36 weken buik lijkt na 3 weken niet gegroeit - Zwangerschapsforum

Ano2014 (Gast) - schreef op 04-02 om 23:12
Hallo dames,

Zoals de titel het al zegt ik ben 36 weken zwanger vanmiddag bij de verloskundige geweest en die heeft mijn buik gemeten, mijn buikje was in 3 weken tijd niet gegroeit.. Zo heeft ze ook nog even aan mijn buik gevoeld en zij ze dat het kindje wel aan de kleine kant aan voelde. Mijn vraag is dus of er toekomstige mama's of mama's in het geheel dit ook hebben meegemaakt? Ik maak mij namelijk heel erge zorgen. Moet donderdag ook naar de gyneceloog.
10 antwoorden en 43441910x bekeken
Anno2014 (Gast) - schreef op 05-02 om 09:07
1305x bekeken en niemand heeft hier ervaringen mee ?!
.. - schreef op 05-02 om 09:13
Hooi

Wat ik zelf weleens hoor is dat ze hier vaker zorgen om maken. Bij een vriendin van mij dachten ze ook dat het kindje ( te ) klein was. Dus die hebben ze met 38 weken ingeleid. Haar zoontje was toen 2830 gram en 48 cm. Dus als ze niet ingeleid was en gewoon spontaan bevallen was had het waarschijnlijk gewoon een goed gewicht en lengte gehad. Ook bij mijzelf zeiden ze dat ons kindje klein was. Ik ben spontaan gewoon bevallen bij 39w6d van een meisje ze was 2880gram en 49 cm. Niet heel groot nee. Maar ze doet het super en zit nu zelf wat boven de lijnen van het cb. Ze is ondertussen ruim 7 maanden oud.

Groetjes,
Angelique
Ano2014 (Gast) - schreef op 05-02 om 19:06
Ik wil er niet te veel over opzoeken, ik heb namelijk tijdens mijn zwangerschap wel gerookt Max 3 sigaretten, ben er gelijk mee gestopt sinds gister en ja had het eerder moeten doen, voel me hier door ook erg schuldig tegen over m'n kindje. Jou verhaal heeft me ng wat kunnen gerustellen, ik hoor morgen hoe of wat hopelijk valt het reuze mee! En heeft mijn verloskundige een verkeerde inschatting gemaakt.. Groetjes!
.. - schreef op 06-02 om 14:06
Hooi

Ik heb zelf ook heel mijn zwangerschap gerookt. Niet goed nee maarja het is nu eenmaal zo. Succes bij je verloskundige en laat je het weten hoe het is gegaan?

Groetjes
Angelique
maminspé (Gast) - schreef op 10-08 om 11:25
Waarom roken aanstaande moeders tijdens de zwangerschap?! Jullie weten toch wat voor gevolgen dat kan hebben op je kind? die zit ermee!!
lekker egoistisch als je het mij vraagt
Angelique (Gast) - schreef op 10-08 om 15:54
Sorry maar dit is niet een site voor kritiek te geven. Iedereen kiest er zelf voor dus hou aub je opmerkingen bij je!
Amanda (Gast) - schreef op 30-11 om 10:01
Walgelijk en egoïstisch om lekker door te paffen terwijl er een klein wondertje in je buik groeit onbegrijpelijk... Geef die zooi op iniedergeval die paar maanden voor de gezondheid van je kind! En dit is geen kritiek maar de waarheid. Steek je kop niet zo in het zand mens
Edith - schreef op 01-12 om 09:47
De inschatting van hoe groot een baby is, is vaak onnauwkeurig. Zeker bij het voelen aan de buik, en zelfs bij een groeiecho (al is die laatste wel wat betrouwbaarder). Als er andere tekenen zijn dat het niet goed gaat met de zwangerschap (bijv. minder beweging), is het wel belangirjk om er ter dege naar te laten kijken/te overleggen met de professionals. Maar puur en alleen afgaan op baarmoedergrootte heeft al tot veel onnodige ingrepen geleid. Ik zou dus in elk geval om een groeiecho vragen (ook al geeft die niet altijd uitsluitsel - het is beter dan alleen van buitenaf inschatten).
Edith - schreef op 01-12 om 09:48
En over het roken: als je er geen opmerkingen over wilt, moet je het ook niet zeggen. Iedereen moet w.m.b. helemaal zelf weten wat ie doet met zijn eigen lichaam, maar je hebt nu iemand anders in je zitten voor wie je verantwoordelijk bent en die geen enkele keuze heeft. Goed dat je nu gestopt bent, maar ik snap eerlijk gezegd niet waarom je dat niet al gelijk bij de positieve zwangerschapstest (of al toen je nog aan het proberen was om zwanger te worden) hebt gedaan. Ik kan me ook niet voorstellen dat dit de eerste keer is dat iemand er iets over zegt, tenzij je alleen thuis rookt, zodat niemand het verder ziet of ruikt.
Het is helemaal niet gezegd dat je kindje er nu te klein door is (zie hierboven over de onbetrouwbaarheid van die metingen), maar het is wel 100% bewezen en algemeen bekend dat roken op allerlei gebied schadelijk is voor baby's (ook als ze geboren zijn, trouwens, dus blijf er dan ook af en hetzelfde geldt dan voor de vader).

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp '36 weken buik lijkt na 3 weken niet gegroeit ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan