Keizersnee/natuurlijk - Zwangerschapsforum

mechje - schreef op 08-08 om 20:44
Gezien ik bij mijn oudste een geplande keizersnede heb gehad ivm stuitligging, mag ik kiezen tussen een natuurlijke bevalling en een keizersnee.
Nu is er geen directe aanleiding om weer voor een keizersnee te gaan, maar toch twijfel ik enorm.
Heb trouwens een super ervaing met de keizersnee. Ik heb geen pijn gehad en deed bijna alles binnen 2 weken. Behalve zwaar tillen
In de folder staat dat er een kans is bij een natuurlijke bevalling van 20% dat het toch een spoedkeizer snee wordt. De ervaring is dat het herstel dan een stuk zwaarder is omdat het proces al op gang is gekomen. Ook is er een heeele kleine kans dat het lidteken van de vorige keer scheurt. Ik vind dit heftiger klinken allemaal dan de risico's van een tweede keizersnee.
Wat zouden jullie doen??????
Ik zit eerlijk gezegd niet te wachten om overgehaald te worden voor een natuurlijke bevalling omdat het zo hoort,, het mooi is of omdat je het mee gemaakt moet hebben. Liefst eigen ervaringen
4 antwoorden en 35835569x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 14-08 om 19:20
Ik heb zelf vorig jaar een spoedkeizersnee gehad bij een zwangerschap van 31 weken. mijn herstel ging ook heel snel. Ben nu weer zwanger 28 weken, maar ik heb niet de keuze voorgelegd gekregen of ik weer een keizersnede wil of een normale bevalling. ik ging er eigenlijk vanuit de ik in eerste instantie gewoon normaal zou moeten bevallen, moet uiteraard wel in ziekenhuis bevallen daar heb ik geen keus meer in. ik denk dat je de risico's van een keizersnede voor je lijf ook niet moet onderschatten, het blijft een operatie.
MamaNaoufie (Gast) - schreef op 24-08 om 16:28
Hi Mechje,

Ik heb vorig jaar een spoedkeizersnede gehad na een bevalling van 16 uur en ander half uur geperst te hebben bleek mijn kleintje een sterrenkijker te zijn. Hij lag dus niet goed waardoor ik hem er niet uit kon persen. Het herstel viel mij vies tegen, ik was overal blauw zowel van onder als bij mijn buik. Na twee weken is mijn wond weer gaan bloeden en na enkele maanden heb ik weer hevig bloedverlies gekregen.

Bij een tweede zou ik toch wel weer voor een natuurlijke bevalling gaan, uiteraard wel met de benodigde begeleiding. Ik ga echt niet weer voor niks persen!
Anoniem (Gast) - schreef op 29-08 om 14:34
Phoe ik snap je dilemma hoor...ik heb hem mogelijk andersom. Vorig jaar op een natuurlijke manier bevallen (herstel ging echt supersnel). Nu ligt mijn kleine in een stuit. Ik ben 34 weken dus er kan nog van alles gebeuren, maar ben me wel wat aan het inlezen over de keizersnede. 

Wat mij er negatief aan lijkt is het herstel na een keizersnede...dit duurt gemiddeld langer (zeggen ze...) en ik heb dan een kleintje van net een jaar rondlopen. Die wil ook nog steeds wel bij mama op de arm. Ook lig je met een keizersnede langer in het ziekenhuis. Dat vind ik ook niet leuk, omdat ik dan gescheiden ben van mijn gezin en andere baby/dreumes

Maar wat moet dat moet  en nee ik kijk ook absoluut niet uit naar een natuurlijke bevalling...brrr...dat hele bevallen moeten ze gewoon afschaffen!
Dok - schreef op 11-10 om 15:58
Als je een keuze hebt zal ik toch voor natuurlijk gaan.

Een keizersnede is gewoon wel een grote ingreep/operatie. Het is super dat jij zo'n snel herstel hebt gehad; maar helaas geen garantie voor de toekomst. En de kans dat jij dit keer wel last gaat krijgen ervan is denk ik groter. Je zal toch gaan bevallen in het ziekenhuis - dus evt hulp bij scheuring ofzo is heeeeel dichtbij!

Een spoedkeizersnede is heel vaak een lastig en langer herstel. Ook wanneer die gebeurd zonder dat je al aan het bevallen was. 

Ik kan je niet helpen met de persoonlijke ervaring van een keizersnede. Wel wil ik je meegeven dat ik 2 maal een natuurlijke bevalling heb gedaan en dat herstel OOK super snel was! Ik deed praktisch alles dezelfde dag weer. Bij mijn 2e bevalling was het bloeden zelfs na 8 dagen heel weinig en na 2 weken weg. Als je op ziet tegen de pijn vanonder: ik heb daar ook geen last van gehad. Merk geen verschil met nu en vóór mijn kids. 

Maar van alle verhalen die je zal horen zal je altijd een positieve en een negatieve kant horen. Want iedereen ervaart het weer op zijn/haar eigen manier. En geen 1 x is hetzelfde. Niemand kan in de toekomst kijken en gaat ook niet weten hoe het straks bij jou zal zijn. Maar ik denk niet dat het een goede keus is om bij voorbaat voor een 2e keizersnede (grote operatie) te kiezen zonder dat daar de noodzakelijke medische indicatie voor is eerlijk gezegd. Een natuurlijke bevalling is bijna altijd een betere keuze voor moeder en kind.

Overleg het met je arts/verloskundige. Zij kunnen je denk ik goed de risico's vertellen. En ik spreek uit ervaring dat ze je niet een natuurlijke bevalling laten doen als de risico's groter zijn dan bij een keizersnede. Succes meis!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Keizersnee/natuurlijk' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan