Vrije bevalling (freebirthing) - Zwangerschapsforum

Sunshine - schreef op 27-12 om 11:36
Hoi Wendy,

Geen idee hoe het wettelijk allemaal zit, maar mijn ervaring is heel positief. Ik ben thuis bevallen. De verloskundige was er wel bij, maar die zat in een hoek van de kamer wat administratie te doen enzo. Af en toe deed ze een controle en verder mocht ik gaan en staan waar ik wilde. Veel afgewisseld tussen douche en bed. Ook in bed kon ik allerlei houdingen afwisselen. Een groot deel van de bevalling was ze trouwens naar andere gezinnen. Ze kwam ongeveer om de twee uur even langs. Toen ik iets van acht centimeter ontsluiting had is ze gebleven en niet meer weggegaan tot onze dochter geboren is. Tijdens het persen bleef de verloskundige dichtbij, maar dat wilde ik ook graag. Ik hoop dat mijn volgende bevalling weer zo gaat.


Vastliggen in een ziekenhuisbed lijkt mij ook helemaaaaaal niks.
6 antwoorden en 40967687x bekeken
Beertje - schreef op 27-12 om 11:46
Hoi!

Waarom dan 3 keer in het ziekenhuis en niet een keer thuis geprobeerd? Ik weet dat er een hele organisatie bestaat die zich in zet voor beval vrijheid. Ik verwacht als je goed op google gaat zoeken dat je die dan wel tegen komt. Ik weet zo niet hoe het heet.

Wettelijk kunnen ze naar mijn idee niet zo heel veel maken. Volgens mij staat er nergens vast gelegd dat je verplicht bent om zorg te nemen. Er zijn alternatieve vroedvrouwen die alleen zwangerschappen en bevalling " begeleiden" die kunnen van alles leren waar je op moet letten.


Toch denk ik dat je beter voor een vk kunt kiezen en een thuisbevalling. Je hebt dat wel wat begeleiding als jij dat nodig hebt. Je mag zelfs je eigen kindje opvangen en alles alleen met je man doen. Zij is er dan alleen maar bij om het in goed banen te leiden en in te grijpen als het nodig is. Bespreek dit wel aan het begin van de relatie band. Als de vk er niet achter staat kun je nog opzoek naar een ander.

Je bent tot niks verplicht. Artsen dragen graag op wat zij geleerd hebben en wat voor hun makkelijk is. Toch ben jij echt de baas over eigenlijf. Als jij iets niet wilt hoeft dat echt niet.

Ben benieuwd wat je uiteindelijk zou gaan kiezen. Heel veel succes!
Wendy - schreef op 27-12 om 13:04
Bedankt voor jullie reacties. Mijn vorige bevalling wilde ik thuis doen, maar ook daar werd ik gek van. De verloskundige zat haar administratie bij te werken en er kwam ook nog een stagiaire mee. Daarnaast werd de kraamzorg gebeld die ook de hele tijd erbovenop zat. Ik werd niet goed van de drukte in huis en heb uiteindelijk besloten toch dan maar naar het ziekenhuis te gaan omdat ik me ook toen niet op mijn gemak voelde. De ontsluiting schoot niet op daardoor. Mijn eerste bevalling moest in het ziekenhuis omdat mijn zoontje klein bleek te zijn. Dit was ook het geval, hij was dysmatuur. Toen was ik verplicht om bij mijn 2de zwangerschap ook in het ziekenhuis te bevallen. Mijn 2de zoontje was ook klein maar voor de duur van de zwangerschap viel dit nog binnen de lijnen . Ik zet nu eenmaal geen grote kinderen op de wereld. Ze zijn alle 3 klein, maar in goede gezondheid op de wereld gekomen. Ik word altijd een beetje moe van het gezeur dat het te klein is... Ik ben met mijn 1,64 m en 50 kilo (voor de zwangerschap) ook niet groot, mijn vriend is 1,76m dus ook niet zo groot, ik verwacht dan ook geen kinderen van 8 pond. Eerder 5 pond en vind dat juist heel erg leuk zo'n kleintje.
Ik loop nu in het ziekenhuis voor controle. Ik dacht dat ik daar toch wel weer zou belanden uiteindelijk, maar krijg steeds meer het idee om gewoon niemand bij de bevalling te laten. Wel zal het dan verstandig zijn over te gaan naar een verloskundige. Ik denk dat ik het dan zelf doen en alleen op het allerlaatste moment de verloskundige kan bellen die dan of net op tijd is of net te laat. Zo heb ik geen poespas tijdens de bevalling, maar heb ik wel iemand om op terug te vallen mocht het niet lekker verlopen.
madelene - schreef op 29-12 om 19:58
Hoi Wendy 
Ik ben van mijn oudste snel bevallen vooral voor een eerste vond de verloskundige 
4 uurtjes geduurd en na drie keer persen was ze er 
Mijn 2 de bevalling ging nog sneller torn had ik al 8 centimeter ontsluiting toen de verloskundige kwam 
Hoge pijngrens denk ik 
Maat toen in de auto onderweg naar het ziekenhuis want ik had gekozen voor een ziekenhuis bevalling 
Vond mijn man een prettiger idee
madelene - schreef op 29-12 om 20:03
Toen beviel ik bijna in de auto kreeg gewoon echt heftige pers nijging 
Toen moest ik het in de auto met moeite tegenhouden 
Aangekomen in het ziekenhuis 
Zei ik ik kan niet meer ik moet nu persen 
Ze zei even wachten mevrouw 
Ik zei nee kan niet 
Toen keek ze verschrikt zo je hebt al genoeg ontsluiting om te persen en na 2 keer persen was ze er 
De verloskundige die zei verbaasd zo snel gegaan waarom koos je niet voor een thuis bevalling ?
Ze zei ik raad je aan om bij een eventuele derde kindje voor een thuis bevalling te kiezen als het zo snel gaat 
Dus het scheelde niet veel of ik was thuis bevallen of zeker in de auto 
Maar ik denk persoonlijk dat wij vrouwen prima alleen kunnen bevallen alleen wij vrouwen vertrouwen niet meer op ons eigen kunnen ons eigen vrouwelijke kracht 
Groetjes madelene
ii (Gast) - schreef op 07-02 om 09:07
Niemand is verplicht om medische hulp voor zichzelf in te schakelen (wel voor anderen). Maar bevallen zonder deskundige zou ik nooit doen. De kans dat het mis gaat is te groot.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vrije bevalling (freebirthing)' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan