Losgeslagen schoonmoeder - Zwangerschapsforum

Tori - schreef op 08-05 om 16:22
Dit is zeker geen gezond gedrag. Ik herken hier een beetje mijn eigen moeder in.. Mijn moeder is nogal van het bepalen idd en had ook zelf van alles aangeschaft. Il heb er nils van gezegd toen dr tijd en merk dat ik daar heel veel moeite mee heb gehad. Nu zoveel jaren later weet ik dat ik dat wel zou doen. Het is jullie kind en jullie leven! Laat iemand anders niet bepalen hoe jullie je kind kleden of opvoeden. Als er geen interesse is naar jou zou ik hoe moeilijk ook op je strepen gaan staan. Er komt alleen maar wrijving van als je niks zegt. Succes met deze moeilijke situatie
10 antwoorden en 32918333x bekeken
M. (Gast) - schreef op 31-05 om 13:11
Hier ook een verschrikkelijke schoonmoeder.. ben op dit moment 20 weken zwanger en heb een aantal complicaties gehad. Mijn schoonmoeder zegt dood leuk dat het maar beter weggehaald kon worden! Hoe gek ben je dan...?? 
Ze is er niet blij mee..
Anoniem (Gast) - schreef op 01-06 om 09:35
Dat ze een bedje en een kinderwagen heeft aangeschaft dat snap ik nog. Hoef je tenminste als je op bezoek komt niet zoveel mee te slepen. Maar pampers en kleertjes etc dat gaat veel te ver. Ten eerste groeien ze er zo uit dus heeft geen zin om dat allemaal in te slaan voor die paar keer dat je haar bezoekt (ga er gemakshalve maar vanuit dat je er na de geboorte niet dagelijks zit). En ten tweede wekt ze zoals je het vertelt het idee bij mij op dat ze zich voorbereid op haar eigen kind ipv kleinkind. 
Tip 1 laat je man er wat van zeggen, het is zijn moeder en daar kun je beter niet tussen zitten. Als je er zelf wat van zegt hou het dan bij dat het zonde geld is dat ze zoveel aanschaft omdat ze snel groeien.
Tip 2. Als tip 1 niet werkt, laat het los. Ze komt er vanzelf wel achter dat ze een hoop spullen niet gebruikt als je niet zovaak komt. En als je bij haar bent is het nog steeds jouw kind en bepaal jij wat er mee gebeurd.
Tip 3 jij en je man bepalen zelf wie er op je kleintje past. Als je het niet prettig vind wat je schoonmoeder doet zorg voor een alternatief 
Raisa - schreef op 01-06 om 14:34
Pfoe pittig zeg!
Ik zou een gesprek overwegen tussen je man en zijn moeder. 
Anoniem (Gast) - schreef op 09-06 om 14:45
Hallo,

Inmiddels bijna 29 weken zwanger en ze is eindelijk een keer op bezoek geweest. 
Ach wat kan ik er van zeggen...
Ze was nog niet binnen en ze zei al:"de babykamer is zeker boven en ze liep meteen de trap op. Daar aangekomen deed ze alle kasten meteen open en begon ze de kleertjes uit de kast te halen. Te verbijsterd om hier iets van te zeggen natuurlijk en na wat op en aanmerkingen over hoe t haar smaak niet is liep ze weer naar beneden. Nog gevraagd of ze de rest van t huis niet wou zien maar ze wou niet weer naar boven. 
Na een flinke ongemakkelijke stilte begon ze maar wat te vertellen over haar werk en toen natuurlijk weer terug naar onderwerp "baby". Ze wou onze huissleutel, vroeg of de logeerkamer klaar was en eiste dat we haar belde als de bevalling begon, ze wou dat de baby haar meteen zag.....  Ook had ze matchingoutfits gekocht voor haar en de baby voor als ze haar mee naar haar werk nam (maatje 56) en eiste ze nogmaals minimaal 2 dagen per week om op te passen en vertelde nog wat over de spullen die ze gekocht had (schoentjes, loopstoel en flessen). En toen eindelijk eindelijk was het geduld van mn man op! Hij zei dat ze niet daar komt zonder ons, ze gaat naar een kdv, wij kleden haar en je wordt gebeld wanneer wij klaar zijn voor bezoek. Halleluja! Ze is verontwaardigt opgestaan, zei nog dat ze dan gewoon onaangekondigd langs zou komen en ging vervolgens weg.
Sindsdien niks meer gehoord en niks meer op fb gezien. 
Ik ben benieuwd wat er verder gaat gebeuren maar het geeft iig zo veel rust. 
Het is inderdaad ons kindje en niet her hare en hopelijk kunnen we er nu iets meer van gaan genieten.
Raisa - schreef op 09-06 om 14:47
Wat fijn dat je man dit gezegd heeft. Kan maar beter duidelijk zijn.
Nu hopen dat ze haar gemak houd
Tori - schreef op 09-06 om 17:49
Pff jeetje ik hoop dat ze het nu begrepen heeft. Al betwijfel ik het als ik zo lees. Wat erg voor je maar gelukkig staat je man achter je. 
Loola - schreef op 10-06 om 11:45
Mennn wat een psycho! Sorry voor de woordkeuze hoor maak klinkt echt niet gezond . Kreeg de kriebels van je verhaal! Heel fijn dat je man dit zo aangepakt heeft.
Lekker alles op je eigen manier doen! Geniet nog in rust van je zwangerschap
mama2 - schreef op 25-06 om 23:41
Super dat jouw man het zo opneemt! Ik heb dezelfde schoonmoeder en hetzelfde meegemaakt! Ik heb een zware bevalling gehad die is geëindigd in een spoedkeizersnede en toen mijn schoonmoeder kwam zei ze tegen iedereen: kijk mijn kindje mijn baby! Ik was stilkappot en vroeg aan iedereen om door te gaan en weet je wat ze tegen mij zei: hoe het met jou gaat interesseert mij niet! Ben niet hier voor u! Erg he! Ben nu zwanger van de 2de en heb mij voorgenomen als ze nog zoiets zegt: gooi ik haar gewoon buiten!
Cilia (Gast) - schreef op 26-06 om 08:38
Heeft je man goed gezegd en zo hoort het ook want zijn moeder (jouw schoonmoeder) draaft veels te veel door tot het enge aan toe. Jou geeft ze geen aandacht, kraakt de boel op, verteld wel even hoe 'zij' het wilt hebben. Maar zo werkt het niet. Gewoon negeren EN ABSOLUUT geen reservesleutel geven. Met haar ongepast langs komen. "Gek!"

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Losgeslagen schoonmoeder' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan