Normale bevalling of geplande keizersnede na spoedkeizersnede eerste kindje - Zwangerschapsforum

MamaN - schreef op 15-07 om 14:47
Hi meiden,

Ik zit een beetje met een dilemma. Mijn zoontje is na 16 uur weeen en 2 uur persen via een spoedkeizersnede geboren. Hij was een sterrenkijker met een hoge rechtstand, zoals hun dat noemen. Hij was twee weken later en woog 3600 gram. Geen groot kindje dus en zeker niet na 42 weken. Toch moest er zelfs tijdens de keizersnede een pomp gebruikt worden om hem eruit te krijgen. Bij de nacontrole gaf de gynaecoloog aan dat als de tweede een "klein" meisje zou zijn een natuurlijke bevalling wel zou lukken. 

Nu ben ik 37 weken zwanger van de tweede ( overigens weer een jongen ook al vond ik de uitspraak van de gynaecoloog wat makkelijk) en heb ik in eerste instantie voor een natuurlijke bevalling gekozen. De gynaecoloog had besloten om deze week een groeiecho te doen om mij gerust te stellen en te kijken of het geen groot kindje was etc. Het kindje is weer gewoon gemiddeld. Maar nu het volgende.. het kindje ligt weer als sterrenkijker. De verloskundige gaf aan dat dit nog kan veranderen zelfs bij de weeen nog en hij kan draaien. Maar ze was wel realistisch en gaf aan dat ze niet weet waarom deze houding blijkbaar de voorkeur heeft bij beide kinderen, dit zou ook aan mijn bekken kunnen liggen. Ze geeft me hierdoor 50 procent kans op beiden manieren van bevallen en heeft dinsdag een afspraak gemaakt bij de gynaecoloog omdat ze wilt dat ik 100% achter een natuurlijke bevalling sta. 

Zijn er meiden die wel natuurlijk zijn bevallen na de eerste spoedkeizersnede? Ook lees ik allemaal verhalen over pompen en tangen en dat wil ik eigenlijk niet omdat ik niet wil dat ze gaan trekken aan mijn kindje, dan maar liever zelf een operatie. Ik wil niet weer zo een drama bevalling maar toch voelt het als falen en de "makkelijke weg" als ik nu voor een geplande keizersnede ga..
2 antwoorden en 32303760x bekeken
Amy - schreef op 15-07 om 18:21
Ik heb er geen ervaring mee maar ik wil je gewoon even zeggen dat mocht je besluiten tot een keizersnee het GEEN falen of de makkelijke weg is!

Hopelijk komen jullie tot een beslissing waar je achterstaat en heb je een voorspoedige bevalling ( op welke manier dan ook!)
MamaN - schreef op 16-07 om 10:22
Aah dankjewel, das lief van je. Het is een lastige beslissing. Ik wil het eerst eigen natuurlijk proberen maar ik weet hoe lang ze doorgaan met trekken etc vanuit mijn eerste bevalling.. het herstel van beide was een drama

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Normale bevalling of geplande keizersnede na spoedkeizersnede eerste kindje' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan