9 weken zwanger en al bekkeninstabiliteit?? - Zwangerschapsforum

sophie2p - schreef op 13-11 om 16:10
Hoi hoi

Ik ben ongeveer 9 weken zwanger, vorige week 1ste echo gehad en die was super!!
Ik voel me ook goed, enkel supermoe.. Maar voor de rest echt goed!

Als ik een paar uur gewerkt heb krijg ik plots last in mijn onderrug, echt aan mijn bekken.. In de kuiltjes onderaan mijn rug.. Echt zoals steken die doorstralen totaan mijn billen.. als ik me dan even neerzet gaat het weer maar na een paar minuutjes zitten krijg ik het ook.. Als ik de hele dag rust heb ik er weer geen zeer in..

Is dit al bekkeninstabiliteit?? Het lijkt me er nog vroeg voor maar dit zijn blijkbaar toch de symptomen..

Groetjes!!
14 antwoorden en 45528214x bekeken
Nanda (Gast) - schreef op 13-11 om 16:38
Hoi ten eerste gefeliciteerd !
Het kan bandenpijn zijn, mar daar is het ook vroeg voor. Je kunt het ook gewoon overbelast hebben.

Ik denk dat je het het beste even goed uit kunt laten zoeken. Maak even een afspraak met de vk of je huisarts. Als het bekkeninstabiliteit is kun je een goede fysio uitzoeken die hierin is gespecialiseerd en een afspraak maken met de bedrijfsarts om te kijken naar aanpassing van je werk
Olivia-Anna - schreef op 13-11 om 16:41
Hoi Sophie,
De meeste krijgen pas BI vanaf de 7e maand, maar het kan vroeger!
Hoewel ik 9 weken wel erg vroeg vind..

Bekijk de topic "Bekkeninstabiliteit,wie ook?" (geloof bij gezondheid, was bij het 3e trimester.)
Ikzelf kan er niet over meepraten want ik heb er zelf geen last van..

Hopelijk voor jou niet en gaat het snel over!!! Meteen bij je volgende controle melden!!
Liefs Olivia..
IDF - schreef op 07-01 om 11:25
ik had idd ook vroeg last van mijn bekken en ben door blijven lopen omdat ik dacht ik ben zwanger en de pijntjes zullen er wel bij horen. tot ik met 20 weken steeds uitval kreeg in mijn benen  als ik dan liep dan kon er ineens zo'n verlammende pijn scheut door een van mijn bilen doorstralend naar mijn been dat ik er gewoon door heen zakte toen dacht ik hmm das nie goed geloof ik. toen ben ik bij een bekken fysio terecht gekomen en die zij gelijk jij mag niet meer werken (ik werk op de markt en das veel staan en tillene en hard werken) dat was wel even schrikken ze zij me dat als je pijn voeld of ongemak dat dfat sinjaale zijn van je lijf waar je naar moet luisteren. ik had het zo erg dat na een dag werken eindelijkthuis op de bank ik echt niet meer kon lopen en  mijn man mij naar de slaapkamer moest tillen ik kon gewoon niet meer lopen.  blij dat ik de fysio heb gehad wand zij was mijn rem toen ik niet wist wat tedoen. heb dankzij haar niet te lang plat hoeven liggen na de bevalling wand das ook met BI klachten altijd de vraag wand na de bevalling zijn die BI klagten niet gelijk over en dit heeft dus ook tijd nodig om weer stabiel teworden. tuurlijk heb je gradaties in BI en had ik gewoon veel eerder naar mijn lijf moeten luisteren. dus bij twijfel aan geven bij je VK of GYN die kan je door verwijzen naar fysio  en geloof me ga niet eigewijs door lopen wand pijn is een waarschuwing luister er naar.
denise - schreef op 27-10 om 19:41
Hallo.
Hier ook iemand met bekkeninstabiliteit en 10 weken zwanger. wel van ons 5de kindke. na de derde bevalling ( stort bevalling) heeft mijn bekken zo klap gekregen dat ik sinds die met vlage pijn heb. door de hormonen van de zwangerschap krijg je ook slappere spieren als je daar gevoelig voor ben.
Wat je kan doen is.
Heel veel rust inbouwen in je dag. niet te veel staan, zitten, liggen, tillen.
Ook naar de fysio voor oefeningen om alles te versteviger.
En vooral accepteren dat je nu niet alles meer kan.
Heel veel succes.
Denise
flowers (Gast) - schreef op 28-10 om 07:53
Hoi.
ik had ook al heel vroeg last van mijn bekken. bij mij komt het ook omdat ik hypermobiel ben. vanaf 13 weken ben ik naar de fysio gegaan.je kun eigenlijk nog alles maar wel maar 5 of 10 minuten. Ik kon ook al heel snel niet meer werken door de bi. echt vreselijk. zit al bijna de hele zwangerschap thuis. nu 37 wk dus we hebben het er bijna opzitten gelukkig. Met uit bed komen ga op je zij liggen eerst en kom dan omhoog. ook met in bed gaan liggen ga eerst zitten dan op je zij liggen en dan in gewenste houding. probeer gewoon zo veel mogelijk nog te doen. lopen, fietsen. ga niet op een harde stoel zitten. neem de rust als je lichaam dat aangeeft door de pijn. stofzuigen en dweilen is erg zwaar met bi. ook moet je niet meer op een been gaaj staan. dus met kleding aantrekken gaan zitten. en als je bijv in de winkel in de rij staat let erop dat je niet gaat hangen op een been.dit zijn mijn tips om al toe te passen.
Maria (Gast) - schreef op 10-01 om 21:57
Ik ben nu 16 weken zwanger maar had ook al vanaf 9 weken erg last van mijn bekken. Nu sinds sinds twee dagen heb ik helemaal nergens meer last zelfs niet een beetje. Ik vind het super fijn natuurlijk maar ook wel een beetje apart. Ik zou niet weten wat ik de afgelopen dagen anders heb gedaan dan anders. Iemand hier ervaring mee? Kan het tijdens de zwangerscchap ook overgaan?
sara (Gast) - schreef op 01-02 om 08:24
Ik ben nu 12 weken en heb veel last. na een dag werken kan ik amper meer (op)staan /lopen . bij de dokter geweest en die denkt aan BI en heeft mij door verwezen naar de fysio waar ik deze week heen ga, ik ben benieuwd wat daar uit komt. Alleen heb ik een baan wat alleen maar moet staan tillen lopen is en waar mijn lichaam eigenlijk halverwege de middag stop zegt.ik zit in dubio moet ik nu al deels stoppen met werken ? Ik moet naar mijn lichaam luisteren maar 12 weken vind ik zo vroeg !?
Anouk (Gast) - schreef op 10-08 om 15:34
Ik ben 12 weken zwanger en begin nu aan de rechterkant bekkenpijn te krijgen wat doortrekt naar mn been.
Heb ook een staand beroep maar Is dit niet heel vroeg .
Amy - schreef op 11-08 om 15:03
12 weken is vroeg maar niet onmogelijk. Ik heb zelf nu bij 2e zwangerschap ook al sinds 12 weken last van bekkeninstabiliteit.
Ik zou iig asap contact opnemen met een bekkenfysiotherapeut. Die kan je tips en oefeningen geven waarmee je erger worden eventueel kan voorkomen. Verder is veel afwisseling altijd goed. Staan dus afwisselen met zitten en lopen.
Daniëlle (Gast) - schreef op 11-04 om 18:19
Het kan nog gekker: Ik heb nu 1 dochter van een half jaar oud. Tijdens de zwangerschap had ik bekkeninstabiliteit vanaf om precies te zijn 6 weken en 6 dagen. Het was uiteindelijk dusdanig ernstig, dat ik bij 27 weken een nierbekken-ontsteking (omhooggekropen blaasontsteking) kreeg omdat mijn loopafstand zo erg beperkt was dat ik op mijn werk niet meer naar de wc of naar de koffie-automaat liep; die afstand was al te ver.

Uiteindelijk aan het eind vd zwangerschap kan ik je geruststellen: Bij een echte bekkeninstabiliteit wordt het bekken weer stabiel op het moment dat het hoofd is ingedaald (legde de verloskundige mij uit). Daardoor had ik vanaf week 36 echt een heel stuk minder last. Ik kon weer afstanden lopen die ik compleet niet meer gewend was, bijvoorbeeld door alle gangen van de supermarkt. Ook bijvoorbeeld het inpakken van de (af)wasmachine (bukken) ging weer een stuk makkelijker.

Nog succes met je zwangerschap!
Ineke (Gast) - schreef op 17-10 om 09:54
hier ook 8 weken zwanger en al heel veel last van de bekken. Bij de eerste zwangerschap ook vroegtijdig gestopt door bekkenstabilieit , maar hoop bij deze toch langer te kunnen gaan. 
steef (Gast) - schreef op 03-01 om 11:23
Hallo,
Ik ben nu 9 weken zwanger maar dat kan heel goed hoor.
Het is wel vroeg maar het kan zeker.

Twee jaar terug heb ik een ongeluk gehad en daardoor rugklachten gekregen,
de huisarts zei toen al dat als ik zwanger raak dat ik er de hele zwangerschap wel last van kan houden.

Je moet goed naar je lichaam luisteren en dus goed gaan rusten.
( ookal is dat soms moeilijk )

Ik wens je veel succes verder met de zwangerschap
Anissa (Gast) - schreef op 25-05 om 10:04
hoi ik ben 16 weken zwanger en al een week lang last van BI. Erg veel pijn bij te lang staan (hooguit 10min) en te veel tillen. Ik werk in de kinderopvang dus dat is intensief til werk. Helaas ziet het er naar uit dat ik moet stoppen met werken want het lukt me niet meer. Halve dagen werken, is ook te zwaar. Ook ik vind dit vrij vroeg omdat ik bij mijn eerste zwangerschap pas BI kreeg met 28 weken.. voel me vooral erg schuldig tegenover mijn collegas/baas omdat ik al vrij vroeg in de zwangerschap ziek meld.
Ben ik de enige met schuldgevoelens?

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp '9 weken zwanger en al bekkeninstabiliteit??' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan