschap, want je krijgt altijd die 2 weken kado erbij. Vanaf je eerste dag van  laatste menstruatie zou je indd 7 weken kunne zijn maar soms tellen ze pas vanaf de innesteling en dan zou je dus 5 weken zijn.

Of een laatste optie zou zijn dat het een miskraam wordt,wat ik natuurlijk niet voor je hoop. Veel sterkte hopelijk valt het allemaal mee!
Ikke (Gast) - schreef op 04-07 om 16:07
Hey,
Dank je voor je reactie. Ik weet het even niet en zenuwen tot uiterste gespannen. Net beetje roze slijm bij toiletbezoek. Morgen heb ik afspraak bij gyn.. ik ben zo bang dat het helemaal mis is... ????
Ikke (Gast) - schreef op 05-07 om 21:26
En het is ook helemaal mis 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zelf uitgerekend 9 weken maar echo wees 6 weken zwanger???' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan