Yeah! Mijn test is positief, wat nu? - Zwangerschapsforum

Toetie (Gast) - schreef op 20-01 om 10:34
Hoi Allemaal!

Na deze heeeeeele lange 2 weken vannochtend DE test gedaan en we zijn zwanger! ik had niet verwacht dat ik de eerste keer meteen zwanger zou worden maar dat is dus wel zo.

Vandaag ben ik dus 15 dagen zwanger, nu wil ik heel graag weten wanneer je naar de huisarts moet en naar de verloskundige.

Groetjes,

Toetie
21 antwoorden en 45463459x bekeken
Angelique (Gast) - schreef op 20-01 om 13:44
Hoii,

Gefeliciteerd!!
Ik kwam er na 5 weken achter ook gelijk de 1e keer proberen. Ik ben niet naar de huisarts gegaan, ik heb meteen de verloskundige gebelt. Deze gaf al aan dat naar de huisarts gaan niet persee hoeft. Ik heb toen een afspraak gemaakt voor 8 weken zwangerschap. Toen daar geweest ook de eerste echo gehad en een kloppend hartje gezien, helemaal super!! Dus als ik jou was zou ik gewoon een verloskundige praktijk bellen bij jou in de buurt en een afspraak maken.

Liefs,

Angelique
Toetie (Gast) - schreef op 20-01 om 15:08
@Angelique,

Ik woon in Spanje en hier gaan ze wel eerst naar de HA. Als ik het goed begrijp moet ik in ieder geval rond de 8 weken naar de verloskundige.

Ik moet volgens mij berekening 26 septmber bevallen als alles goed gaat, wanneer ben jij uitgerekend?

Groetjes,

Toetie
aap-noot-mies - schreef op 20-01 om 15:33
@Toetie,van harte gefeliciteerd! Ik ben een dag na jou uitgerekend, grappig zeg!
Ik bel wel altijd even de HA (3e zwangerschap), die vind het sowieso fijn om te weten mocht er iets met mijn gezondheid zijn. Zij kunnen je bij een eerste keer ook doorverwijzen/adviseren over welke verloskundige. Misschien werkt het in Spanje anders hoor dat weet ik niet. Zelf heb ik de vorige keren bijna gelijk de HA en vervolgens de VK gebeld. 

Ik hoop dat de kwaaltjes meevallen voor je.

Geniet van je zwangerschap!

Groetjes An
toetie - schreef op 20-01 om 15:52
@ aap-noot-mies,

Bedankt voor de reactie, het is allemaal nu zo echt aan het worden.

Ik heb een beetje gezocht op het internet en inderdaad eerst naar de ha en dan vk

Gelukkig heb ik niet echt veel last van kwaaltjes, ja heeel veeeeel gas maar ik denk dat dat voor de omgeving vervelender is dan voor mij haha  Af en toe heb ik een soort van misselijk gevoel maar nog niet overgegeven en hopelijkgebeurd dat ook niet.

Heb jij al veel kwaaltjes?

Groetjes,

Toetie
Angelique (Gast) - schreef op 20-01 om 22:48
Hoi Toetie,

Oh ik.wist niet dat je in spanje woonde! Ja ik heb de huisarts wel op de hoogte gesteld ivm als er iets is, dat ze weten dat je zwanger bent. Hier bij mijn vk moest ik met de 8 weken komen, en dan gingen ze een echo maken. Ook worden er veel vragen gesteld. Ik ben 1 juli uitgerekend ben morgen 17 weken zwanger. Ik heb nergens last van gehad en nog steeds niet! Gelukkig haha.

Liefs,

Angelique
aap-noot-mies - schreef op 21-01 om 17:02
Hoi Toetie,

Ik heb nog geen last van kwaaltjes gelukkig.
Alleen gerommel in mijn buik/darmen, moe aan t einde van de dag en een opgeblazen/zwaar gevoel in mijn onderbuik. Als het hier bij blijft dan teken ik er voor!

19 februari mag ik voor mijn eerste echo, dan zit ik op 8 weken spannend weer!!

Groetjes An
Sanne_x_ - schreef op 22-01 om 00:53
Ik hoefde ook niet langs de huisarts, ik heb ze wel ingelicht.
Ik woon naast de huisartspraktijk dus de assistent vroeg me wel even langs te lopen voor de folders van vk in de buurt.
Volgende week maandag eerste afspraak, als het goed is ben ik vandaag precies 7 weken.
Sarah - schreef op 22-01 om 12:09
hallo meiden ! ik mag me ook bij dit clubbie melden !!!! allemaal van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Ik ben sarah, 22 jaar oud en 5,5 samen met mijn vriend en woon nu bijna 2 jaar samen. ik ben hartstikke pril maar wel helemaal op en top zwanger.!!!jippie!!!! we kunnen het maar niet geloven. blijf ook testjes doen om de bevestiging maar te krijgen. Na drie ronden teleurstelling ben je gewend geworden aan een nee !!!!
en nu jahoor.. 
Ben nu 5 weken zwanger en heb over 2 weken een afspraak bij de verloskundige. Vind het hartstikke eng want ik ben erg bang dat er iets mis gaat. 
Heeft een van jullie ook vanuit onwetendheid die angsten??

liefs sarah
toetie - schreef op 22-01 om 19:59
@Sarah,

Van harte meid!
 
Denk dat dat heel normaal is, al heb ik niet zo zeer last van angsten ik heb eerder zoiets van zou dit door de zwangerschap komen en is dit normaal. Al ben ik op en top gelukkig probeer ik niet te veel met de zwangerschap bezig te zijn omdat ik graag iets wil merken en dat nu (denk ik) nog niet mogelijk is.  Ik ga vrijdag naar de ha en dan een afspraak maken voor de vk.

Groetjes
aap-noot-mies - schreef op 23-01 om 19:45
Het wachten is het vervelendst en dat blijft nog wel even zo. Eerst wacht je op  een positieve test dan je eerste echo, dan op "de veilige" zone van 12 weken, vervolgens de 20w echo enz enz hoort er allemaal bij  Is ook helemaal niet erg als je wat angstig bent, het is allemaal zo spannend en speciaal! Geniet lekker van je zwangerschap! Ik kan af en toe echt in eens een big smile op mijn gezicht hebben als het besef weer daar is dat ik zwanger ben
Isabelle (Gast) - schreef op 20-07 om 20:43
Hallo Dames!

Ik weet niet hoe oud deze berichten nu allemaal zijn maar van harte gefeliciteerd allemaal! Mijn vraag is aan jullie omdat ik en mijn vriend graag zwanger willen worden... Hoe snel is t allemaal bij jullie gegaan?

Groetjes!
SanneB - schreef op 21-07 om 22:00
Hoi Isabelle!

Bij ons is het vrij snel gegaan. 
Ik ben in mei gestopt met de pil en dan geovuleerd eind juni en sindsdien zwanger.
Twee vriendinnen van me zijn onlangs ook zwanger geworden in hun tweede en derde cyclus, maar heb ook vriendinnen die langer hebben geprobeerd.
Eentje bijna 1 jaar en een half, omdat haar baarmoederslijmvlies niet dik genoeg was om een eitje in te nestelen en wat problemen met pilletjes die ze daarvoor hadden voorgeschreven.
De andere vriendin was extreem onregelmatig en werd soms enkele maanden niet ongesteld. Zij is nu dankzij een hormonenkuur 11 weken!
Kim1989 (Gast) - schreef op 22-07 om 17:23
Bij ons ging het heel snel! 1x ziek geweest waardoor ik waarschijnlijk mijn pil verloor en enkele weken later geweten gekomen dat ik zwanger ben. Ben inmiddels 14 WK.

(Ter info: ondanks het niet gepland was er toch heel gelukkig mee!)
Isabelle (Gast) - schreef op 22-07 om 18:44
Bedankt voor jullie reactie dames! Hebben jullie ook ovulatie testen gebruikt of is t gewoon "vanzelf" zo gekomen?

Groetjes!
SanneB - schreef op 22-07 om 18:50
Hoi Isabelle!

Nee, geen ovulatietesten. Wij wilden zwanger worden, maar wel met de instelling 'We stoppen met de pil en we zien wel'.
Uit ondervinding dachten we dat als we het té hard wilden en er té hard mee bezig zijn, dat het meestal niet zo vlotjes gaat.
Ik had wel een app op mijn gsm, die mijn vruchtbare dagen aangaf, maar we hebben daar niet echt op gelet.
Ik ovuleerde eigenlijk net het weekend dat hij niet thuis was, dus het is waarschijnlijk van de dag voordien. ;-)
Vrij gewoon de periode rond 12-16 dagen na de eerste dag van je ongesteldheid zeker een aantal keren en dan heb je alles gedaan wat je kon doen. ;-)
Isabelle (Gast) - schreef op 22-07 om 20:14
Phoeeh, we zijn pas een maand bezig maar voor mij duurt t nu al te lang hahah! Gek he? Ik moet ook wat meer geduld hebben! Voel je je anders als je zwanger bent maar t nog niet bevestigd heb met zwangerschapstest?

X
SanneB - schreef op 22-07 om 20:18
Dat is helemaal niet gek. Uiteindelijk begin je er ook aan om resultaat te krijgen
Geduld hebben is het moeilijkste, ik kon het de tweede maand veel meer loslaten.
Ik voelde me niet anders. Tenminste, wat er anders was, daar zocht ik een logische verklaring voor.
Moe? Waarschijnlijk te weinig geslapen. Zo veel naar het toilet gaan? Ach, het is warm en je drinkt meer.
Achteraf gezien waren dat de eerste symptomen.
Ik voel me wel anders nu ik het weet.
Leonora (Gast) - schreef op 23-01 om 02:09
Yeah vandag een positiefe test
Mil (Gast) - schreef op 09-05 om 18:36
Jeeej vandaag 2 testen gedaan en positief. Net een maand gestopt met de pil en nu al raak. Spannend!!!
Dymfelientje (Gast) - schreef op 14-10 om 19:16
Eerste dag na mijn NOD. 's ochtends twee testen gedaan en twee keer een lichte streep, manlief geloofde het eerst niet hihi. Die ging met mij de test van clearblue halen en daar stond gewoon zwanger op! allebei toch wel in shock, omdat dit pas onze tweede maand is dat we proberen. nooit verwacht dat het zo snel zou gaan, vooral omdat ik ziekte van crohn heb. gesprek met de internist al ingepland. is het verstandig om de verloskundige ook al te bellen? volgens hun telling ben ik al vier weken. maar ben uiteraard pas als je vanaf de bevruchting telt pas twee weken zwanger.
Kaylee (Gast) - schreef op 03-11 om 17:05
Hallo Allemaal,..

Ik ben nog helemaal in shock want ik ben er net achter dat ik zwanger ben. Heb vanmiddag een test gedaan omdat ik gevoelige borsten had en overtijd was. Ik heb een paar weekjes geleden een kuur gehad voor een ontsteking aan mijn oor en in de periode moet het gebeurt zijn aangezien ik de pil slik en het op dat moment misschien niet zo betrouwbaar was. Ik ben 21 jaar en heb altijd de wens gehad km vroeg een kindje te krijgen maar had ook nog verwacht dat ik zwanger zou kunnen wordenm heel stom maar dat komt omdat veel tantes onvruchtbaar zijn en dat heb ik mezelf jaren lang aangepraat. Ik ben ontzettend blij en ga nu zoeken naar een plekje voor mezelf. Heel erg spannend allemaal en ik zal ook morgen de verloskundige bellen. Eerst het nieuws aan mijn vriend gaan vertellen. We zijn 2.5 jaar samen en dat gaat super. Al zou hij liever nog even wachten met kinderen tot zijn HBO studie is afgerond. Dat duurt nog 1.5 jaar dus valt mee. Ben heel erg benieuwd of jullie tips hebben voor een jonge moeder...

Groetjes

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Yeah! Mijn test is positief, wat nu?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan