Waterbevalling - Zwangerschapsforum

RobinvV - schreef op 26-05 om 00:24
Dag dames, 

Zijn er meer van jullie die van van plan zijn, of denken aan een badbevalling? Wat lijkt jullie prettig of juist niet prettig?
Wij gaan waarschijnlijk bij de waterooievaar het bad en al het benodigde huren. Wel behoorlijk prijzig zeg. Of kopen jullie het bad? 
Het lijkt me erg leuk om ervaringen van moeders die in bad bevallen zijn te horen.  

groetjes,
Robin.
5 antwoorden en 36529638x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 31-05 om 13:44
Hey meis, ik heb geen ervaring met een bad bevalling. Wel wilde ik dit ook graag bij mijn 1e kindje. Tegelijk durfde ik niet goed thuis te bevallen, maar ons ziekenhuis heeft ook een bad dus het kon nog steeds. Toen ik middenin de weeën zat, ben ik toch thuis alvast in bad geklommen. Hier kwam ik bijna niet meer uit dus het huren van de juiste spullen is ondanks de prijs echt noodzakelijk!

Uiteindelijk vond ik het in bad zitten geen succes, omdat het totaal niet rustgevend/ontspannend werkte. Dat kwam niet door het bad, maar omdat ik in een weeënstorm ben beland waar ik niet meer uitkwam (en geen ontsluiting), dus ik moest door naar het ziekenhuis voor een ruggenprik. 

Dat laatste vertel ik niet om je te ontmoedigen, juist niet! ik bedoel ermee, doe wat je fijn vindt en waar jij je het meest comfortabel bij voelt. Ondanks de prijs...wil je graag in bad? huur dan de spullen. En in het ergste geval moet je alsnog naar het ziekenhuis en ben je het geld voor de huur kwijt. Maar wat maakt het uit als je kindje maar gezond ter wereld komt toch  Ik denk als ik normale ontsluiting had gekregen, zonder die weeënstorm, dat ik veel meer van het water had kunnen genieten.
kruimel - schreef op 31-05 om 14:24
Ik zou om te beginnen even op Marktplaats kijken, geloof dat het via die weg vele malen goedkoper is. Ik heb ff op de site gekeken van de waterooievaar, maar die prijzen.....

Ik vond in bad liggen tijdens mijn bevalling vreselijk. Had alleen maar rugweeen welke ik alleen staand op kon vangen.. Ik heb dan ook 2 minuten in bad gelegen en er toen meteen weer uit gegaan. (Normale badkuip)

Ik zou persoonlijk het risico (met zulke hoge bedragen) niet nemen, zeker niet bij een eerste kindje, 1e bevallingen eindigen vaak in het ziekenhuis. Ik zou eerder kijken of ziekenhuizen/kraamhotel in de buurt over bevalbaden beschikken en dan daar bevallen. Voor het geval de bevalling toch medisch wordt of je zelf naar het ziekenhuis wil voor pijnstilling en je het huur bad al thuis hebt staan. Dan ben je mooi je geld kwijt.. Anoniem hierboven heeft wel gelijk - als je kindje maar gezond ter wereld komt kan dat huur bedrag je gestolen worden.. Maar dan nog hahaha.
My1987 - schreef op 31-05 om 17:07
Ik wilde heel graag in bad maar ik moest ingeleid worden met zwangerschap vergiftiging. Dus het mocht niet meer.
Marlies - schreef op 01-06 om 07:51
Ik ben ook heel benieuwd naar ervaringen.
Féline - schreef op 21-06 om 14:54
Ik heb een birth pool in a box regulair gekocht bij de Oerbron. Als ik het bad om wat voor reden bij de bevalling niet gebruik dan kan dat altijd later nog. Met huren ben je je geld kwijt. Ik ben nu 38 weken zwanger en ben erg benieuwd wanneer ons kleintje zich aanbied. Dan pas kan ik mijn ervaring vertellen.  Maar ben nu al enthousiast. Het bad twee weken geleden voor proef opgezet en wat heerlijk was dat. Ik heb al lange tijd erge last van bekkeninstabiliteit en wat een verademing om mij vrij en pijnloos te kunnen bewegen in het bad.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Waterbevalling' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan