wanneer is een naam te dichtbij? - Zwangerschapsforum

Anoniem (Gast) - schreef op 16-07 om 22:39
We hebben een naam voor onze dochter, waar we al een hele tijd verliefd op zijn. We wilden deze tijdens de eerste zwangerschap al, maar toen kregen we een jongen. Nu weten we dat we een meisje krijgen en we blijven maar op deze naam uitkomen. Nou is er alleen inmiddels een meisje met dezelfde naam, het kindje van de zus van mijn schoonzus. Dat betekent dat mijn broer en schoonzus straks 2 nichtjes hebben die hetzelfde heten. Dat meisje logeert regelmatig bij hun, en ze is ook wel al eens op pad geweest met mijn broer en schoonzus en onze zoon. De rest van mijn schoonfamilie kent haar/de naam dus ook.  Nou zien we dit meisje niet wekelijks, maar omdat mijn broer en schoonzus dat dus wel doen, is het voor mijn gevoel toch de dichtbij om de naam te kunnen gebruiken. Mijn man wil de naam gewoon geven, maar ik vind het jammer dat er dan (in het begin, iedereen zal wel wennen) toch een 'ding' ontstaat als ze net geboren is. En aan de andere kant blijft het de leukste naam, dus blijf ik twijfelen. Wanneer vinden jullie dat de naam te dichtbij komt om ook te gebruiken? 
4 antwoorden en 32266209x bekeken
Hato - schreef op 16-07 om 22:50
Heyy gefeliciteerd met je zwangerschap ik persoonlijk vind het dichtbij als mijn broers zussen of de zussen en broers van mijn man dezelfde naam zouden hebben, ik denk dat mijn man dat ook niet leuk zou vinden dat de omas en opas 2 kleinkinderen hebben met dezelfde naam.. de zus van mijn schoonzus/broer is persoonlijk ook ietsjes ver voor mij. Ieder is eigen van zijn/haar kind en iedereen leeft in hun eigen huis dus ook al heb je dezelfde naam betekent niet dat het dezelfde leven heeft trouwens stel je eens voor dat je kindje naar school gaat en in de klas is er nog iemand met dezelfde naam, kan toch gebeuren ? De juf gaat dan toch ook niet zeggen van hey jullie hebben dezelfde naam ga jij maar in een andere klas zitten ? Ze moeten 10 maanden lang dezelfde klas delen en wie weet zitten ze bij elkaar in de klas vanaf kleuterklas tot ze naar het middelbaar gaan .. 
Anoniem (Gast) - schreef op 17-07 om 20:17
Hoi, dank je wel Het gaat mij er niet om dat ik helemaal niemand wil tegenkomen met dezelfde naam hoor, dat gebeurt vast wel een keer in haar leven. Het is meer dat mensen die dichtbij ons staan al een meisje met die naam kennen waardoor het dan toch een dingetje wordt bij het aankondigen en in het begin, en ik wil geen dingetjes Maar ik wil ook niet later denken, had ik toch maar... blijft lastig! 
MamaN - schreef op 17-07 om 21:06
Ik vind het ook te dichtbij als het mijn zussen/broers zijn of die van mijn man. Verder zoals de zus van jouw schoonzus vind ik geen probleem. Ik zou de naam gewoon geven. 
Hato - schreef op 17-07 om 21:52
Je zegt ook dat jullie er verliefd op zijn (de naam) doen zou ik zeggen !! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'wanneer is een naam te dichtbij?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan