Wanneer (na hoeveel weken) heb je verteld dat je zwanger was en waarom toen? - Zwangerschapsforum

Danishka (Gast) - schreef op 28-07 om 23:55
Hoi meiden,

Ik ben benieuwd na hoeveel weken jullie verteld hebben dat je zwanger was. Ik hoor mensen die het na 12 wkn pas vertellen, mensen die t na 8 wkn al vertellen maar ook mensen die t nog eerder vertellen. Ik ben benieuwd naar wanneer jullie dat gedaan hebben en waarom
27 antwoorden en 39312193x bekeken
Tamara - schreef op 29-07 om 09:16
ik ga het na de 12 weken doen denk in de 13e week pas aangezien het tot 12 weken nog fout kan gaan...
mij is verteld dat ik snel een miskraam kan krijgen omdat ik maar 45 kilo weeg ongeveer maar ik ben op verlaagde vitamine b12 en d verder helemaal gezond dus ik verwacht het niet maar ik wil het natuurlijk altijd voor de zekerheid afwachten...
Amy - schreef op 29-07 om 13:10
wij hebben het de eerste mensen verteld 15 min na dat ik de test had gedaan. Dus toen was ik 5 weken. We waren zo blij we moesten het delen. Daarna directe familie met ongeveer 8 weken. Echt openbaar met 11 weken na de eerste echo.
Ik heb het bewust snel verteld aan directe familie omdat als het mis zou gaan zou ik ook echt steun nodig zou hebben gehad. Gelukkig bleef het bij goed nieuws.
Lissa - schreef op 29-07 om 13:55
Ik snap heel goed dat sommige het voor de 12 weken gewoon vertellen vooral om ook steun te kunnen krijgen als het mis gaat. Ik merkte dat ik het fijn vond om het voor ons zelf te houden, gewoon als geheimpje voor ons tween. Mijn vriend wilde het toch zo snel mogelijk vertellen. Met 11 weken hebben we het aan naaste familie verteld en met 12 weken aan vrienden. Als het aan mij had gelegen vertelde ik het pas met 20 weken ofzo haha al had ik dat ook niet volgehouden omdat ik geen smoesjes meer had voor bijvoorbeeld geen alcohol drinken
lotte23 - schreef op 29-07 om 14:59
Hallo, 

Wij zijn 9 weken Zwanger en wij hebben over 2 weken onze eerste echo van ons eerste kindje wij willen het pas met 12 weken vertellen aan iedereen. Omdat er nog van allee mis kan gaan. Maar wel moeilijk want je wil dit goeie nieuws wel van de daken schreeuwen hihi mijn vriend wil het echt pas vanaf 12 weken vertellen dus dan houden we ons daar maar aan. Voor onze ouders en schoonouders bedenken we iets unieks hoe we het gaan vertellen
Yvonne - schreef op 30-07 om 19:01
Hallo wij heb en het met 10weken verteld. Is nog wel vroeg maar na de eerste controle/echo konden we het niet meer voor ons houden. Alles was goed en de baby was zo bewegelijk op de echo.
lotte23 - schreef op 30-07 om 19:48
He Yvonne als je de eerste echo hebt gehad is dat ook erg leuk en moeilijk om voor je te houden leuk hoor! M'n vriend wil het met 12 weken vertellen wil zeker weten of alles goed is kan hem begrijpen. Maar lijkt me moeilijk haha
kruimel - schreef op 30-07 om 20:50
Verteld met 3,5 week hahaha.
Om half 7 s ochtends test gedaan en een half uur later stonden we bij mijn ouders voor de deur.
Waarom zo vroeg?
Omdat het altijd mis kan gaan, ook na de 12 weken, ik te blij was dat ik eindelijk zwanger was en ontzettend veel steun heb gehad in de ziekenhuisperiode (mmm) voor het zwanger raken.
Yvonne - schreef op 31-07 om 08:42
Hoi Lotte ja ik kan zeker in de gedachten van je vriend komen . Mijn ma  had hetzelfde maar idd na de echo kon hij ze mond ook niet houden ???? bij de eerste heb ik het ook meteen verteld hoor kruimel. Het is ook zo iets leuks en bijzonders.
lotte23 - schreef op 31-07 om 09:22
Tja klopt ach als we onze eerste echo krijgen ben ik 11 weken dus waarom niet een weekje eerder tja het zou bijvoorbeeld 2 weken later ook nog fout kunnen gaan maar daar gaan we niet vanuit hihi achja we doen alles samen in overleg bijzonder is het zeker ik kan niet wachten tot de eerste echo
Yvonne - schreef op 01-08 om 09:32
We hebben gister nog een echo gehad om zeker te zijn over de uitgerekende datum , het scheelt  vier dagen hahaha.
Zo bijzonder hoe de baby beweegt en je het niet eens voelt. Heel veel plezier met je eerste echo. Ik heb het gefilmd met me tel echt heel leuk. Geniet ervan en ook van het vertellen aan mensen
*jaNelle* - schreef op 01-08 om 09:54
Wij hebben het aan onze ouders, broers en zussen verteld op 8 weken (vlak na de eerste echo) met de boodschap het nog even stil te houden. Op 10 weken hebben we onze grootouders ingelicht en op 11 weken de vriendenkring daar we net allemaal samen waren op een etentje. We hadden liever nog een paar weekjes gewacht maar het was het perfecte moment aangezien we iedereen samen hadden. 

Doe vooral waar jij je goed bij voelt! Mijn gynaecoloog vindt die 12-weken regel achterhaald want je loopt tot 15 weken de meeste kans en vanaf je een kloppend hartje hebt gehoord vermindert de kans aanzienlijk. 

Alvast veel succes met de zwangerschap iedereen, geniet ervan!
Justme1990 - schreef op 03-08 om 12:06
Wij hebben het meteen na de test verteld. Dus toen ik 4 weken was. Zo vroeg omdat ik nooit mijn mond kan houden en we schrokken dat het zo snel al gelukt was aan vrienden al met 6 weken, want we hadden een weekendfestival en het zou nogal opvallen als ik dan niks dronk. De rest na de eerste echo met 8 weken. Alles zo vroeg omdat het toch fout kan gaan zelfs na 12 weken!
MrsDeVos - schreef op 19-10 om 16:17
Aan mijn schoonmoeder heb ik het onmiddellijk verteld omdat we daar die dag gingen eten en ik dus gestopt was met roken en ze het anders wel zou raden.
Ook mijn ouders en broers en zussen volgden die week al snel.

Op mijn werk heb ik nog 2 weken gedaan alsof ik rookte door op mijn vast uur naar buiten te gaan en heb het zo kunnen verzwijgen tot na mijn eerste bezoek bij de gyn. Aan 7 weken heb ik het dan verteld op mijn werk en aan sommige dichte vrienden.

De rest van de wereld hebben we na de 12 weken echo geïnformeerd via FB. 
Ik kan niets verzwijgen dus voor mij had het toen al lang genoeg geduurd!
jessie95 - schreef op 19-10 om 17:22
Meteen na de test haha was toen 5 weken.
Bij 6 weken aan de hele wereld hahahaha 
Ik kan echt mijn mond niet houden en hadden er zo lang over gedaan om eindelijk zwanger te worden dat ik ook gewoon zo mega blij was hihi
Figaroa - schreef op 20-10 om 18:55
Toen we net  zwanger  waren hoorde mijn Tante het eerste omdat ik bij haar werk, toen bij 7 weken  hadden we een familie feest dat was op een zaterdag  en toen mocht iedereen het weten  gekke was dat we toen nog en echo moesten maken  gelukkig   maandag klopte het hartje  en tot nu toe gaat het goed
Saar (Gast) - schreef op 24-03 om 13:16
Wij wisten het met 6 weken. In de 7e week hadden wij onze eerste echo en het hartje klopte al!
We moesten het eerst nog even zelf een paar dagen laten bezinken en een leuk plannetje bedenken om het te vertellen. We hebben het toch eind 7e week verteld aan onze ouders en onze 2 goede vrienden. De rest heeft toch echt tot de 12 welen moeten wachten. Stel dat het mis zou gaan, dan hadden we veel mensen moeten telleurstellen. 
Babytje4 - schreef op 24-03 om 15:19
Hallo ik heb het direct gezegt aan mijn dochters en dag ernaa aan mijn man dus rond 4weken. 1dagvoor nod. Aan mijn schoonouders wacht ik tot volgende week zondag na mijn bloedonderzoek. 
zwanger33W (Gast) - schreef op 02-04 om 15:58
Aan onze ouders, schoonouders en broer en zus hebben we het rond week 6 gezegd. Tegen al de rest pas na de 12w echo en de NIPT test. 
Mommyofaprinces - schreef op 30-04 om 08:45
Bij de Hope (ons eerste dochtertje) heb ik het mijn ouders grootvader en zusje vrijwel gelijk verteld. (Heb een test gedaan in hun bijzijn!)  

Daarna aan mijn schoonouders met 8 weken,  en officieel bekend met 10 weken! 

Bij onze tweede mijn ouders en schoonouders dezelfde avond dat we positief testte,  openbaar vanaf 10 weken!
proud_mommy - schreef op 30-04 om 10:20
Hier ook met 3,5 weken. Ik kon het niet voor me houden voor mijn familie. Mijn zussen en moeder zijn wel de enige die het weten. De rest vertel ik het wat later. 
Bij mijn zoontje met 6 weken verteld.
sweet - schreef op 30-04 om 12:35
Bij de eerste gelijk aan mijn vader, oma’s, zus en zwager en schoonouders (miskraam), tweede aan niemand (miskraam), derde gelijk aan mijn zus en zwager en schoonouders, met 13 weken aan mijn vader en oma’s, en naaste vrienden, 15 weken derest. Nu met de vierde zwangerschap weten mijn zus en zwager het en 2 vriendinnen, moest het echt kwijt. 
deb95 - schreef op 30-04 om 12:47
Mijn moeder dezelfde dag nog. Mijn schoonouders na de eerste echo met 8 weken. De rest met 12 weken 
Gwen - schreef op 30-04 om 23:38
Wij hebben het met kerst aan de familie verteld, toen waren we 10 weken zwanger, die week erna met oud en nieuw om 0.00 aan alle vrienden. We zouden nog een week wachten, maar mijn vriend kon zich na het aftellen niet meer inhouden, haha. Met 12 weken heb ik mijn werkgevers gebeld en daarna mocht iedereen het weten.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wanneer (na hoeveel weken) heb je verteld dat je zwanger was en waarom toen?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan