zwanger na gastric bypass wie ook? - Zwangerschapsforum

Vuurdraak - schreef op 09-01 om 14:40
Ik ben ook zwanger geraakt... maar in ons geval was het een beetje het omgekeerde van de mensen die hier hun ervaringen hebben neergepend. Mijn gewicht en BMI was prima maar mijn vriend woog 50 kg te veel en heeft een gastro sleeve operatie ondergaan. 30 kilo later bleek hij stukken gezonder geworden te zijn en was hij plots ook terug vruchtbaar dus ik kan het iedereen met ongezond dikke mannen en een kinderwens ook aanraden.
37 antwoorden en 44305197x bekeken
Tia (Gast) - schreef op 26-09 om 23:26
Hallo ik heb in 23/08/17 een gastric bypass gedaan 
Ik voel me zo slecht heb all 17 kg kwijt 
Maar ik denk dat ik zwanger ben 
Wat kan er nu gebeuren met mij en de baby is dat gewarlijk
Grtjs????????
Vuurdraak - schreef op 27-09 om 10:39
Proficiat Tia!
Wow dat is wel heel snel na je operatie.... laat je voor alle zekerheid wel medisch opvolgen want vermoedelijk zal je je voeding toch wat moeten aanpassen zodat je babytje niets tekort komt hé.
Juud90 - schreef op 01-12 om 17:00
Hallo,
Ik ben momenteel 16 weken zwanger en heb bijna 5 jaar geleden een gastric bypass operatie gehad. Tot op heden ben ik ook alleen nog maar afgevallen tijdens de zwangerschap. Vanwege de operatie in het verleden, moet ik nu onder controle bij de Gynaecoloog, zodat ze de groei van de baby beter kunnen bijhouden en daarnaast is er natuurlijk veel verandert in mijn lijf. De vraag is hoe dat zich ontwikkeld wanneer de baby groeit, organen gaan natuurlijk verplaatsen en dat willen ze goed monitoren.
Ben jij ook onder controle bij de Gynaecoloog? aangezien jij snel na de operatie zwanger bent geworden (dat gebeurd nou eenmaal he haha). Mij werd dat toen streng afgeraden 5 jaar terug. Misschien dat het nu niet meer uit maakt.
Ik zou de 20 weken echo rustig afwachten, ik heb namelijk begrepen dat voor die tijd ongeveer alle kindjes hetzelfde groeien (nagenoeg) pas daarna gaan er verschillen in de groei zichtbaar worden dus eerder dan 20 weken kunnen ze er waarschijnlijk toch nog niets van zeggen.

Groetjes Judith.
Suzanne (Gast) - schreef op 02-04 om 22:00
Hoi allemaal,
Maart 2018 een gbp gehad en sinds november 2018 zwanger. Gewicht stabiel en vitamines goed net als de groei. 
Helaas wel last van buikpijn tussen mn navel en borst. Geen idee wat het is maar ik kan gewoon eten en drinken en naar het toilet. Pijn neemt ook weer af dus geen reden voor paniek volgens arts. Advies gekregen om een eetdagboekje bij te houden en remmies te proberen bij volgende keer buikpijn.
Ik hoop(te) meer te lezen over mensen met mijn ervaring maar dat is nog niet evht gelukt. Pijn kan nooit een goed teken zijn toch?
Groetjes suzanne
Cherry almere (Gast) - schreef op 06-08 om 20:49
Hoi iedereen,
Inmiddels 2 de zwangerschap na de GBP totaal zwanger geweest van 6 kinderrn helaas 2 zijn mijn sterretjes in de hemel ik heb een naar mijn 2 bevallingen gedaan ik ben ook echt ongeveer 39/40 kilo eraf ik ben nog geen eens een half jaar naar de operatie zwanger geraakt van een gezond lieve dochtertje wat ik wel kan mee geven dat zwangerschap was een hell en ik ben super sterk van me zelf vele mensen zeggen dat ook mijn pijn grens is heel hoog het is alleen mijn 2de dochtertje heeft mij opgegeten ik was kapot botten pijn bekkenpijn niet lang kunnen staan anders viel ik werd dan ook super wazig voor me ogen ik was afgevallen ik leek op iemand die aan de drugs zat hele ingevallen gezicht zwarte donkere wallen vitmanies waarder waren/zijn nog steeds super laag ben daar voor bij een specialist het is zo dat ik ook trombocyte hebt en een chronisch bloedarmoede maar goed wat ik uit eindelijk wil zeggen ieder zwangerschap is anders en niet het zelfde mijn eerste zwangerschap was van een zoon ging gewoon goed tot in de 8a9 maanden met ademen heel benauwd maar ben ruim meer dan 32+kilo aangekomen van mij eerste dochter ging het ook gewoon redelijk na lichte bekkeninstabiliteit maar moet zeggen was heel snel zwanger weer van haar binnen half jaar na mijn zoon en ik had van hem een spoedkeizersnede en van mijn dochtertje gewoon natuurlijke bevalling dat ging gewoon goed en dat waren voor mijn GBP maar mijn 2de dochterje is na de GBP gekomen heel zwaar zwangerschap en nu ben ik weer zwanger maar ik kom als de een beest aan hoe ik eet gewoon zoals hoe ik gewoon at drink alleen water kamer temperatuur of warm en zo af een toe maak ik zelf fris met soda stream ik heb een gevoel dat dit een jongetje word sorry voor mij type ik ben niet zo heel goed in NL schrijven 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'zwanger na gastric bypass wie ook?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan