vega mama's - Zwangerschapsforum

izarra - schreef op 26-11 om 11:11
Zitten hier ook veganistische mama's en merken jullie dat je minder snel aankomt of dat je borsten minder snel groeien? Ik ben benieuwd naar ervaringen van anderen.
4 antwoorden en 41135139x bekeken
madelene - schreef op 29-11 om 00:42
Hoi izzara ik ben geen vega mama sterker nog ik eet echt elke dag vlees bij mijn gerecht de kinderen ook
Maar waar ik nieuwsgierig naar was ala je nou zwanger bent en geen vlees eet neem je dan wel vitamine waar zeg maar de vitamine b is dat geloof ik dat in vlees zit?
Dat je geen vlees eet maar het dan in een vorm van vitamine tabletten toch de vitamine en mineralen die in vlees zitten binnen krijgt zeg maar ?
Even uit pure nieuwsgierigheid
groetjes madelene
Maya 309 (Gast) - schreef op 08-12 om 03:14
Lijkt me best moeilijk! Ik ben enkel vegetarisch dus geen ervaring. .  Moet je misschien vaker bloed laten prikken om te zien of er geen tekorten zijn? 
Ik ben nu 16 weken en 1 kilo aangekomen.  Niet zoveel maar komt vooral doordat ik erg misselijk ben geweest en nu nog steeds vaak enkel savobds veel eetlust heb... 
Succes iig!
Edith - schreef op 11-12 om 09:30
Veganistisch en zwanger lijkt me eerlijk gezegd niet zo'n goede combinatie. Behalve met de verloskundige zou ik er in elk geval ook met een diëtiste over praten. En overwegen of je niet voor een tijdje toch dierlijke producten (ei en/of zuivel) gaat eten. De mens is van nature een omnivoor en alhoewel we het best lang volhouden op alleen plantaardig voedsel, is het niet waar ons lichaam voor gemaakt is. Dat kan uiteindelijk tot problemen leiden.

Madelene, je bedoelt vitamine B12. Dat is wel erg belangrijk ja om te nemen als je veganistisch eet (ook als niet-zwangere). Je hebt er een grote voorraad van in je lichaam, maar als die (na jaren) ineens op is, word je dood- en doodmoe. En dan is het lastig om het snel weer te verhelpen. Sommige veganisten nemen ook bijv. 1x/week een bio-ei om vitamine B12 aan te vullen.
izarra - schreef op 23-02 om 10:14
Vit b12 slik ik al. Ik ga idd met een dietiste praten, maar zelf heb ik geen te korten

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'vega mama's' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan