Mijn man begrijpt er niks van !! - Zwangerschapsforum

Hannah (Gast) - schreef op 27-11 om 19:14
Hoi Anna,

Dit klinkt helaas heel bekend. Mijn man wil dat ik van alles blijf doen in het huishouden, en blijft domweg koffie drinken terwijl hij weet dat ik direct ga overgeven van die lucht. Of ik dan soms verwachtte dat hij geen koffie meer dronk. Natuurlijk verwacht ik dat, ik vind het zelfs schokkend dat hij dat niet uit zichzelf laat terwijl hij zegt van me te houden.
Hij zegt steeds dat mijn prioriteiten verkeerd liggen, omdat ik wel halve dagen werk. Maar ook dat doe ik thuis, want naar kantoor gaan lukt helemaal niet. Dat vindt hij dan ook weer niet goed: ik moet tegelijk wel naar kantoor gaan van hem én het huishouden op de eerste plek zetten bóven werk. Dat kan dus niet tegelijk! Als hij een avond moet koken omdat ik niet tegem de lucht van bakken en braden kan is hij domweg kwaad en moppert de hele avond. Zelfs nu we hebben afgesproken dat hij 3x per week kookt en ik die dagem de afwas doe, doet hij het max 1x per week en klaagt dan nog, zelfs van tevoren om er onderuit proberen te komen! 
In het huishouden gaat hij pas iets doen als ik iets doe (terwijl ik dat nu gewoon bijna niet kan). Ik moet van alles doen, ook op dagen dat ik werk. Maar hij doet zelfs niets op zijn vrije dagen, dat zijn trouwens dagen waarop ik wél werk. En als ik een dag vrij heb is hij boos als ik 'alleen maar' de was heb gedaan. Hij meet volledig met twee maten, behalve daar waar er nu echt even twee maten zijn omdat ik me zo beroerd voel vam de zwangerschap. We praten er wel elke dag over, maar hij blijft er niets van begrijpen. Hij wil het niet begrijpen tenzij de uitkomst is dat hij alleen maar de dingen hoeft te doen die hij leuk vindt - zelfs die dingen doet hij niet.
74 antwoorden en 46005617x bekeken
Anoniempje (Gast) - schreef op 08-07 om 21:56
Mijne kan er ook wat van ik ben de hele dag al druk bezig geweest en omdat meneer net werk heeft is ie erg kribbig en ja dan ben ik de was vergeten uit de wasmachine te halen of het laatste beetje afwas staat er nog steeds wat ik morgen wel doe krijg ik de kussen naar me te gegooid zovan slaap maar op de bank want toen ik nog geen werk had deed ik alles ook voor jou.
ik ga naar school (bijna klaar) ben zwanger ook nog eens moe en het is voor het eerst voor mij dat alle taken naar mij komen en moet daar nog even een handigheid in zoeken,
terwijl ik me na zo'n dag als deze al een wasje heb gedraaid en op gehongen stuk of 3 keer de afwas heb gedaan stofzuigen, en met de kleefroller haartjes van de bank halen koken en nog een keer afwassen.
en dan inderdaad ook zo'n grote mond op die momenten wil ik echt wel zeggen ik doe het wel alleen geen waardering voor wat ik doe de dingen die ik wel gedaan heb?
respectloos geschreeuw naar de vrouw die je kind draagt.
ja ik word er behoorlijk pissig van en dat zal ik hem ook even goed laten merken nu.
ik zocht iets om van me af te schrijven want tegen hem kan ik het niet kwijt en tegen de kat ga ik niet praten.
mijn emoties ja die lopen dan hoog op heb je dan echt helemaal geen respect?
Aks? - schreef op 09-07 om 10:02
Wat een gedoe allemaal.
Ik heb mazzel denk ik ben zwanger van de derde.
Wij hebben een dochtertje van even ruim 2.5 jaar en een dochtertje van 16 maanden.
mijn man is alleen het weekend thuis.
doordeweeks is ie dag en nacht weg. Is beroepsmilitair. 
Ik doe doordeweeks alles alleen.
zorg voor de kids huishouden. Boodschappen alles.
en werk ook nog 2 dagen in de week.
als mijn man thuis dan besteed hij veel aandacht aan de meiden en heb ik me handen vrij voor andere dingen.
als ik de weekenden werk doet mijn man alles in huis.
ben ik vrij verdelen  we het.
Is het soms moeilijk en zwaar.
zijn er weken dat er 4 wasmanden  staan met schone was omdat ik geen puf heb ja die zijn er en zullen ook vaker komen.
Heeft hij daar commentaar op krijg ie de was over zijn hoofd denk ik.
Hij weeg dat hij het wat dat betreft makkelijker heeft dan mij dus hij vouwt dan de was weg.
Hij vin ook dat ie het heel zwaar heeft gehad als ie 9 uur alleen is geweest is met de meiden.
dan denk ik ook goh zeg wel 9 uur alleen.
maar dan denk ik ook weer ja hij is het minder gewend hij heeft geen ritme ik wel.
Ze doen hun best denk ik dan maar.
groet aks
Anoniem (Gast) - schreef op 13-07 om 14:56
Mijn man ziet (of wil niet zien) gewoon niet wat er moet gebeuren in het huishouden. Maar als ik hem wat vraag om te doen doet hij het ( met gezonde tegenzin ) wel. Als ik commentaar krijg omdat meneer 40 uur werkt dat noem ik alles op wat er in een huishouden moet gebeuren onderandere wassen, strijken, ramen zemen, huisdieren verzorgen, stofzuigen, dweilen, koken etc. En vraag ik hem van wie hij verwacht dat dat gebeurd. En dat ik ook 24 tot 32 uur werk naast mijn zwangerschap. Dan geeft hij schorvoetend toe dat hij dat inderdaad van mij verwacht. Waarop mijn antwoord is dat ik verwacht dat het niet veel moeite voor hem moet zijn om af en toe eens wat te doen om mij te ontlasten en graag zonder te mopperen. En als hij blijft mopperen dat hij het ook allemaal zelf kan doen en ik geen poot meer uitsteek. Dan bind hij wel in. Verder is hij wel lief hoor maar op huishoudelijke gebied is hij erg verwend door zijn moeder en dat kost tijd om bij te sturen
Anoniem (Gast) - schreef op 28-03 om 12:19
Hallo lieve Ana, ik denk dat je inmiddels al bevallen zult zijn? Hoe is het verder verlopen tijdens je zwangerschap? 
Ik herken je verhaal namelijk en krijg de zelfde opmerkingen. Ik zit zelf wel lekker in mijn vel maar niet rondom deze opmerkingen natuurlijk. Ik verblijf zo nu en dan een aantal dagen bij mijn moeder om toch aan mijn rust te komen zonder "je hebt helemaal niks gedaan vandaag, waarom staat er geen eten op tafel als ik thuis kom van werk, je moet echt van de bank af komen". 
Ik zit in mijn 1e trimester vandaar dat ik extreem moe ben, meerdere malen uitgelegd dat het beter zal worden.. gevraagd of hij zich in kan lezen. Maar dat vertelt hij absoluut niet te gaan doen. Inmiddels is de situatie bijgedraaid hier, al krijg ik wel weer te horen dat ik wel erg lang op de bank zit. Hij gaat zich gelukkig nu wel inlezen, dus op hoop van zegen.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Mijn man begrijpt er niks van !!' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan