Stuitbevalling - Zwangerschapsforum

Patrick - schreef op 12-05 om 17:06
Hallo dames,

Wij komen net van de verloskundige vandaan en hebben de groei en liggingsecho gehad (36 weken). Nu blijkt ons kindje in een stuit te liggen en gaan ze het morgen proberen te draaien. Mocht dit niet lukken dan moest ik gaan nadenken over een eventuele stuitbevalling of een keizersnede. Nu lees ik van alles over vrouwen die gekozen hebben voor een keizersnede maar weinig over vrouwen die gekozen hebben voor een stuitbevalling. Zijn er vrouwen die ervaring hebben met een stuitbevalling? Positieve en negatieve verhalen mogen aangezien ik graag een zo goed mogelijk beeld wil vormen voor welke keus ik ga maken.
3 antwoorden en 36668984x bekeken
Irma 1987 - schreef op 12-07 om 14:59
Hier laten draaien met 36,4 dagen geslaagde versieĀ 
En spontaan bevallen met 38,6 weken
Anoniem (Gast) - schreef op 14-07 om 15:36
Een vriendin van me is bevallen van een kindje die in een stuit lag. Dit wisten ze van tevoren niet (verkeerd aangevoeld) dus ze had ook weinig keuze. Maar eigenlijk is de bevalling super gegaan. Niet alleen snel voor een 1e kindje, maar ook niet uitgescheurd of andere gekke dingen. Het kan dus prima

zelf zou ik het denk ik niet aandurven, maar dat is meer mijn persoonlijke angst voor bevallen (en alles wat lastiger kan zijn dan gemiddeld ga ik dan liever uit de weg) dan dat het niet kan ofzo.
mamaatje - schreef op 27-09 om 12:38
7 JAAr Geleden ben ik bevallen van mijn zoon hij lag in een stuit. Het draaien was bij mij niet mogelijk om mijn bloedgroep ( o negatief). De bevalling was een stuk zwaarder ook kwam mijn zoon met een hele blauwe kont ter wereld. Als ik het over mocht doen had ik gekozen voor een keizersnee. Zelf voelde ik me ook helemaal beurs aan de onderkant. Na 3 weken voelde het weer redelijk ok.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Stuitbevalling' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan