6 weken na Curretage posi test - Zwangerschapsforum

Chrisje - schreef op 23-11 om 08:47
Hallo allemaal,

Eerste keer op een forum dus ik hoop dat ik alles een beetje goed kan omschrijven. Ik heb op 6-10-2015 te horen gekregen bij 8 wkn zwangerschap dat mijn kleintje geen hartslag meer had. 09-10-2015 dmv pillen miskraam opgewekt en embryo verloren en op 11-10-2015 toch nog gecureteerd. Geen bloedingen meer gehad na curretage. Nu ben ik 6wkn en 2dgn verder en ik test dik positief. Bij 5 wkn ook al getest die was ook posi maar nu toch wel echt duidelijker. Heeft iemand hier ervaring mee? Kan ik weer zwanger zijn of kan dit nog hcg van de laatste zwangerschap zijn? Ben zo onzeker nu.
61 antwoorden en 38467285x bekeken
chantieeeee - schreef op 23-11 om 14:45
Geen ervaring mee, nooit gecuretteerd maar na 6 weken lijkt het mij dat je testen als ze nog positief uitslaan na zoveel weken niet dik moeten uitslaan. Je testen zouden juist steeds lichter moeten worden dus misschien dat je wel weer zwanger bent  ik hoop het voor je! Anders even een afspraak maken bij een verloskundige/huisarts en je verhaal uitleggen zeker omdat je er zo onzeker van word. Misschien dat je een echo kan krijgen of een bloedtest om je hcg te meten?
Chrisje - schreef op 23-11 om 15:45
Dankje voor je reactie Chantieeee, ik hoop het ook zo erg maar ik wil niet te vroeg juichen. Vond het ook al vreemd dat de testen steeds duidelijker werden. Ik had achteraf gezien beter gelijk moeten beginnen met testen! Ik kan morgen bij de gyn terecht  .
nicole 1979 - schreef op 23-11 om 20:16
Oww wat spannendvoor je zeg... ik hoop dat er een mooi wonder in je buik zit. .succes
Chrisje - schreef op 23-11 om 21:40
Dankje Nicole 1979 ik hoop het ook!
Nannie ❤ - schreef op 23-11 om 21:51
Wat naar voor je dat het zo is gelopen..

Ik heb een mk met 7.1 weken gehad en ben toen blijven testen tot die negatief was. Uiteindelijk ook nog bloed laten prikken want bleef maar symptomen houden, was indd nog steeds hcg aanwezig, maar twee dagen later weer bloed test gedaan en was gelukkig toch gezakt. 

Ik denk dus dat het verstandig is bloed te laten prikken en paar dagen later weer om te kijken of het stijgt of daalt. Dat geeft je de enige zekerheid.

Sterkte! ( Hoop natuurlijk voor je dat het een nieuwe zwangerschap betreft)
Chrisje - schreef op 23-11 om 22:03
Dankje Pien! Hoelang duurde het bij jou voordat het hcg uit je lichaam was?
Nannie ❤ - schreef op 23-11 om 22:38
20 april positieve test, 25ste april begon he lichte bloedverlies, 8 mei zette het door en heb tot 26 mei gevloeid. Hcg was 12 juni nog 5, dat was laatste keer bloedprikken.
Chrisje - schreef op 24-11 om 08:10
Dat is nog best lang Pien! En natuurlijk ook heel vervelend voor je.  Ik krijg er geen hoogte van en er is helaas ook heel weinig info over te vinden. Huisarts zei: kan beide kanten op. Vk zei: je bent zwanger denk ik. Assistent gyn zei: misschien nog vd vorige zwangerschap ????. Dus drie verschillende antwoorden. Ik mag vandaag om 15:00 langs komen hopelijk weet ik dan meer!
Nannie ❤ - schreef op 24-11 om 09:15
Sorry maar vind dat echt raar at ze op deze manier handelen. Als ik jou was zou ik bloed laten prikken en 2 of 3 dagen laer nog eens. Alleen dan weet je zeker of het een nieuwe zwangerschap betreft en kun je daar tenminste rekening mee houden. Deze onzekerheid doet je geen goed, en ook dat kun je gerust tegen ze zeggen!
liesje - schreef op 24-11 om 10:00
Chrisje succes meis!
Ik had en molazwangerschap waarvoor ik uiteindelijk half juli ben gecuretteerd. Daarna regelmatig op hcg laten prikken om verloop te zien. Als ik me het goed herinner was ik vier weken later al rondom / onder de 15, wat inhoud dat een ztest negatief zou weergeven. Eind augustus was mijn hcg voor het eerst onder de 5.

Het zou dus zomaar kunnen zijn dat je echt opnieuw zwanger bent! Hopelijk heb je vanmiddag een duidelijke ja of nee!
liesje - schreef op 24-11 om 10:02
Maar daarentegen weet ik niet wat mijn hcg waarde was op dag van curettage... Dus ik weet niet precies van hoe hoog ik vandaan kwam
nicole 1979 - schreef op 24-11 om 17:17
Hè chrisje ben heel benieuwd hoe het was vandaag...
nicole 1979 - schreef op 24-11 om 19:37
Owww je houd het wel spannend
chantieeeee - schreef op 24-11 om 19:52
Ben ook erg benieuwd!
Anoniem (Gast) - schreef op 24-11 om 22:28
Hallo dames,
Vandaag dus bij de Gyn geweest, inwendige echo gehad en er is misschien het begin van een zwangerschap te zien  de arts wilde mij nog niet feliciteren maar wil me wel volgende week dinsdag terug zien voor een 2e echo, waarbij ze zei: dan zien we waarschijnlijk meer. Ook gelijk geprikt op hcg, en morgen daarvan de uitslag! Nooit verwacht dat ik zo snel weer zwanger zou raken zonder überhaupt een menstruatie te hebben gehad na de miskraam! Ben ook gelijk wel wat angstig, bang dat het weer mis zal gaan, maar dit zal elke vrouw wel hebben die een miskraam heeft gehad! Jullie al kinderen of nog kinderwensen?

Jeetje Liesje, wat heftig! Ik heb net even moeten googelen naar een molazwangerschap had er nog nooit van gehoord maar klinkt heftig!! Nog klachten er van? Sterkte in ieder geval!
Chrisje - schreef op 24-11 om 22:30
Oeps..  ik was vergeten in te loggen dus ik ben de Anonieme hihi
nicole 1979 - schreef op 25-11 om 06:13
Owww chantie wat goed. ... spannend hoor begrijp je angst goed maar probeer ook maar een beetje te vertrouwen in je lichaam.   Ik ben zwanger van de derde ook weer spannend 6 weken nu
Chrisje - schreef op 25-11 om 09:08
Gefeliciteerd Nicole! Ook spannend zeg op naar de 12 weken dat zal wel een beetje rust geven!
nicole 1979 - schreef op 25-11 om 09:47
Ik probeer naar mijn lichaam te luisteren chrisje. .
Voel me goed me buik groeit geen bloed oid 
Dus blijf positief anders worden die 12 weken en ware hel 
9 december de eerste echo en tot die tijd genieten van alles wat er in mijn lichaam gebeurt
liesje - schreef op 25-11 om 09:50
Wat fijn chrisje, gefeliciteerd! Hopelijk gaat het ditmaal goed en laat de echo volgende week een duidelijk beeld zien!

Met mij is een heel ander verhaal. Ik ben nu ongeveer 6 weken zwanger, maar de kans bestaat dat het weer een molazwangerschap is... Vanmiddag mag ik weer naar de arts.

Maar geniet van je zwangerschap en hopelijk maak je je niet al te druk
nicole 1979 - schreef op 25-11 om 09:59
Jee liesje wat heftig. . Heel veel succes. .. maar hoe kunnen ze zo vroeg al denken dat het weer een mola zwangerschap is? Met 5 weken is toch sws niet veel meer dan alleen een vruchtzakje te zien..
liesje - schreef op 25-11 om 10:04
Het elke dag bloed verliezen is voor mij een heel duidelijke aanwijzing. Dat had ik vorige keer ook.
Vorige week liet de echo een vruchtzakje en dooierzakje zien, maar ook wat andere plekken in het slijmvlies die kunnen duiden op een mola (ruimtes met vocht gevuld). Toen zei de gyn idd dat het te vroeg was om echt conclusies te trekken. Vandaag heb ik een echo om de ontwikkeling te bekijken. Hopelijk gaat het nu een helder worden en weet ik waar ik aan toe ben.
Nannie ❤ - schreef op 25-11 om 10:09
Oh Liesje ik hoop zo dat het goed zit voor je! 
Kan een zwangerschap niet voort gezet worden als er in de baarmoeder andere "ruimtes" aanwezig zijn..? Of stel ik nu een rare vraag?
liesje - schreef op 25-11 om 10:21
Probleem met mola is dat deze vochtblaasjes hard doorgroeien. De baarmoeder groeit dan extra snel mee waardoor het met 20-24 weken al tegen je ribben aanzit. Daarbij is het zo dat deze vochtblaasjes ontstaan uit woekerende placentacellen. Deze kunnen in je bloed terecht komen en spreiden naar andere lichaamsdelen. Daar kunnen ze zich ontwikkelen tot kwaadaardige aandoeningen.

Het komt voor dat er idd een vruchtje lijkt te ontwikkelen, maar meestal overlijdt dit vruchtje al met 6-8 weken.

Het is dus niet iets waar je in je lichaam mee rond wil blijven lopen.
Nannie ❤ - schreef op 25-11 om 10:24
Oké, nou je weet het goed uit te leggen, dankje. 
Maar dat is indd geen fijne gedachten als je het verloop van zo`n gecompliceerde zwangerschap niet weet.
nicole 1979 - schreef op 25-11 om 10:56
Jeetje liesje pfff wat onzeker en angstig allemaal...leef met je mee
liesje - schreef op 25-11 om 11:27
Dankje meiden maar back on topic, chrisje! Laat je af en toe eens weten hoe het gaat?
Chrisje - schreef op 25-11 om 12:49
Liesje, ik hoop op een goede echo voor je! Zodat je strakjes er ook van kan gaan genieten. Laat je even weten hoe het is gegaan?! 

Ik ga proberen er van te genieten, kan het nu nog niet echt geloven dat ik dus waarschijnlijk wel zwanger ben, zeker omdat de miskraam pas 6,5 week geleden is! Straks bellen voor de uitslag van het hcg misschien dat ik dan meer weet. Verder voel ik me helemaal niet zwanger. Alleen een beetje misselijk verder niets, terwijl ik me vorige keer echt zwanger voelde.
nicole 1979 - schreef op 25-11 om 12:57
Ik heb dit keer ook weinig klachten chrisje iedere zwangerschap is anders natuurlijk. .. laat je ons weten wat de uitslag was.. duim heel hard

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp '6 weken na Curretage posi test' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan