Wie bij je bevalling? - Zwangerschapsforum

kimjoy - schreef op 30-08 om 09:14
Mijn schoonmoeder ( echt een schat) heeft gevraagd of zij bij de bevalling aanwezig mag zijn. Manlief weet het niet goed denkt dat ik er steun aan kan hebben maar ik neig. We hebben het samen gemaakt en moeten het dan ook samen afmaken als jullie snappen wat ik bedoel! Maar ik twijfel toch?! He denke jullie er over en wat doen jullie?
32 antwoorden en 45881482x bekeken
Sanne (Gast) - schreef op 30-08 om 09:27
Ik zou zo weinig mensen erbij willen hebben, alleen mijn man... In het ziekenhuis staan er al genoeg mensen om je bed.
sietske - schreef op 30-08 om 10:07
Van me leven niet ... ik zou er niet aan moeten denken zeg. Ik kan me ook goed voorstellen dat je er niet op zit te wachten
kimjoy - schreef op 30-08 om 10:31
thanks meiden!
* - schreef op 30-08 om 10:32
@ Kim,
Bij mijn bevalling is mijn partner en alleen gynaecoloog en 1 verpleegster verder niemand.... Ik heb het heel duidelijk in mijn geboorteplan gezet. Ook al doorgesproken met de gynaecoloog en die heeft zijn goedkeuring eraan gegeven. Ik zou mijn schoonmoeder er NIET bij willen hebben of wie dan ook van de familie....Nee dank je....
Jij moet het natuurlijk zelf weten he Kim..

@Sanne,

Misschien een idee om een geboorteplan te schrijven? Hoeft niet hoor maar je geeft aan dat er al genoeg mensen in het ziekenhuis om je heen zullen staan. Dat bepaal jij en niemand anders.

@ Sietske,

Helemaal eens met Sietske, Kim.

Liefs Ju
kimjoy - schreef op 30-08 om 11:12
pff blijft lastig
Tineke - schreef op 30-08 om 13:24
Ik wil enkel mijn man erbij en het minimum van personeel.
Denk dat ik dit best nog eens ga bespreken met mijn ziekenhuis.
* - schreef op 30-08 om 15:39
@Tineke,]
Misschien kan je een geboorteplan schrijven!

Gr Ju
Lynn - schreef op 30-08 om 14:32
Hallo meid,
Mijn zusje was bij mijn bevalling! Ik wilde dat graag zo en heb daar ook heel veel steun aan gehad! Ben er wel van overtuigd dat je iemand moet hebben waar jij je op dat moment goed bij voelt.. en is dat niet je schoonmoeder zou ik het niet doen!
liefs lynn
kimjoy - schreef op 30-08 om 16:06
ik voel me heel goed bij me schoonmoeder maar neig nog steeds naar we doen het met zijn tweeen
Lynn - schreef op 30-08 om 16:25
lastige keuze dan die alleen jullie kunnen maken! succes
Lexie - schreef op 30-08 om 19:56
Ik moet er persoonlijk ook niet aan denken om er iemand anders dan mijn man erbij te hebben (en natuurlijk de verloskundige/gyn/verpleging). Ik wil mijn eigen moeder er zelfs niet bij hebben! Laat staan mijn schoonmoeder....hoe lief ze ook is.
kimjoy - schreef op 31-08 om 10:21
Ik heb er gister nog eens goed over nagedacht en wil aan me schoonmoeder vragen of dat ze mee gaat naar het ziekenhuis. En dan inderdaad als ik mag gaan persen ons samen te laten of is dat raar?
Liefs kim
louise - schreef op 31-08 om 10:27
Van uit mijn eigen ervaring weet ik dat ik er niemand bij wil hebben. Ik sluit me echt helemaal af tijdens de bevalling en elke afleiding is te veel.

Ik vind het echt heel lief van je dat je zo aan je man en je schoonmoeder denkt en je kunt het natuurlijk een kans geven. Wie weet het je er ook echt wat aan.

Ik zou je schoonmoeder wel vertellen dat je niet zeker weet of je het prettig vind en dat de kans bestaat dat ze weggestuurd wordt. 

Als je het persen alleen wilt doen (met je man) vind ik dat ook heel redelijk. Je schoonmoeder mag al in dr handjes knijpen denk ik !
kimjoy - schreef op 31-08 om 10:33
Thanks voor je reactie dat doet me goed! 
Ik heb me twijfel al wel naar haar uitgesproken! En dit begrijpt ze gelukkig ook! 
Me schoonmoeder is echt een schatje heeft zelfs bij haar werk aangegeven dat ze een week vrij wil nadat ik bevallen ben ( woont 2 uur reizen bij ons vandaan) zodat ze er dan optimaal voor mij , mijn man en de kleine is. Ze komt dan ook bij ons logeren. We hebben redelijk groot huis en ze heeft dan ook haar eigen plekje bij ons op de logeerkamer! 

En ik ga vanavond dit aan haar voorstellen en ik denk dat ze dan wel heel blij is! 

Maar meer meningen altijd welkom
* - schreef op 31-08 om 12:07
@Kim,
Denk je ook aan wat jij wilt i.p.v. wat alle anderen willen. Hou je er rekening mee dat het jullie eerste kindje is en dat is iets wat je echt met elkaar dient te delen.. Je moet het natuurlijk helemaal zelf weten maar als ze gelijk na de geboorte er is dan is het toch ook goed.
Of zie ik het nu verkeerd...

Liefs Ju
kimjoy - schreef op 31-08 om 12:08
hmmm stof om toch eens over na te denken vind het heel lastig! Vooral omdat ze van ver moet komen!
* - schreef op 31-08 om 12:34
@Kim,
Ja en dan ze moet van ver komen dat is toch haar eerste kleinkind daar mag ze wel wat voor over hebben toch. Ze zal een schat zijn hoor Kim maar denk echt even alleen maar aan jullie beide zet het desnoods in jullie geboorteplan hoe je het wil hebben. Neem maar van mij aan je wilt echt je schoonmoeder er niet bij hebben...

Het is mij namelijk al is overkomen met de 2de geboorte dus ik weet echt waar ik over praat...Was ook een lieverd maar tijdens het persen zat ze in mijn je weet wel te kijken en ik werd er helemaal raar van. Dus bezint eer ge begint....

Liefs Ju
kimjoy - schreef op 31-08 om 12:40
to be continuega dr nog ens over denken! misschien dat ze anders beter wel naar ons huis kan komen! ik kan haar naturlijk gewoon een sleutel van me huis geven en dat ze daar dan waccht!
* - schreef op 31-08 om 12:42
@Kim,
Goed idee...Kan ze jullie daar thuis opwachten :-)

Liefs Ju
kimjoy - schreef op 31-08 om 12:45
Ja idd en vast beschuit met muisjes smeren en de slingers ophangen hahaha nee hoor grapje!hoe wel is best handig
Dani - schreef op 31-08 om 13:06
Ideaal toch? als het zo'n lieverd is is dat toch een hele fijne taak om het huis te versieren?
Dani - schreef op 31-08 om 13:05
He Kim,

Ik ga met het advies van Ju mee: denk allereerst aan jezelf.
Ik wil er niemand anders bij dan mijn vriend (en natuurlijk e gyn en ass want dat moet nu eenmaal).
Ik had zelfs bij de 1e bevalling dat ik mijn man wegstuurde en alleen wilde zijn.

Wel heel fijn dat je schoonmoeder het begrijpt! Mijn ex schoonmoeder is ook de beste die je je maar kunt wensen maar ik moet er niet aan denken haar of wie dan ook erbij te hebben gehad....

Succes en je hebt nog even om er goed over na te denken!!

Liefs Dani
Manon (Gast) - schreef op 31-08 om 14:29
Ik zou er niet aan moeten denken me schoonmoeder erbij, maar goed mijnschoonmoeder is ook geen schat dus dat zal het verscheel maken.

Ik wil er zo min mogelijk mensen bij hebben , en heb ook tegen mijn man gezegd
dat tie met zijn gezicht bij mijn gezicht blijft tot dat de baby eruit is !
Ik ben er heel erg preuts in denk ik, mijn moeder zegt dat als je eenmaal aan
het persen bent dat het je dan niks meer uit maakt en dat je alleen de baby er
uit wilt hebben. Verder vind ik de geboorte van je kind inderdaad iets voor met 
zijn 2en..

Ik ben in een ziekenhuis waar tegelijk gestudeerd word zeg maar , dus er
lopen allemaal stagiairs rond en bij alle inwendige onderzoeken zitten ze dan ook
gezellig allemaal mee te kijken.. En dadelijk bij de bevalling ook weer.. Maar 
eigenlijk wil ik dat helemaal niet.. Ik heb het een keer gezegd tegen een van de vrouwen die daar werkt maar toen kreeg ik gelijk naar mijn hoofd geslingerd dat ik dan maar een
ander ziekenhuis moet zoeken.. Nou durf ik eigenlijk niet meer tegen mijn gynaecoloog 
te zeggen dat ik dat bij de bevalling echt niet wil, is het zo gek dat ik niet 20 vreemde 
mensen tussen me benen wil hebben ? 

Liefs manon
gerda - schreef op 31-08 om 20:53
Bij de bevalling van mijn dochter waren mijn partner en moeder erbij (en de gyn en een verpleegkundige natuurlijk). Mijn partner kan niet zo goed tegen bloed en ziekenhuizen enzo, dus voor alle zekerheid hebben we mijn moeder meegevraagd.
We hebben helemaal geen "last" van haar gehad.

Mijn zoon is geboren met een keizersnede, dus toen stond er een heel leger mensen om me heen.

Nu heb ik er eigenlijk nog niet zo over nagedacht, maar 1 ding staat vast: onze kinderen willen we er NIET bij hebben. Ik denk dat het deze keer de gyn, een verpleegk, mijn partner en ikzelf wordt.
Ik ben zelf ook wel preuts (die spiegel boven het kraambed hoeven ze voor mij ook echt niet bij te draaien, want dat hoef ik niet te zien) en heb dus ook absoluut niet de behoefte iedereen maar om me heen te hebben.

Gr. Gerda
hayat (Gast) - schreef op 02-09 om 02:04
Hey ik heb met mijn 2 kids mijn mama erbij gehad echt speciaal moment zij heeft mij ter wereld gebracht en zag nu haar eigen kleinkids komen. Ik moet nog 11dagen voor mijn 3de komt een dan hoop ik dat mams er weer bij is. Mijn ventje blijft bij me tot net op het einde en dan gaat hij naar buiten want hij verdraagt geen bloed mannen eh!
Cin (Gast) - schreef op 02-09 om 17:43
Hier bij de eerste bevalling spoed KS dus alleen mijn vriend mocht er bij zijn..2 e bevalling is mijn moeder en vriend erbij geweest....had er geen spijt van en heb aan mijn moeder ook heeel veel gehad! Nu bij de 3e gaan we het samen doen...Ook omdat mijn moeder thuis nu bij mijn andere 2 kids wil blijven..waar het al spannend genoeg voor is:-) Maar mijn schoonmoedeeerrr van mijn levensdagen niet brrrrrrrrrrrrrr haha..Maar dat is maar net hoe het contact is;-)
Cherelle - schreef op 03-01 om 17:09
Ik persoonlijk wil mijn partner mijn moeder er bij hebben en ik heb zelfs mijn schoonmoeder gevraagt of zij er bij wil zijn ... Mijn idee is hoe meer zielen hoe meer steun.. En me schoonmoeder vondt het een eer om er bij te zijn.. Ze heeft zelf 2 zoons en geen dochter dus ze zou het anders ook nooit mee maken.. En dit wordt haar eerste klein kind... Dit wordt voor mij ons eerste kindje en weet dus niet zo goed wat me te wachten sta... Wat ik ook lees alles gaat anders... Voor mij geef het een veilig idee dat ik 2 sterke vrouwen naast me heb staan waar ik denk veel steun van ga krijgen... Dus ik denk dat je gewoon je geoel en je hart moet voelen waar jij je het fijnste bij voel.. Het is tenslotten dat jij open en bloot daar lig .... En het is jouw bevalling !!!!
Marijke (Gast) - schreef op 05-11 om 06:48
Hoi allemaal,

Ik zit met een heel groot dilemma. Mijn zus is verloskundige en wil heel graag ons kindje halen. Dit is van ons allebei altijd vanzelfsprekend geweest. Helaas denkt mijn man daar anders over. Hij wil de geboorte iets van ons samen laten zijn. Ik snap hem wel, maar ik vind ergens ook dat hij in dit geval aan het kortste eind trekt. We zinken inmiddels een paar dagen verder en hebben allebei heel veel verdriet. Mijn zus wil graag met hem praten om uit te leggen dat er afspraken te maken zijn enz, maar daar staat hij niet voor open. Ik sta nu voor mijn gevoel zo tussen hen in en ben bang voor wat er ook beslist gaat worden. Ik wil zo graag dat zij ons kindje opvangt en alles daaromheen maakt niet uit. Hij heeft juist precies het tegenovergestelde. Ze ma erbij zijn, tot het moment van persen. Meiden, ik zie het even niet meer zitten. Daar komt bij dat mijn ouders nu ook verdrietig zijn km hun dochters. Daar denk ik ook nog aan. Ik kan deze stress nu niet hebben maar zie ook geen uitweg..:
renate89 - schreef op 17-11 om 15:06
hallo marijke...

ik snap je in dit geval helemaal... ik ben zelf van een tweeling en wil mijn zusje heel graag bij mijn bevalling hebben... er is bij haar vast gesteld dat ze niet natuurlijk zwanger zou kunnen worden en misschien wel helemaal niet zou kunnen dragen..

ik wil graag dat zei via mij hier toch een hoop van mee maakt aangezien haar nichtje een speciaal plekje voor haar heeft/krijgt.

mijn vriend wil niet dat zij aanwezig is tijdens de bevalling omdat we al zoveel samen doen.. hij wil dat dit iets van ons 2 word..

ik zit idd ook echt in dubio en weet niet hoe ik dit op moet gaan lossen..
ik snap mijn vriend, maar gun mijn zusje dit ook..

dat geld voor jou ook... als mijn zusje vk was zou ik het idd ook wel weten.. zij zou mijn bevalling doen, maar misschien denken wij daar wel anders over als zwangere vrouw zijnde

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wie bij je bevalling?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan