Stuitligging op 36 weken zwangerschap - Zwangerschapsforum

Anoniem (Gast) - schreef op 27-06 om 08:49
Hoi,

Jeetje wat vervelend. Ik kan mij enigszins een beetje voorstellen hoe je je voelt.
Mijn eerste dochter (nu 17 maanden) is met een geplande keizersnede ter wereld gekomen omdat zij in stuit lag. De keizersnede op zich heb ik geen problemen mee gehad (behalve dat t iets raars blijft om ineens op afspraak je kindje in je handen te hebben) alleen ik had complicaties van de anesthesie (spinale hoofdpijn wat niet meteen door het z'huis werd herkend en erkend- kraamtijd is echt niet leuk geweest). M'n tweede kindje ligt nu goed en een natuurlijke bevalling heeft de voorkeur van de gynaecoloog maar de keus blijft bij mij. Eens een keizersnede gehad mag je "kiezen" wat je wilt. Maar ik moet nu wel eerst aan een aantal voorwaarde voldoen waaronder dat de baby vanzelf indaalt. En tijdens de bevalling moet de ontsluiting goed verlopen en niet te lang duren want anders grijpen ze nog steeds in en wordt het een "spoed"keizersnede. Op dat laatste zit ik nu niet echt op te wachten. Dan liever alles gepland i.p.v. eerst misschien alle pijnen/ongemakken en harde werken om alsnog onder het mes te moeten. Al weken wordt ik heen en weer geslingerd wat te doen. Van de week heb ik mij "overgegeven" en de beslissing gelaten bij de gynaecoloog omdat ik wil doen wat zij achtte dat het beste is voor mn kindje. 

Ik had wel al besloten om in een ander z'huis te gaan bevallen dan de eerste keer. Dit werd aangeraden door de verloskundige (anders was het zelf niet bij mij opgekomen) op deze manier zullen er minder herinneringen zijn aan de eerste keer (kindje heeft naast mn eigen "ellende" ook een week op de kinderafdeling moeten doorbrengen).

Daarnaast net zoals de eerste keer aangegeven dat het belang van de baby boven alles gaat (ene z'huis gaat ook anders om met stuitligging dan het andere). Z'huis waar ik de eerste keer beviel zei "bij een stuitligging is het zo dat je bij een natuurlijke bevalling het risico bij het kind legt en bij een keizersnede het risico bij de moeder". Dit z'huis staat daar bijvoorbeeld heel anders in en zeggen bij een eerste kindje in stuitligging  "als de overige omstandigheden goed zijn willen wij het liefst dat je het toch probeert om natuurlijk te bevallen". En hier hebben zij een aantal redenen voor.

Ik weet niet wat de reden was dat je de eerste keer een "spoed" keizersnede hebt gekregen maar is het niet zo dat je bij een natuurlijke bevalling weer tegen hetzelfde probleem kan aanlopen waardoor de risico's nog hoger zijn voor de baby ? Hoe moeilijk het ook is en hoe erg je er ook tegenop zie probeer je over te geven aan de beslissing van de artsen. Een geplande keizersnede is ook heel anders dan een spoedkeizersnede. Je kunt je er veel beter op voorbereiden en aangeven waar je tegenop ziet en hierdoor kunnen ze misschien wel meer rekening houden met jou om het zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Probeer echt nog te genieten van de laatste weekjes want het is zo zonde om je zwangerschap hierdoor te laten beïnvloeden. Bij mij hadden ze bij de eerste ook geprobeerd het kindje te draaien. Niet gelukt dus maar stel je er ajb niet teveel van voor want volgens mij lukt t vaker niet dan wel. Hou het doel van het op de wereld zetten van een gezond kind voor ogen. Daar is het waar het uiteindelijk om draait en ik denk dat er maar weinig mensen zijn die de bevalling krijgen zoals ze die voorgesteld hadden. Je er tegen verzetten veroorzaakt alleen maar stress bij jezelf en automatisch bij je kindje.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Stuitligging op 36 weken zwangerschap' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan