Extreme ruzies tijdens zwangerschap - Zwangerschapsforum

Ash (Gast) - schreef op 20-10 om 16:21
Hallo allemaal,
Ik wil graag even mijn verhaal kwijt.
Ik ben nu 10 weken zwanger, spontaan en totaal onverwachts. Toen ik 17 was (ben nu 23) is er namelijk bij mij PCOS geconstateerd. Ik had dan ook een cyclus van zo'n 180 dagen. Ik woon sinds een aantal maanden samen met mijn vriend en hebben aardig wat stress omtrent inkomen, en sowieso heerst er stress in de relatie.
Het probleem de laatste weken is dat ik echt hele extreme ruzies heb met hem. Ik ga dan compleet door het lint en vlieg hem aan en gooi met spullen en trap deuren en muren door. Ik lijk dan echt een psychopaat en hou mezelf niet in de hand. Ik heb ook niet echt een plek om ergens anders heen te gaan of tijdelijk te verblijven en weet dus niet wat ik moet doen. Soms gaat het een paar dagen goed en bij het minste barst de bom weer en hou ik mezelf niet in de hand. Vandaag ging ik compleet over de rooie omdat zijn ex hem belde. Ze hebben nog altijd vriendschappelijk contact wat ik niet kan uitstaan.
Familie in de omgeving reageerde ook al niet al te enthousiast over mijn zwangerschap dus ik heb het compleet gehad en kan geen moment genieten, en dat terwijl het zo'n bijzondere situatie is ondanks de PCOS. Ik zou gewoon zo graag een relaxte zwangerschap willen met een partner die voor me klaar staat, zonder stress..
Ik hoop dat er vrouwen zijn die zich herkennen in mijn verhaal en wellicht tips hebben.
3 antwoorden en 41667355x bekeken
madelene - schreef op 20-10 om 18:11
in elke relatie of huwelijk ruzie voor geen enkel huwelijk of relatie is perfect maar de kunst is om er toch samen uittekomen
en zeker als er kinderen in het spel zijn is het de moeite waard.
mannen gaan ook heel anders om met stres dan wij vrouwen dat valt vaak ook niet mee .
maar mischien is het een idee om is een relatie therapeut in te schakelen
zodat zij jullie mischien kan helpen
want je moet er voor waken dat jullie iet alleen verwijten maken naar elkaar en dat de oorzaak van de ruzie en zijn stres naar de achtergrond verdijnt
voor je het weet raken jullie steeds meer verwijdert van elkaar en de werkelijke oorzaak van jullie ruzies verdwijnt uit het oog
ik zou als ik jou was proberen om in relatie therapie te gaan samen
en te vechten voor jullie relatie
je bent hier niet de enige in ik wens je heel veel sterkte toe groetjes madelene
Anoniem (Gast) - schreef op 21-10 om 07:06
Dat jij zo flipt lijkt me niet goed

Komen de ruzies voornamelijk door jezelf Mischien even bij de huisarts aan gaan

Komt het Dior jullie beide zou therapie idd kunnen helpen

Sterkte
Edith - schreef op 27-10 om 11:13
Allereerst (ondanks alles) proficiat met je zwangerschap! Heel bijzonder dat het ondanks je PCOS zo is. Wees er zuinig op.
Dat gezegd hebbende: ik ben het eens met de dames hierboven, dat je het beste hulp kunt zoeken (jij en/of jullie samen). Een kind krijgen is geen sinecure en deuren en muren kapottrappen is wel heel extreem. Dus even naar de huisarts voor een doorverwijzing naar therapie.
Ook helpt het helaas niet dat je weinig enthousiasme uit je omgeving krijgt. Heb je geen enkele vriendin of familielid die je wel steunt? Dan kun je volgens mij zeker niet zonder professionele hulp nu.
Veel sterkte!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Extreme ruzies tijdens zwangerschap' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan