Roxanne of Rox-Anne - Zwangerschapsforum

Poll: Roxanne of Rox-Anne?


Roxanne
Rox-Anne



Sara - schreef op 14-02 om 11:36
Dag lieve mama's en mama's in spé,
Mijn man en ik verwachten begin mei een meisje als eerste kindje. We hadden al een naam gevonden die we allebei erg mooi vinden, maar we twijfelen nog over de schrijfwijze. Hieromtrent wou ik graag even jullie meningen horen.
De naam is Roxanne, en we willen ook dat dit volledig uitgesproken wordt, dus achteraan echt "anne" volledig uitspreken op z'n Nederlands. Als je gewoon Roxanne schrijft gaan al vele mensen dit uitspreken als "Roxan". Om toch de nadruk te leggen op de volledige uitspraak kwam mijn man met het idee om de schrijwijze anders te doen, namelijk Rox-Anne. Ik ben hier echter nog niet volledig overtuigd van. Natuurlijk maak je de naam wel uniek op deze manier. Wij zouden ons kind ook de dubbele achternaam geven. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? Hoe wordt de achternaam dan geschreven? De twee namen gewoon achter elkaar of staat er sowieso een streepje tussen de twee achternamen? Indien het verplicht is met een streepje, dan vind ik het schrijven van een streepje in de voor- en achternaam misschien wat teveel?
Wat denken jullie ervan?  Roxanne of Rox-Anne?
Alvast dank voor jullie eerlijke meningen.
Sara
5 antwoorden en 34062206x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 14-02 om 11:46
Roxanne wordt vloeiender uitgesproken (wat ik mooier vind), dus daar zou ik voor gaan.
Als je de naam zelf volledig blijft uitspreken dan nemen mensen het wel over denk ik. En iemand die de naam dan een keer verkort tot Roxan doet dat natuurlijk niet met slechte intenties, misschien juist omdat 'ie jullie dochtertje leuk vindt.
Dat van die dubbele achternaam is nieuw voor mij. Je bedoelt de achternaam van vader + achternaam van moeder. Volgens mij kan dat hier in Nederland niet? Of vergis ik me?
Sara - schreef op 14-02 om 12:01
Dank voor je antwoord, Anoniem. In België kan de dubbele achternaam wel. Inderdaad: het is dan een combinatie van vader en moeder.
Anoniem (Gast) - schreef op 14-02 om 12:22
Ah, mooi dat dat kan Sara! Jammer dat dat hier in Nederland niet kon/ kan (dan had ik er zeker voor gekozen).
(nog een keer Anoniem :-) )
Roxanne (Gast) - schreef op 16-02 om 06:40
Bij Rox-Anne ligt de klemtoon veel meer op de eerste lettergreep in plaats van een vloeeinde naam.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Roxanne of Rox-Anne' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan