hyperemesis gravidarum - Zwangerschapsforum

liz02 - schreef op 03-10 om 14:59
Even een vraagje.  Wie heeft er ook wel eens last gehad in een zwangerschap van hyperemesis gravidarum? Ik had hier last van in mijn vorige zwangerschap.  En mijn misselijkheid loopt nu zo snel op dat ik het gevoel heb dat het nu ook gaat gebeuren.
23 antwoorden en 38865697x bekeken
* - schreef op 03-10 om 15:18
Liz ik heb er nog nooit last van gehad het lijkt me verschrikkelijk steeds te moeten braken en niks binnen kunnen houden ik hoop dat het mee zal vallen en dat het niet weer  hyperemesis gravidarum zal worden meis sterkte bij als het wel zo is meissie..
dikke knuf
:-) - schreef op 03-10 om 16:26
Beste Liz,

Als je geen water kan binnen houden en metoclopramidemonohydrochloride niet aanslaat is het tijd dat je tijdig op de stoep vh ziekenhuis staat.
Hier 2 zeer slechte zwangerschappen achter de rug, een met negen maanden lang , met het beeld hg en tweede zwangerschap tot 6 maanden.

18 jaar terug ging men er echter anders mee om.
Infuus bij uitdroging, dat dan weer wel.

Sterkte, ik weet hoe verschrikkelijk het kan zijn!
liz02 - schreef op 03-10 om 18:12
Ezzie, dank je wel voor je reactie. Ik heb nog primperan van mijn miskraam. Toen was ik een stuk minder beroerd. Maar jeetje 6 of 9 maanden is erg lang. Gelukkig was het bij de eerste tot 14 weken. Maar alsnog vond ik het een hel. Ik zie er nu gewoon al tegen op, omdat ik weet wat me dan nog te wachten staat. En nu heb ik een zes jarige rond lopen die wel wilt weten wat er met me aan de hand is.

Maar welk medicijn is metoclopramidemonohydrochloride. Het eerste gedeelte van de naam zit in primperan. Maar de andere helft niet.

Mavanmi, dank je!

Maar verder ben ik heel blij dat ik weer zwanger ben en zeker heel bewust ben dat sommige zo willen ruilen als ze nu gelijk zwanger zouden zijn. Ik hoop gewoon dat het eerste trimester voorbij vliegt en dat ik er uitgebreid van mag van genieten.
* - schreef op 03-10 om 18:32
Ja dat snap ik Liz maar je mag je bezorgdheid toch uitspreken.... Dikke knuffel voor jou en ik hoop echt dat je niet hyperemesis graviderum krijgt weer... Pfff t is wat meissie
:-) - schreef op 03-10 om 19:18
Metoclopramide wordt ook gegeven bij zware misselijkheid. Ook in combinatie met oxycodon ( morfine) en ook bij extreme misselijkheid na/ tijdens chemo.
Ik heb het gehad voor dat tweede.
Dit is volgens artsen nog redelijk veilig.
Zelf zal ik er alles aan doen om medicatie te vermijden in een zwangerschap.
Metoclopramide is dus ook niet vrij te verkrijgen.
Ik had de tweede keer een mannetje van 3 rond lopen toen ik zwanger was.
Ik weet dus dat het kei zwaar is!
Ik zou idd zo met je willen ruilen, desalniettemin weet ik dat het zwaar is!

Sterkte!
Esra♡♥ - schreef op 04-10 om 00:06
Heb et bij mn dochter lara gehad.. zowat 30 weken ziekenhuis in en uit aan t infuus. 17 kilo afgevallen..na de 30 weken bleef er eindelijk eten in.... je kan er helaas niks tegen doen.hoe graag je ook wilt...de tweede zwangerschap van senna nergens last van gehad... voelde me super... sterkte..xx
123aap123 - schreef op 05-10 om 19:43
Ik ben ruim 10. Weken lang ziek geweest. Soms hele dagen tot 15uur dan at ik Savonds weer en begon het weer. Alleen heb ik er echt nooit iets voor gekregen! Met de 20 weken weer een paar keer ziek geweest. Het is echt super vervelend zacht uitgedrukt.
* - schreef op 06-10 om 08:43
Liz hoe gaat het met je? Ben je de hele dag nu misselijk?
* - schreef op 06-10 om 08:46
aap vreselijk dat je je er niks voor hebt gekregen echt naar maar je mag nu de weken aftellen hoor meis  en dan heb je je wondertje in handen
liz02 - schreef op 06-10 om 11:22
Mavanmi, helaas ben ik al de hele dag misselijk. Ik lig bijna de hele tijd op bed. Vandaag moet ik nog eten. Ik kreeg vanmorgen niets door mijn keel. Ik spuug nog niet. Maar het eten wil er niet in. Ik kan dan het niet doorslikken. Nu heb ik wel al de hele ochtend geslapen. Vandaag haalt mijn man nog emesefene op. Ik mocht de primperan niet meer gebruiken. Slecht voor de nieren. Dus het gaat lekker bagger. Het is niet anders. Alleen hoop ik dat de weken voorbij vliegen.
* - schreef op 06-10 om 11:58
ooh lieve liz ik hoop van harte dat de emesefene gaat helpen 
wel wat eten hoor dikke knuuf
:-) - schreef op 06-10 om 12:25
Hoop dat het helpt Liz!
Anders de zetpillen van emesafene, als je de tabletten er weer uit zou gooien.
Sterkte!
liz02 - schreef op 06-10 om 12:35
Ezzie, ik heb ook gelijk de zetpillen aangevraagd. Leek me idd beter. Dit is niets aan. Bleh.
:-) - schreef op 06-10 om 12:38
Ik weet er alles van, tis heftig en alles overnemend. Je bent gewoon fysiek niks meer waard.
Dat neemt de geest dan weer over, helaas.
Laat je horen of ze werken?
Succes.
Sas - schreef op 06-10 om 14:28
@Liz wat heftig, lukt drinken wel wat?
Je was nu ook met je werk gestopt toch?
Rustig aan!
liz02 - schreef op 06-10 om 14:35
Sas, ik ga idd niet aan het werk. Het lukt me nu niet eens om mijn dochter naar school te brengen. Ik probeer wel elke keer slokjes water te nemen. Van thee werd ik gisteren erg misselijk. Van water word kk ook wel misselijk maar niet zo erg als thee.

Dank jullie wel voor het luisteren naar mijn geklaag.
:-) - schreef op 06-10 om 14:43
Oh, ik zie het zeker niet als geklaag.
Pas als je het meegemaakt hebt kan je je echt inleven! Das met alles zo.
liz02 - schreef op 06-10 om 15:41
Dank je Ez!
* - schreef op 06-10 om 15:50
Geen geklaag hoor Liz het is verschrikkelijk dat je t hebt en gooi t er maar uit dan niet letterlijk maar gewoon als je wat kwijt wil okay dikke knuff
Betty - schreef op 06-10 om 19:57
Sterkte Liz, wat lijkt me dit naar, Knuffeltje! Pff ik ben het belabberd zijn binnen een paar dagen al zat, dus alle recht om je verhaal te doen. En ik duim voor je dat het zo snel mogelijk beter gaat..
Als thee niet wil, dan wil opkikker zeker ook niet? Of een beetje suiker/ zout oplossing? Meer zodat je ook een beetje voedingstoffen en zout binnen krijgt tegen uitdroging.
liz02 - schreef op 23-10 om 21:00
Ik zet hier even een update neer zodat indien andere vrouwen dit hebben er misschien wat aan hebben.  

Ik ben inmiddels 2 keer opgenomen geweest in het ziekenhuis. 2 x 5 nachten.  Eerste keer alleen aan het infuus.  2e keer kreeg ik na 2 nachten een sonde.  De sonde zorgt ervoor dat er constant wat in de mag zit.  Hierdoor ben ik minder erg misselijk. Daarnaast zit ik aan de medicatie primperan. 3x daags.  Emesafene had bij mij geen werking.  
De sonde is niet heel prettig maar is beter dan constant spugen en niets kunnen eten of drinken.  Ik ben nu iets fitter dan zonder de sonde.  
Ja. Toen ik in het ziekenhuis lag, maar ook thuis zag ik het niet goed meer zitten. Het nekt je.  Geen energie. Het is zwaar.  Met de sonde is er meer rust gekomen.  Het is nog steeds niet leuk.  Ik kan ook nog niet genieten.  Maar het is beter te doen.  Het is zeker een hele druk op je gezin.  Mijn man zit er ook wel doorheen en mijn dochter ook.  Tegen haar vader laat ze haar onmacht zien en maakt ruzie met hem. .tegen mij doet ze heel lief om mij te ontzien. Moeilijk voor zo'n meisje.  Hopelijk gaat het gauw beter.
* - schreef op 24-10 om 19:19
Och meis wat heftig allemaal ik hoop dat t je nu niet meer opgenomen hoeft te worden 
:-) - schreef op 26-10 om 21:06
Ongelofelijk meid! Wat ontzettend zwaar!
Raar eigenlijk, toen je het eerste bericht postte, voelde je het eigenlijk al aankomen.
Dat het zo heftig is geworden..phoe!

ik wens je heel veel sterkte toe!

En als je wilt kletsen,...we zitten hier.

Liefs ez

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'hyperemesis gravidarum ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan