28 weken en zo benauwd, wie nog meer? - Zwangerschapsforum

edvige - schreef op 29-04 om 17:58
Hoi aanstaande mama's! 
Ik weet mij even geen raad meer. Ik was mijn hele zwangerschap al wat benauwd, maar dat heb ik eerst voor lief genomen. 
Ik had eerst alleen tijdens inspanning last van dat het erger werd, maar sinds een week ben ik echt vrij constant flink benauwd. Hier heb ik ook een heel drukkend en pijnlijk gevoel in mijn borst bij. Dit zakt niet echt af in rust en 's nachts is helemaal een hel. Vanaf een uur of drie slaap ik in slaapjes van twintig min. en word ik naar adem happend wakker. 
Zijn er meer die dit ook herkennen? Ik ben trouwens in het ziekenhuis gecheckt op hartafwijkingen of andere medische dingen die dit kunnen veroorzaken. Dat heeft niks opgeleverd. 
2 antwoorden en 33195728x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 19-05 om 23:18
De klachten die je beschrijft zouden ook bij hyperventilatie kunnen horen. Ik heb dit zelf al meegemaakt in lichte vorm: ik dacht echt dat ik het benauwd had en was zelfs naar de spoed geweest, maar had juist te veel zuurstof ik mijn bloed!
Hyperventilatie wordt veroorzaakt door een verkeerde manier van ademen. Eens je hyperventileert krijg je er een benauwd gevoel van, wat de hyperventilatie verder in stand houdt. Tijdens de zwangerschap zorgt de druk van de baarmoeder ervoor dat je oppervlakkiger gaat ademen, waardoor je ook gemakkelijker verkeerd gaat ademen en begint te hyperventileren. De klachten kan je aanpakken door je manier van ademen terug aan te passen en vooral veel langer uit te ademen (specifieke ademtechnieken kun je gemakkelijk op internet vinden). Ik zou zeggen probeer eens of het werkt, of vraag aan de dokter of die kan nagaan of je hyperventileert.
Tijdens mijn huidige zwangerschap (32 weken ver) ga ik zelf ook gemakkelijker hyperventileren, maar door de juiste ademhalingstechniek toe te passen is dat bijna direct voorbij.
Let wel op: ik ben geen dokter, dus laat het zeker nakijken als je twijfelt of het nu hyperventilatie is of een medisch probleem.
skullie - schreef op 20-05 om 07:13
Laat het inderdaad nakijken. Als het hyperventilatie is volg je best relaxatietherapie. tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik zwaar beginnen hyperventileren. Hartkloppingen, accute aanvallen gehad. Door die therapie heb ik het onder controle. Ondertussen is dat 14 jaar geleden. Het is wel chronisch geworden mijn hyperventilatie. Nu voel ik terug dat ik er meer last van heb. Dit komt inderdaad door de zwangerschap, je hart die heviger pompt door de doorbloeding van de zwangerschap. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp '28 weken en zo benauwd, wie nog meer?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan