Shit wat nu? Dezelfde naam? - Zwangerschapsforum

Hoogzwangerrr (Gast) - schreef op 15-03 om 22:59
Oké .. vervelend dit! 
Ik heb over precies een gelande keizersnede, nu waren we al na 2 weken zwangerschap uit over de naam als het een jongen zou zijn en jawel het is een jongen in me buik! We praten thuis dus ook de hele tijd over onze zoon met zijn naam. Buiten de deuren noemen we hem "baby". Iedere keer als iemand in me omgeving moest bevallen van een jongen was ik bang dat diegene met dezelfde naam zou komen. Gelukkig gebeurde dit niet TOT VANDAAG! nog 1 persoon in mijn omgeving moest bevallen, de zus van mijn schoonzus.. en jawel hij heeft precies dezelfde naam gekregen als dat wij volgende week aan onze zoon willen geven :-( 

Omdat ik weinig met haar heb, wil ik de naam van onze zoon niet last minute veranderen. Wel ben ik bang dat me schoonzus of broer straks denken dat ik het afgejat heb ofzo. Vreselijk dit.
Hoe groot was die kans? En vandaag komt me nachtmerrie uit pfffff.

Wat vind jij hier van? 
Gewoon de naam doorzetten? En fuckit wat de omgeving gaat vinden?
11 antwoorden en 33720540x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 15-03 om 23:45
Adem in - adem uit. 
Het is sowieso niet relaxed om te stressen over wat andere mensen zouden kunnen denken. 
Gewoon doen zou ik zeggen. 
Sophia (Gast) - schreef op 16-03 om 06:30
Gewoon doen!! Laat je droomnaam niet afpakken door iemand met wie je niet heel veel hebt... 
Anoniem (Gast) - schreef op 16-03 om 21:50
Niet meer veranderen... 
Agnes (Gast) - schreef op 17-03 om 09:02
Gewoon doen! Dat lijkt me een 'ver genoege' kennis en als je bang bent wat je broer en schoonzus denken, dan zeg je er toch gewoon bij 'Goh wat een toeval he? Wij hadden die naam ook al vanaf het begin in ons hoofd!'
Hoogzwangerrr (Gast) - schreef op 17-03 om 10:40
Bedankt voor jullie reacties ( nog meer reacties zijn welkom!) gister heb ik me er nog heel rot over gevoeld vandaag gaat het beter. Als ik bij andere namen kijk heb ik toch zoiets van nee! Ben het met jullie eens dat ik de naam gewoon moet doorzetten.

Voor me schoonzus zal het even raar zijn, zo ook voor me neefje van 5 en neefje van 3 dat ze in 1 week tijd 2 nieuwe baby neefjes krijgen met dezelfde naam.. maar dat zal vanzelf wel wennen en goed komen neem ik aan. 
Sandra (Gast) - schreef op 17-03 om 17:01
Als ik m'n eerlijke mening mag geven, ik zou het niet doen....
Als je in één familie twee dezelfde namen hebt moet je altijd uitleggen welke van de twee je bedoeld. Voor een evt opa en oma is het ook niet handig. Daarnaast is het voor de onderlinge verstandhouding tussen je broer en schoonzus ook niet slim. Voor het zelfde geld nemen ze je het kwalijk (misschien ook niet maar ja... dat weet je niet). Dan zou het wel een beetje jammer zijn. Maar goed, dit is mijn persoonlijke mening, jij moet doen waar je je goed bij voelt. Ik begrijp dat het een lastige keus is!
Hoogzwangerrr (Gast) - schreef op 17-03 om 23:09
Dank voor je eerlijke mening.
De zus van me schoonzus zie ik enkel op verjaardagen bij me schoonzus, meestal hoogstens een uurtje omdat hun ook niet echt heel zware familie mensen zijn.
Ik heb een nichtje in onze familie die Larissa heet, 3 jaar geleden kreeg deze zus van me schoonzus een dochtertje en noemde haar alsnog gewoon Larissa. Volgens mij kijkt zij dus ook niet zo nouw. Dus voor die max 4x per jaar dat ik haar zie , vind ik toch dat ze te ver weg van ons staat.. en hebben we besloten de naam door te zetten. We zijn al zo aan die naam gehecht geraakt met al die maanden.. ik ga nu 4 dagen voor geplande keizersnede niet hals overkop een andere naam meer kiezen. 

Hoogzwangerrr (Gast) - schreef op 18-03 om 17:12
Nou goed nieuws, het hing zo als molensteen  om me nek dat ik vandaag met me broer en schoonzus om de tafel ben gaan zitten. Ik heb vertelt wat er speelt, hun zagen het probleem niet hebben onwijs lief gereageerd en zouden de naam gewoon doorzetten zeiden ze! Ze zei ook mijn zus is niet jouw familie .. en ze is sowieso niet zo familie mens. Dus maak je niet druk joh! Lekker doen! Ook mijn broer was 100% support ! Heel fijn dat deze molensteen nu van me nek af kan! En ik me donderdag op me keizersnede kan focussen! 
Anoniem (Gast) - schreef op 18-03 om 22:20
Hee, das top Hoogzwangerrr! En natuurlijk succes donderdag!
Hoogzwangerrr (Gast) - schreef op 19-03 om 16:19
dankjewelll!!! Zo aan het aftellen nu! Vind het ook wel eng maar toch kan ik niet wachten haha
haasje - schreef op 19-03 om 16:49
Ik zou ook zeggen gewoon doen! Maar zie dat je er al uit bent. Zou dit ook erg vervelend vinden in jouw plaats en ben ook altijd blij als et nu baby s met andere naam geboren worden.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Shit wat nu? Dezelfde naam?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan