Positieve zwangerschapstest! - Zwangerschapsforum

lillyyy - schreef op 08-02 om 13:19
Ik ben (nog) niet zwanger maar wil je wel proficiat wensen! Geniet ervan!
32 antwoorden en 34002383x bekeken
Talitha - schreef op 08-02 om 13:29
Dankjewel! Doe ik zeker. En jullie zijn dus druk bezig? Ook spannend, al dat wachten! Scheelt dat ik een 3 jarige rond heb rennen, maar vond de weekjes toch echt lang duren. Ik heb volgende maand de eerst echo.

lillyyy - schreef op 08-02 om 18:34
Ja wij zijn nu een halfjaar bezig .
Heel spannend, alleen dat wachten is zo verschrikkelijk! Met een 3 jarige heb je wel de nodige afleiding haha!

Heel spannend denk ik die eerste echo! Dat het maar snel zo ver mag zijn voor je!
Talitha - schreef op 08-02 om 18:53
Paar weekjes is natuurlijk niks vergeleken met een half jaar. Hoop zo voor jullie dat het wachten ophoudt!
Het beste toegewenst!
Talitha - schreef op 08-02 om 19:57
Dit maalt sinds een paar uur in mijn hoofd. Heel stiekem wil ik aan mijn familie en vrienden het goeie nieuws al vertellen!  maar zit nog maar in week 4. Misschien nog een beetje te vroeg? Ben gewoon zo blij!
lillyyy - schreef op 08-02 om 20:56
Ik hoop het ook!!
En ja dat begrijp ik! Ik zou ook moeilijk kunnen zwijgen! Er zijn wel veel mensen die het de naaste familie al vertellen en pas later aan de rest .
Talitha - schreef op 09-02 om 13:25
Ja klopt. Maar ik heb gisteravond met mijn vriend erover gehad, en hij had liever dat we nog even wachten met vertellen. Dus ik moet gewoon even geduld hebben
>.<
Sil85 - schreef op 09-02 om 20:52
Ik ben 5 weken zwanger van de tweede.
Bij de eerste hebben we het de familie en een paar vrienden meteen verteld, deze keer ga ik proberen te wachten tot dat we de eerste echo gehad hebben...maar ooohh wat is t lastig..hahaha
Talitha - schreef op 09-02 om 21:05
Jaa echt heel lastig! >.<
Ben er de hele tijd mee bezig en kan het niet eens fatsoenlijk met mijn omgeving delen .. meh

En heb je een jongen of een meisje? Hoe oud al? Wanneer gaan jullie het goede nieuws aan jullie kleine vertellen? 
Sil85 - schreef op 09-02 om 22:21
Nog even volhouden...makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet t.

Wij hebben een zoon van oktober 2014, 3 jaar verschil dus zo.

Heb jij al contact gehad met vk praktijk?
Talitha - schreef op 09-02 om 23:16
Ik heb ook een zoontje, Milan.
30 december 2013. Dus straks 4 jaar verschil.  lijkt me prachtig om te zien. Kleine boef een grote broer!
En ik heb gisteren de verloskundige gebeld. Wat ze vroeg, was de nodige info om me in te schrijven en we hebben samen gelijk alvast twee afspraken vast gezet voor volgende maand. Voor 8 weken echo en de 10 weken intake gesprek. 
En heb me gelijk ook aangemeld voor 'moeders voor moeders'.
Ga jij dat ook doen? 
Sil85 - schreef op 10-02 om 09:54
Lijkt me ook zo leuk, mn mannetje als grote broer..Hij is nu al zo gek met baby's.

Vk heb ik nog niet gebeld, ga ik volgende week doen..Bij mijn zoon had ik met 8 en 12 weken een echo..zag op de site dat ze eerste afspraak inplannen met 10 weken...nog langer geduld moeten hebben.

Ik twijfel een beetje over moeder voor moeders, tis niet dat ik niet wil...ik heb bij mijn zoon de volle 10 weken meegedaan. Maar we proberen nu de zwangerschap nog even stil te houden en als ik mee ga doen ben ik bang dat het wel eerder bekend gaat worden...broer van mijn man woont bij ons om de hoek, heeft ook contact met onze buren enz..die flessen voor de deur gaan vast opvallen..vind t dus een beetje lastig.

Hoe oud ben je? En werk je??
Talitha - schreef op 10-02 om 10:20
Ja dat gaat idd opvallen. Nog helemaal niet bij nagedacht. Hehe

En ik ben 28.
Al aantal jaren geen betaalde baan gehad. Toen ik net een paar maanden aan een opleiding begonnen was werd ik zwanger. 4 maanden pauze gehad en daarna school en stage afgemaakt met de hulp van mijn ouders.(ivm oppassen) Wel nog veel vrijwilligers werk gedaan voor mijn gemeente en zorg instanties.
Maar afgelopen jaar op laag pitje gezet. wil wel weer oppakken, anders heb ik zo'n groot gat op mijn cv. Niemand neemt natuurlijk nu nog zomaar een 28 jarige non flexibele moeder aan die alleen part time kan werken en er al een aantal jaar thuis zit.
Twee inkomens zou ons nu ook in ons nadeel zijn. Plus ik ben zo blij dat ik gewoon thuis kan zijn voor milan en de toekomstige spruit. 
Hoe zit dat bij jou? Heb jij ook de luxe om thuis te kunnen blijven voor je kleine?
Sil85 - schreef op 10-02 om 10:59
Ik heb niet de luxe om thuis te zitten maar moet daarbij ook zeggen dat t voor mij ook niet goed zou zijn....ik vind t heerlijk met mn ventje, maar me nuttig maken daarnaast vind ik ook fijn...ik werk 3 dagen per week in de gehandicaptenzorg. Mn mannetje gaat 2 dagen in de week naar een kdv en oma past een dag in de week op...voelde me in het begin wel heel schuldig, maar gelukkig heeft hij het er erg naar zijn zin en speelt hij graag met andere kindjes..helemaal goed dus.

Heb jij kwaaltjes ofzo?
Talitha - schreef op 10-02 om 11:16
Jaa dat is idd nuttig werk! Soms ook best pittig. En snap wel wat je bedoeld. Daarom ook de vrijwilligers werk. Ff wat anders.
En schuldig hoef je er niet om te voelen. Invloeden van buitenaf is ook heel goed voor ze. Milan gaat vanaf volgende week 4 dagdelen naar psz. Ivm met extra ondersteuning met zijn taal ontwikkeling. En als ik zie hoeveel plezier hij daar heeft, doe ik het met een gerust hart. (Ook nog 1x per week naar de logopediste) dus kan ik weer wat extra vrijwilligers werk gaan doen. Als ze dat toelaten .. ivm de zwangerschap 
o.o;
En ik heb wel kwaaltjes, maar niks extreems.
Lage rugpijn als te lang zit of lig.
Af en toe krampjes in de onderbuik.
Ruik beter(niet leuk als vriendlief naar de wc is gegaan in de ochtend.)
Veel dromen snachts waardoor opstaan moeilijker gaat en ik al halverwege de dag opperdepop ben.  
Vorige zwangerschap heb ik geen misselijkheid gehad en niet overgegeven. Dus hopen dat het deze keer ook zo is. 
En jij? Last van kwaaltjes? En hoe oud ben jij?
Sil85 - schreef op 10-02 om 11:58
Ik ben 31..Olde toeke..;-)

Ik ben moeeee, af en toe last van de rug en merk dat ik minder kan hebben op t werk bijv, irriteer me sneller...hahah en t slapen gaat niet zo lekker, ben een buikslaper en dat lukt niet alle avonden. Vorige zwangerschap alleen last gehad van moeheid de eerste 14 weken, verder niks...mocht/mag dus in mn handjes knijpen..

Loopt je zoontje in z'n spraak achter?
Jennifer (Gast) - schreef op 10-02 om 13:23
Hallo meiden, gefeliciteerd met jullie zwangerschap!
Ik ben nu 5 weken zwanger van ons eerste kindje. We zijn helemaal in de wolken na acht maanden bezig te zijn geweest. Vorig jaar mei is het helaas mis gegaan. Ik merk dat ik momenteel heel erg gespannen ben en ik bij elk toilet bezoekje bang ben iets 'roods'te zien. Ieder krampje maakt me zooooo onzeker! Verder voel me eigenlijk heel goed.. Af en toe vlaag van misselijkheid en best moe maar dat is alles. Ik zou ook het liefste iedereen op de hoogte brengen, haha! Zo moeilijk he om dit nieuws voor je te houden!! Wij hebben besloten om het rond de 12 weken te vertellen. Dan hoop ik er zelf ook meer vertrouwen in te hebben... Nog even geduld dus! Ik vind het wel super leuk om hier met andere zwangeren te praten...! Wanneer zijn jullie ongeveer uitgerekend? Zoals ik zelf berekent heb is het rond 11 oktober. Over twee weken krijgen we de eerste echo.... Ben benieuwd wat we te zien krijgen!
Sil85 - schreef op 10-02 om 14:22
Hoi jennifer,
Heftig hoor om een miskraam mee te maken, hebben jullie t een plekje kunnen geven?
Fijn dat voor jou de kwaaltjes ook meevallen.
Wij willen het na de eerste echo bekend maken, langer stilhouden zal me dan echt niet lukken...hahah

Voor nu kom ik op 12 oktober uit.

En natuurlijk gefeliciteerd met je zwangerschap.
Talitha - schreef op 10-02 om 15:43
Olde toeke zegt ze. Scheelt ook niet veel van mijn leeftijd. 
En dan hebben we zeker geluk gehad. Hoor soms zoveel doom verhalen over de eerste weken. 
En ja, hij loopt achter. Maar hij krijgt van alle fronten een duwtje in de juiste richting. Gaat helemaal goed komen.
En hallo Jennifer! Dankjewel en jij ook gefeliciteerd! En ben ook heel blij dat ik er met iemand erover kan praten! Als ik het goed uitgerekend heb, ben ik ongeveer eind oktober uitgerekend. 
10 maart de eerste echo! 
Eikeltje - schreef op 10-02 om 17:10
Hallo Allemaal!
Net positief getest en wil het even van mij afschrijven, vind het allemaal best heftig
Ik ben 28, heb al meer dan 10 jaar een relatie en sinds kort zijn de gesprekken over kinderen pas aan de orde gekomen (ofja serieuze gesprekken). Vanaf april 2016 ben ik gestopt met mijn pil in verband met bijwerkingen en hebben we het zo veilig mogelijk gedaan (condooms en Natural cycles app) omdat kinderen welkom zijn (ook al zijn ze niet gepland). Laatst is het condoom gescheurd en hebben we hier geen verdere actie op ondernomen (map of iets dergelijks) omdat we de kans niet zo heel erg groot achtte. 
Maar nu zit ik dan hier met een positieve test in mijn handen...
Sil85 - schreef op 10-02 om 17:53
Thalitha, mag ik vragen wat voor Hulp hij krijgt? Mijn zoon loopt ook volgens het boekje achter met praten. We hebben met cb afgesproken om in april, als er geen verbetering in zit, verder te kijken. Dus ik ben wel benieuwd..hahah

Eikeltje, gefeliciteerd! Weet je vriend/man er al vanaf? Zal idd even schrik zijn als jullie het niet hadden verwacht..maar wat je zelf al zegt, tis welkom..geniet ervan!
Eikeltje - schreef op 10-02 om 20:27
Hoi sil85

Mijn vriend is ondertussen op de hoogte en is helemaal enthousiast.  Hij had zelf al vermoedens...  Haha. 
MaRo91 - schreef op 10-02 om 20:28
Sil85 wat leuk om te lezen dat jij ook een zoontje hebt van oktober 2014 en nu 5 wk zwanger bent. Ik ook! Hoe toevallig  Wij gaan t ook pas na de eerste echo bekendmaken, deze heb ik gelukkig al op 23 febr. Ben dan 6 weken en 6 dagen.
Sil85 - schreef op 11-02 om 07:51
Maro91,gefeliciteerd, wat grappig zeg, leuk! Jij heb al mooi snel je eerste echo...

Eikeltje, wat fijn..niet piekeren dus en lekker gaan genieten.
Talitha - schreef op 11-02 om 20:21
Hey eikeltje en Maro! 
Ook gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Idd lekker van genieten. Wel super leuk dat we zo met elkaar beetje kunnen babbelen over dezelfde fases van de zwangerschap de aankomende tijd! 


En sil, Milan begon pas zijn eerste woordjes pas te zeggen toen hij 2 was. Wij hebben er nooit extra druk op gelegd omdat we altijd de gedachtegang hadden van; "ieder kindje zijn eigen tempo".
Die gedachtegang is normaal wel goed maar uiteindelijk voelde hij zich niet begrepen en kon hij ook niet mee met leeftijd genootjes. 
En werd snel gefrustreerd en boos. 
Dat was voor ons het punt dat we extra hulp inschakelde. 


Daarom heeft hij nu 1x in de week logopedie en gaat vier dagdelen naar de peuterspeelzaal.
Logopedie wordt vergoed door mijn zorgverzekeraar. 
(Kinderen onder de 18 krijgen zorg vergoed) en de extra 2 dagen bij de psz wordt vergoed door onze gemeente. 


https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Logopedie


We doen altijd half uurtje op een spelende manier oefenen bij de logopediste. 
We krijgen dan ook oefeningen mee in zijn map die we thuis samen met hem spelen. Nooit lang. 
Maar wel regelmatig. 
We oefenen nu vooral de combinatie klanken zoals "st" (stip, steen, stap, enz) hij kan het correct nazeggen, maar hij heeft klanken en klinkers gewoon nog niet opgeslagen in zijn hersentjes, waardoor hij het vergeet uit te spreken in zijn zinnentjes. 
Maar door de extra oefeningen gaat dat helemaal goed komen. 
Plus krijg ook veel leuke tips op welke manieren je kunt voorlezen en hoe je het beste met hem kunt babbelen.


We hebben 1x in het half jaar een gesprek samen met zijn juf, logopediste en zijn verpleegkundige van het consultatie bureau. 
Om te zien hoe hij vooruit is gegaan en wat er eventueel nog meer nodig is.
Tot nu toe zijn wij en milan helemaal tevreden over hoe het gaat. 
Ook merken wij aan hem dat zijn frustratie momenten aanzienlijk minder voorkomen. 

Nu dat beter gaat, gaan we aankomende zomer opnieuw potjes training doen. Want daar had hij niet bepaald zin in de afgelopen keren. Koppig ding. Haha. Jullie kleintjes al zindelijk? En hoe hebben jullie dat voor elkaar gekregen? 
Sil85 - schreef op 13-02 om 06:46
Talitha, Dank voor je antwoord.
Mijn zegt al wel meer maar lang niet wat andere kindjes van zijn leeftijs doen en ook wij hebben zoiets van elk kindje doet het op zije eigen tempo. Mijn man was oik laat met praten...daarbij komt oik dat mijn zoon regelmatig zodra de r in de maand komt last heeft van oorontstekingen dus dat zou kunnen duiden op dat hij dingen niet goed hoort..Vanaf april gaan wij er iig verder mee, mocht er geen vooruigang in zitten. Die frustratie herken ik maar al te goed..mochten wij hem niet begrijpen. Gelukkig kan hij op andere manieren heel goed duidelijk maken wat hij dan bedoeld. Maar ach dat bekkie van hem als we hem niet snappen gaat me wel aan t
hart.

Mijn zoon is nog niet zindelijk.
Moet zeggen dat we er ook nog niet zoveel mee geDaan hebben aangezien hij nog geen 2.5 jaar is...Wij willen van t voorjaar/zomer er mee gaan beginnen...lekker met de billetjes bloot lopen..:-)
len - schreef op 13-02 om 16:03
Sil en talitha mijn beide kinderen hebben een TOS. Oftewel een taalontwikkelingsstoornis.
Misschien voor jullie informatief om eens op de website te kijken www.kentalis.nl
Misschien ook wat handige tips en trucs..
Joyce - schreef op 13-02 om 19:22
Hi dames,
Ik ben nieuw hier en ook net in blijde verwachting van onze 1e. Ik ben Joyce, 38 jaar en woon op Curaçao. Na een (ongewenst) kinderloos huwelijk van 16 jaar kwam daar in 2015 een einde aan. Begin vorig jaar leerde ik mijn huidige vriend kennen. Hij is iets jonger dan mij en had een grote kinderwens. Mijn verdriet om het kinderloos zijn was nog zeer groot, dus de keuze om alsnog een gezinnetje te stichten was zo gemaakt, ondanks mijn leeftijd en de prille relatie. Afgelopen zaterdag heb ik een positieve test gedaan: ik kan het wel van de daken schreeuwen!! Mijn grootste wens en droom komt alsnog uit: ik word mama . Ik ben nu pas 5 weken, dus ook wij houden het nog eventjes stil. Hoewel ik sta te popelen om mijn ouders dolgelukkig te maken met het nieuws dat ze toch nog opa en oma worden!
Felicictaties aan mijn mede- bijna-mama's :-) 
MaRo91 - schreef op 14-02 om 10:36
Hoi Joyce, natuurlijk van harte! Mooi dat je het alsnog gegund is om mama te worden. Ik wens je een zorgeloze zwangerschap toe!
Talitha - schreef op 14-02 om 21:58
Graag gedaan sil. 
ze komen er wel. 
Gewoon af en toe een duwtje in de juiste richting geven. 


En len, ik zal de info doorlezen. Dankjewel! Hoe oud zijn jou kindjes en vanaf welke leeftijd kwamen jullie erachter? 


@joyce, van harte gefeliciteerd!! Geloof gelijk dat je dol gelukkig bent. Wens je het beste en geniet ervan!! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Positieve zwangerschapstest!' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan