zwanger na gastric bypass wie ook? - Zwangerschapsforum

jua - schreef op 28-08 om 18:25
hoi allemaalik heb toch wel een probleempje en ben benieuwd wie dit nog meer heeft of had.


vandaag 28-8 ben ik precies 18 weken zwanger van een dochtertje.
vorrig jaar 29nov heb ik een gastric bypass gehad, ik ben nu na 40 kilo lichter bijna op goed gewicht.


nu ben ik aan het begin van de zwangerschap best nog wat afgevallen (7 kilo)vooral door het overgeven.
omdat ik na de 3e maand nog steeds misselijk en me niet goed voelde heb ik zetpillen gehad die het zouden verminderen (geen resultaat)
gelukkig is het nu wel iets minder en het overgeven gelukkig ook. 
toch vind ik het nog wel wat eng omdat ik nu weer een kilo ben afgevallen en nog helemaal niks ben aangekomen.
mijn buik veranderd wel heel erg van vorm ik snap er dus helemaal niets van en ben echt als de dood voor de 20weken echo dat er iets mis is.


heeft een van jullie hier misschien ervaring mee of het zelfde gehad met pas laat aankomen en nog steeds afvallen?


bedankt voor het lezen.
xx
37 antwoorden en 44123438x bekeken
Lynn - schreef op 30-08 om 19:44
Hallo...

Ik heb er zelf geen ervaring mee! Wel heb ik een vriendin die ook een operatie is ondergaan en een maagverkleining heeft gehad. Weet niet of het ook zo heet wat jij hebt. Maar zei is ook alleen maar afgevallen! Echt helemaal niks bijgekomen! Ze is inmiddels bevallen van een gezonde dochter.
Als je het niet vertrouwd even goed overleggen! En zorgen dat je weer gerust bent zodat je met een goed gevoel van je zwangerschap kunt genieten!

Liefs lynn
Ramama (Gast) - schreef op 04-08 om 10:12
Hoi hoi,

Ik ben afgelopen vrijdag erachter gekomen dat ik zwanger ben. 9 maanden na de operatie van een gastric bypass.

Deed de test puur omdat ik mezelf wou gerust stellen dat ik gewoon te laat was maar voor het 2e streepje was de test al positief. Nu is het 3e kindje absoluut welkom, echter maak ik me ook zorgen. Ik val nog steeds af. Inmiddels al 44 kg afgevallen.

Weet niet wat de risico's zijn voor de baby en waar ik op moet letten. Heb het NOK (welke het traject van de GBP begeleid) gevraagd en ik moeste gewoon de huidige vitamine + calcichew blijven gebruiken.

Hoe is jouw zwangerschap verlopen, waar ben je tegen aangelopen, hoe ben je begeleid?

Ben erg nieuwsgierig naar andermans ervaring.

Groetjes Ramama

Zij raden mij aan om via de gynocoloog de zwangerschap te laten begeleiden en extra bloedtesten te doen.
Tercuman - schreef op 30-09 om 23:42
Hallo, heb gbp gehad in februari 2013. Ben nu 20 wken zwanger. Tot 14 weken was ik een kilo afgevallen, nu ben ik 2,5 kg angekomen sinds begin zwangerschap. Maak me ook zirgen dat ik weinig aankom, vooral dat kindje niet voldoende gevoed wordt (kindje weegt ong 250 gram, terwijl bij vorige zwangerschap op 20 weken kindje wel 500 gran woog). Maar gyn zegt dat alles ok is. Ook maak ik mij zorgennom winig vruchtwater te hebben, want ik lees dat bij weinig aankomen dit ook kan voorkomen. Het is nu volgende controle afwachten, over 4tal weken...
groetjes,
elife
wel zeker goed vitaminen innemen, want opname van vitaminen bij gbp patiënten is soms maar 1%.

Veel
Karoline (Gast) - schreef op 05-10 om 15:42
Hoihoi,

ik ben een jaar terug geopereerd, en wij zouden nu ook graag een kindje willen krijgen,
hoe verloopt jullie zwangerschap nu?? ben erg benieuwd naar ervaringsverhalen!!
suus - schreef op 05-11 om 23:23
Ik heb in 2010 een gbp gekregen. Ben daarmee 63 kilo afgevallen en was al ruim 2 jaar op een stabiel gewicht. Ondertussen ben ik 27 weken zwanger en 9.5 kilo bijgekomen..... Zwangerschsp verloopt verder goed, geen negatieve dingen mbt de gbp
ann (Gast) - schreef op 15-12 om 16:24
ik heb mijn gbp 8 jaar terug gehad, en nu ondertussen 16 weken zwanger, met een laagliggende placenta, dus ik moet volledig platte rust houden, maar dit is een complicatie totaal niet met gbp te maken, enige is dat mijn ijzerwaarden soms laag staan, ik was drie kilo bijgekomen, maar door een weekje ziekenhuis, ben ik deze dus ook kwijt, waar ik verwonderd van was had gevoel dat ik weet niet hoeveel zou zijn bijgekomen in ziekenhuis, maar voor de rest zelden of nooit misselijk geweest
Lorenzo En Ellen - schreef op 09-01 om 21:48
Ik heb in 2008 een gastric bypass gehad ben daarbij meer dan 60 kilo afgevallen , ben nu zwanger van men tweede kindje en ben nu 20 weken en ben al 8 kg bijgekomen
anoniem - schreef op 11-01 om 14:15
Ik ben inmiddels 2,5 jaar na de GBP en ik ben nu 9 weken zwanger.
Ik was stabiel op gewicht voor de zwangerschap, maar doordat ik zo moeite had met eten door de misselijkheid viel ik eerst iets af. Ik ben echt mijn uiterste best gaan doen met eten en ben nu weer op mijn eigen gewicht.
Ik ben benieuwd of ik vanaf nu echt ga groeien.

Ik heb na de operatie wel problemen gekregen met mijn bloedsuikerwaardes, deze zijn makkelijk te laag. Dit is een complicatie van de GBP die gelukkig niet vaak voor komt. Met behulp van medicijnen en dieetaanpassing kan ik dit nu redelijk stabiel houden. Maar om deze reden word mijn zwangerschap en bevalling wel door een gynaecoloog in het ziekenhuis begeleid.
Linda (Gast) - schreef op 17-01 om 13:04
Hoi, 
Ik ga me aanmelden bij het Nok voor de intake voor een GBP. Het heeft lang geduurd dat ik er aan toe wilde geven dat dit moest gebeuren aangezien mijn vriend en ik heel graag een kindje willen. Alleen ik kies er toch voor om eerst wat aan de 142kg te gaan doen, want het kan nooit gezond zijn om daar een kindje in te laten groeien.

Zijn er mensen die beide ervaringen hebben (zwanger voor en na de gbp)? Ik ben heel bang dat het zwanger worden moeilijker word na de operatie.
anoniem - schreef op 17-01 om 15:49
Ik ben voor de GBP nooit zwanger geweest. Maar ik heb er wel naar gevraagd bij de screening voor de GBP.
Mijn chirurg zei dat zwanger worden gemiddeld gezien moeizamer gaat bij vrouwen met overgewicht. Als dat overgewicht kwijt zijn is zwanger worden vaker makkelijker!!!
Uiteraard zijn er uitzonderingen, sommige vrouwen worden nu eenmaal makkelijk zwanger ongeacht welk gewicht ze hebben en sommigen worden moeizaam of nooit zwanger ongeacht welk gewicht ze hebben.

Wat mijn huisarts zei toen ik met haar over een GBP praatte was het volgende: Als een obese vrouw moeite heeft met zwanger worden is één van de eerste adviezen van de gynaecoloog: val eerst maar eens flink af!

Toen ze dat zei heb ik ook gekozen om eerst een GBP te doen.
Houd er wel rekening mee dat het niet verstandig is om zwanger te worden vlak na de operatie. Bij mijn ziekenhuis raden ze aan minimaal anderhalf jaar te wachten omdat je in die periode nog volop afvalt.
In die tijd is het verstandig om goede anticonceptie te gebruiken en de pil word niet altijd meer goed opgenomen....ik ken echt legio verhalen van vrouwen die na de GBP zwanger zijn geworden met de pil ondanks dat daar verschillende verhalen van rond gaan zou ik het risico niet nemen. Ik heb zelf de nuvaring gebruikt.
liekie. (Gast) - schreef op 18-01 om 22:54
Hallo allemaal, augustus 2013 een gbp gekregen ben 65 kilo afgevallen nu zwanger van mn tweede kindje, de eerste kreeg ik in 2009 toen woog ik 136 kilo en een gezond zoontje gekregen, nu 5 weken zwanger van mn tweede kindje. Ben heel benieuwd hoe het nu gaat, bij de eerste zwangerschap 2 kilo aangekomen.
Greetje (Gast) - schreef op 15-05 om 14:53
uhm, die vraagtekens achter tevreden moeten uitroeptekens zijn hahaha
Greetje (Gast) - schreef op 15-05 om 14:58
Het geldt voor alle vraagtekens.
anoniem - schreef op 15-05 om 15:21
Apart Greetje....ik heb andere ervaringen dan jou.

Zo moest ik ook over naar vitamines voor zwangeren maar gewoon de normale dosis, geen dubbele. (krijg je dan niet alsnog teveel vitamine A binnen vraag ik me af)

En bij mij gaven ze aan dat je normaal gesproken gewoon bij de verloskundige onder controle kan.
Ik moet zelf wel in het ziekenhuis bevallen vanwege problemen met mijn bloedsuikerwaardes, maar een lotgenote die 10 weken later zwanger is geworden gaan gewoon naar de verloskundige.
Wij hebben nog nooit gehoord van dat verhaal dat de placenta vast kan zitten. Ik snap ook niet waarom dat anders zou zijn dan bij andere vrouwen aangezien wij niet geopereerd zijn aan de baarmoeder?

Verder ben ik al bijna 12 kilo aangekomen, maar ik moet dan ook heel vaak iets eten om te voorkomen dat mijn bloedsuikerwaarde te laag komen. Daarnaast deed ik fysiek zwaar werk maar daar moest ik vrijwel meteen mee stoppen toen ik zwanger was, dus ik ben van veel bewegen naar weinig bewegen gegaan.
Karo - schreef op 23-05 om 17:02
hoihoi,..

eerder al gereageerd als gast(karoline), maar ondertussen 5 weken zwanger en nu dus ook lid van dit forum.
ik kan erg weinig vinden van ervaringen van anderen tijdens hun zwangerschap, dus vandaar dat ik ook een fb site hiervoor heb aangemaakt;
mochten jullie interesse hebben, stuur me een pb' tje met naam, dan voeg ik je toe op fb en daarna aan de geheime groep.
Zelf zal je de groep niet kunnen vinden, aangezien die op geheim staat en anderen zullen dus ook niet zien dat je er lid van bent (mochten ze nog niet mogen weten dat je zwanger bent )

groetjes,

karo
Hellie - schreef op 01-08 om 00:26
Mijn gbp dateert van september 2008 en heb 4 hersteloperaties gehad nav darmherniaties. Veel complicaties dus, en na een laatste operatie,waar littekenweefsel werd losgemaakt, begon ik weer aan te komen (hoewel het stoppen met roken daar ook ongetwijfeld voor iets tussen zit).

Ben nu voor het eerst zwanger. Was eerst 4 kg aangekomen op 20 weken, maar deze ben ik weer kwijt omdat ik met een longontsteking kamp. Met de baby is echter alles perfect in orde, ze zit perfect op lengte en gewicht, dus daar maak ik me absoluut geen zorgen op. Ze neemt wat ze nodig heeft, waardoor mama wel weer even om een ijzerinfuus moet, maar goed, dat nemen we er graag bij

Van zodra de baby niet meer aankomt, zou ik me wel zorgen maken, maar zo lang dat niet gebeurt, geniet ik volop van mn ronddraaiende, stampende kleine meid en de kilo's die er weer afgaan
anoniem - schreef op 01-08 om 11:33
Gefeliciteerd met je zwangerschap, Hellie.
Pfff, jij heb ook een hoop complicaties gehad zeg
Ik hoop dat je longontsteking snel over is.


Ik ben intussen (5,5 week te vroeg) bevallen van onze dochter Ayleen.
Tijdens de bevalling heb ik mijn bloedsuikerwaardes gelukkig goed onder controle kunnen houden.
En Ayleen doet het supergoed ondanks haar vroege geboorte. Na 11 dagen ziekenhuis mocht ze al naar huis, dus deze mama is superblij en trots 
Hellie - schreef op 11-08 om 14:12
Gefeliciteerd Mandy! Zal toch even schrikken geweest zijn toen het begon. Maar gelukkig stellen moeder en dochter het goed  hoe bevalt het moederschap?

De longontsteking is voorbij  heb nog een ijzerinfuus gehad (ferinject) waar ik hevig allergisch op reageerde (was weer maar eens een medisch vraagteken). Vroeger met Venofer nooit problemen gehad. Maar ach, dit was ook na een uurtje of twee volledig voorbij en nu kunnen we eindelijk genieten van de zwangerschap. Niet meer werken, niet meer ziek, terug wat energie  het zal snel genoeg november zijn
Bianca (Gast) - schreef op 25-09 om 21:26
Hoi allemaal ik ben ook geholpen en hebbmijn gbp gehad op 09-09-2014 en pas achtergekomen dat ik 5 weken zwanger ben wat zijn jullie ervaringen en war kan ik het beste opletten
Hellie - schreef op 02-10 om 01:13
Hoi Mandy

Blij te lezen dat het nu stilaan beter gaat met je meisje. Kan goed geloven dat dit een zeer heftige, vermoeiende periode is. Hopelijk volgt er nu wat rust voor jullie allemaal. 

Ik heb, op regelmatig hevige buikpijn na, een zeer fijne zwangerschap. Twee weken geleden wel een nachtje ziekenhuis gedaan, wegens weer een knoop in de darm, maar deze heeft zich gelukkig vanzelf opgelost. Merk wel dat de hele buik zeer gevoelig is, ligt blijkbaar aan alle littekenweefsel en m'n zwakke buikwand en -spieren. Maar ach, het is nog maar eventjes en dan kan ik ons wondertje in m'n armen nemen, de pijn zal snel vergeten zijn  Ben ontzettend benieuwd hoe ons meisje eruit zal zien. De 3d-echo verraadt al wel dat ze erg op haar papa lijkt 
anoniem - schreef op 02-10 om 07:56
Tja, die darmen van ons...gelukkig gaat het weer beter en gaat de zwangerschap verder goed.
Succes met de laatste loodjes.
Cigdem (Gast) - schreef op 19-12 om 08:15
Hey hey allemaal, 
Ik ben 14 maanden geleden geopereerd aan een gbp, en waarschijnlijk ben ik zwanger. Ik heb een zwangerschapstest gekocht, en het blijkt positief te zijn. Het is allemaal heel erg spannend, want het is mijn eerste kindje. ???? 
Als ik meer weet horen jullie het wel.
Kar00w - schreef op 29-12 om 19:26
Vorige x dat ik reageerde (in juli) is zwangerschap helaas geeindigd in miskraam, nu opnieuw weer 6 weken zwanger, mgpb gehad in dec. '13.
Zijn er nu nog meer zwanger? Ben benieuwd naar ervaringen..

Groetjes,
Karoline
Woodstockske (Gast) - schreef op 28-04 om 11:07
Hallo dames,

Ikzelf heb in 2011 een gbp gehad met complicaties, 2 lekkages in mijn dunne darm.
Gevolg 8 dagen op iz in kritieke toestand, 7 dagen gewone kamer & 4 maand zware revalidatie.
1 jaar daarna heb ik een littekenbreukoperatie gehad waarbij ze een net hebben gespannen in mijn buik, de grootte van een grote zakdoek. Mijn buik zit nu vol met littekenweefsel, 1 eileider is totaal dicht daardoor.
Nu 5 jaar later ben ook ik via ivf zwanger geworden, na toch wel 4 jaar proberen.
Ben ondertss 8 maand zwanger & zou volgende maand moeten bevallen.
Gyneacoloog heeft me 1st voorgesteld om via keizersnede te bevallen, vanwege de gbp met complicaties omdat hij 6 jaar geleden ook een dame had gehad die op natuurlijke manier aan het bevallen was en omdat ze op haar buik mee hadden liggen duwen voor te helpen, was de gbp opnieuw kapot gescheurd en hebben ze deze dame in spoed moeten opereren om de gbp opnieuw te herstellen.
Mits ik 5 jaar geleden al in kritieke toestand op iz heb gelegen, heb ik echt geen zin om hier nog eens terecht te komen.
Nu, afgelopen maandag zei hij weer dat de baby goed zit en ik via een natuurlijke weg zou kunnen bevallen, alleen mogen ze niet mee helpen door op mijn buik te duwen.

Hoe is de bevalling bij jullie geweest? Was deze een natuurlijke bevalling of een keizersnede, hebben ze mee op je buik moeten duwen etc?
Graag hoor ik nog van jullie want mijn man en ik vinden het moeilijk om een beslissing te nemen.

Groetjes,
Woodstockske.
Kar00w - schreef op 03-05 om 08:38
Sorry, nog geen ervaring mee, ben nu 24.3wkn, maar klinkt als een lastige keuze! Snap je angst en ben ook erg benieuwd naar andere verhalen.. helaas is het hier erg (te) rustig..
Kar00w - schreef op 03-05 om 20:41
Er is trouwens een facebookgroep voor lotgenoten met zwangerschap, kinderen en/of kinderwens na gastric bypass..
Zoek op; " Zwanger na (m)gbp "

Anoniem (Gast) - schreef op 10-05 om 11:13
ik ben bij mijn zwangerschap ook bijna niets bijgekomen ook eerst vermageren Mar heb er gezonde baby op de wereld gezet maar nadien zie ik de kilo's er zo bijkomen heeft E nog iemand hiermee te kampen
Eefje1990 - schreef op 29-08 om 13:26
Dag allemaal, 

Ik weet niet hoe actief dit forum nog is maar wel een interessant onderwerp waar niet veel over te vinden is. Bij deze mijn ervaring tot nu toe..

Ik ben nu 19 weken zwanger (1e zwangerschap), aankomende donderdag de 20 weken echo, spannend! 

In 2010 heb ik een gastric bypass operatie gehad, geen complicaties en al met al (ging heel langzaam) 48kg afgevallen, nog steeds wel overgewicht maar nog verder afvallen ging en gaat toch wel heel moeizaam! Kinderwens was sterk aanwezig dus er volledig voor gegaan, iets minder dan een jaar ZWANGER! Vanaf 5 weken zwangerschap extreem misselijk en tot en met 14 weken continu overgeven. Geen eetlust (wist niet dat ik dat ooit nog is zou meemaken haha), vermoeid, geen energie en in korte tijd 10 kg afgevallen. Na een dagje ziekenhuis en veel vocht toegediend (was uitgedroogd) gekregen te hebben én een medicatie switch ging het langzaam aan wat beter. Deze misselijkheid had overigens na mijn idee geen verband met de GBP, volgens de gynaecoloog toch echt de hormonen (waar ik overigens altijd heel gevoelig voor ben). Tijdens het vele afvallen maakte ik mij ook zorgen over de groei en ontwikkeling van de kleine, vitaminen/mineralen/voedsel, niks bleef erin. Met 14 weken bloed laten prikken en tot mijn grote verbazing was ALLES goed, genoeg vitaminen en reserves. De gynaecoloog gaf ook duidelijk aan dat een 'gezond' lichaam vrij veel kan hebben en het kindje hier het hoognodige echt wel van nuttigd. Alle echo's waren tot nu toe ook prima en de kleine groeit goed. De huisarts vertelde trouwens ook dat er tijdens de oorlog ook genoeg 'ondervoede' vrouwen zwanger waren en kern gezonde kinderen te wereld brachten, stukje realiteit...

Nu bijna 20 weken zwanger wel weer wat aangekomen maar nog niet het gewicht bereikt dat ik voor de zwangerschap woog, gewicht schommelt, wat ik voor de zwangerschap ook sterk had. Buik begint nu ook echt te groeien. Meerdere keren bij de diëtiste geweest maar ook zij maakt zich hier geen zorgen over, zolang de kleine goed groeit en de labwaarden goed zijn mogen we niet klagen. Ik heb inmiddels weer wat meer trek en moet zelf oppassen dat ik niet teveel toe ga geven aan het snaaien. 

Oh en trouwens... Op advies van ziekenhuis Leeuwarden (daar ben ik geopereerd) moet ik onder behandeling van de gynaecoloog. De reden hiervan is mijn weten toch de extra controles (met daarbij extra controle van de labwaarden) en voor nu toch nog de te hoge BMI. De gynaecoloog kon zich geen andere complicaties o.i.d voor stellen. 

Liefs Eefje!
Gast (Gast) - schreef op 08-01 om 10:04
18 okt 2016 een gbp gehad. Nu ben ik bijna 10 wkn zwanger. Tel maar uit. Was inderdaad niet gepland door de pil heen welke door de gbp niet meer scheen te werken. Heeft iemand ervaring met het zo kort na de operatie zwanger te worden? Heb al n echo gehad gesprek met arts en huisarts. Volgende week nog n gesprek en met 12 wkn weer n echo.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'zwanger na gastric bypass wie ook?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan