Iemand ervaring met zwangerschapsdiabetes? - Zwangerschapsforum

kimjoy - schreef op 31-08 om 09:17
Hi wendy,
Ik heb er ook last van maar heb een dieet gekregen waarmee ik het onder controle moet kunnen houden mocht dit niet het geweste resultaat opleveren dan zal ik insuline moeten gaan spuiten! 

Liefs kim
12 antwoorden en 45884745x bekeken
liena - schreef op 31-08 om 09:52
hey wendy
ik heb ook zwangerschapsdiabetes gehad en net zoals kimjoy een dieet moeten volgen. verder is het wat experimenteren wat wel of niet je suiker in de hoogte laat slaan of juist te veel laat dalen. het gaat er niet om dat je weinig eet maar wat je eet.
een kleine hoeveelheid kan al overvol zitten met koolhydraten waardoor dus je suiker omhoog gaat. ook ga je een metertje krijgen waarmee je zelf je eigen kan controleren prikken voor dat je gaat eten en een uur na je hebt gegeten.

met zwangerschap diabetes is de kans er dat je kindje te zwaar en te groot word waardoor ze de baby eerder dan de uitgerekende datum moeten laten komen. maar dat is in het ergste geval. het kan ook heel goed zijn dat het kindje gewoon op groeischema blijft. daarom dat zij en jij het extra goed in de gaten moeten gaan houden voor al het goede van je baby
na de bevalling word jij opnieuw gecontroleerd op je suikerwaarde. en de baby word ook een paar keer gecontroleerd voor en na zijn voeding. als je borstvoeding geeft en je stopt daarmee moet je na 3 maanden op hercontrole om te zien of je nog steeds last hebt van je suikerspiegel.
groetjes liena
hey (Gast) - schreef op 04-09 om 21:30
Bedankt voor jullie reactie. Ik heb idd een metertje gekregen om mijn bloedwaarden te meten. Voor de moment wel goed onder controle te houden. Khoop dat het zo blijft. En de baby was 2 weken geleden toch nog perfect op schema. Niet speciaal te groot of te veel wegen... Laat ons hopen dat het zo blijft...

Groetjes Wendy
inge - schreef op 09-09 om 23:35
Hi Wendy,
Ik heb sowieso suikerziekte niet door me zwangerschap maar ik kreeg het toen ik 16 was. Waar je op moet letten is dat je niet te hoog met je suiker zit. Het gevaar is dan dat die kleine dan te groot wordt en kans op vroeg geboortes.. Mijn zoontje was niet te groot maar nu deze kleine is iets te groot ze  had nu rond de 2050gr moeten zitten en ze zit nu op de 2450gr.. ze maken zich nog geen zorgen maar wel elke week een groei echo..
Ik word sowieso ingeleid in week 38 en de kleine moet na de bevalling nog 2 a 3 dagen in het ziekenhuis blijven omdat de suiker waarde van de kleine opeens naar beneden kan schieten.
Wat liena ook schreef het is wat je eet je hoef niet veel te eten maar bv pasta's bananen rijst druiven stokbrood zijn echt heel veel koolhydraten waardoor heel snel omhoog kan schieten en lang hoog blijf zitten.. Dus daar moet je rekening mee houden goed op de koolhydraten letten...
Goed je meter gebruiken en dan komt het wel goed.. succes met je zwangerschap.
Groetjes Inge
Wendy (Gast) - schreef op 12-09 om 10:35
Hey inge

En vanaf wanneer moet je je zorgen maken, het streefdoel is 120. maar als je dan hoger zit zoals ik gisterenavond had ik toch 162 wel redelijk hoog. De rest bleef altijd redelijk... Vanaf wanneer laten ze je insuline spuiten, wat ik hoop niet te moeten doen...

groetjes
inge - schreef op 14-09 om 22:54
Hi,
Vandaar dat de waardes zo anders zijn ik begreep die waardes van jouw al niet.. Maar wat je diabetesverpleegkundige ook zei het ligt echt aan wat je eet, ziekte, stress  en nu het het grootste probleem hormonen.. Daar kan echt je suiker van slag raken. Ik moet as maandag weer voor controle ben benieuwd of de kleine meid weer zo gegroeid is want dan zal het inleiden nog eerder gebeuren. Fijne zwangerschap
Inge
liena - schreef op 10-10 om 07:06
beetje laat bericht maar als ze net hebben ondekt dat je zwangerschap suiker hebt moet je nog niet meteen gaan spuiten in belgie hoor als je waardes te hoog liggen.
je krijgt krijgt een dieet en de tijd om zelf te ontdekken wat nu bij jou het suikergehalte zo laat stijgen door het metertje te gebruiken. schrijf in je boekje goed op wat je anders hebt gegeten dan normaal als hij ineens de hoogte inschiet.
bv je mag 3 sneden brood eten in je dieet je meet na je ontbijt en je ziet dat je waarde naar de 160 is geschoten. probeer dan een snee minder te eten of vervang je brood door cracotte van LU dat heeft bij mij goed geholpen. als je waardes na een paar weken nog steeds hoog blijven en je volgt echt heel goed je dieet dan kan je verwachten dat je insuline zal moeten gaan gebruiken

groetjes liena
Mary (Gast) - schreef op 14-02 om 23:31
Hoi Liena,

Ik kom ook uit belgie en bij mij hebben ze ook deze week zwangerschaps diabetes geconstateerd moet nu een dieet volgen en sinds vandaag aan de insuline omdat te hoog was vanochtend arts zei begin maar met insuline spuiten schrok ervan want dacht t kan toch ook nog afzakken maar ze stond erop dat ik moest spuiten je zegt ik krijg de tijfd om t te ontdekken maar moet er na paar al gelijk prikken vind dat niet leuk maar alles uit voorzorg voor de baby ik hoop dat t afzakt want let goed op mijn eten en ben niet te veel aangekomen noch de baby is zwaar of te groot dus twijfel of t wel nodig is. Was t bij jouw wel afgezakt na een tijdje?
Groetjes mary
karish (Gast) - schreef op 05-08 om 14:02
hoi ik ben nu 38 weken zwanger en op 36 weken zwangerschapdiabetes ontdekt. wie heeft na een paar jaar diabetes gehad.
joke (Gast) - schreef op 09-07 om 15:04
hey, ik kom ook uit belgie en ook zwangerschapsdiabetes geconstateerd bij mij.. k heb me net voor de eerste keer geprikt, moet onder de 120 blijven en had, twee uren na een broodje kaas en hesp 117 :-( het is nog onder de waarden maar lijkt me toch nog veel..
nu.. een andere vraag.. ik merk al een tijdje dat ik, na het eten van een "gezonde maaltijd" sinds mijn zwangerschap, een rare smaak in mn mond heb.. daardoor dat ik, volgens mij, ook vaker naar iets zoet greep voor ik over zwangerschapsdiabetes had nagedacht, want dan heb ik het niet..
ik at voor ik ook maar aan diabetes dacht, als ontbijt prince koeken en s avonds voor de tv sowieso een grote zak chips.. tussendoor ook veel snoepen of koeken.. ik heb nooit aanleg gehad om zwaar te worden, dus ik dacht dat ik zomaar kon eten wat ik wou.. jammer genoeg blijkt dit niet het geval..
ik heb echt schrik om diabeet te worden.. ik snoep zo graag..
nu, voor mn meisje in mn buik lukt het wel.. maar ik weet niet of het mij achteraf nog zal lukken..
zijn er mensen die, na zwangerschapsdiabetes, ook effectief diabeet geworden zijn?

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Iemand ervaring met zwangerschapsdiabetes?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan