Naam meter - Zwangerschapsforum

SchattiePatatie - schreef op 03-02 om 13:02
Hallo iedereen,
Ik ben zwanger van ons tweede kindje en mijn zus en mijn schoonmoeder worden meter.
Bij ons eerste kindje is mijn moeder meter en mijn schoonvader peter. Ze worden gewoon aangesproken als 'meme' en 'opa' omdat het ook de grootouders zijn.
Mijn schoonmoeder wordt nu door mijn zoontje 'oma' genoemd en zal ook zo genoemd worden door ons tweede kindje (ook al is ze meter).
Voor mijn zus willen we echter een andere titel om onderscheid te maken met mijn moeder (dus geen 'meme'), maar ook met de zus van mijn man die gewoon tante is/blijft. In principe is mijn zus ook gewoon tante van mijn oudste, maar door haar te kiezen als meter wordt ze nu wel iets meer. We willen dus niet voor 'meme', 'meter' of 'tante' gaan.
Mijn zus is 23, dus we zoeken een jonge hippe aanspreking.
Iemand ideeën? Welke namen gebruiken jullie voor de meter die geen grootmoeder is?
2 antwoorden en 34199642x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 03-02 om 21:19
Ik heb mijn eigen peter en meter nooit met die titel aangesproken, maar gewoon als ome (voornaam) en tante (voornaam). In mijn familie is het ook niet gebruikelijk dat opa's of oma's peter en meter worden, die zijn al grootouders geworden. Zou gewoon meter als aanspreek titel doen als er zoveel waarde aan hecht of gewoon tante. Of vraag aan je zus wat zij wil.
/ (Gast) - schreef op 09-03 om 15:41
hey,
ik ben zeer vroeg meter geworden, m'n metekindje spreekt me als "mettie" aan. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Naam meter' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan