Bekeuring autogordel - Zwangerschapsforum

Andrea - schreef op 13-07 om 07:34
Goedemorgen dames, ik heb afgelopen zaterdag een bekeuring gekregen voor het rijden zonder gordel, ik laat echter de gordel ook na de bekeuring af want ik vind het geen veilig idee dat ding rond/over mijn buik te hebben zitten, stel je voor dat je een botsing krijgt en die gordel diep in de buik drukt... Hoe doen jullie dit en zijn er meer mensen die hier reeds een bekeuring voor hebben gekregen?
2 antwoorden en 36212714x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 13-07 om 14:01
Zwanger zonder gordel rondrijden is veel gevaarlijker. Je kunt een gordel geleider kopen waardoor de gordel altijd goed zit om je buik en je kindje geen gevaar loopt of je zorgt ervoor dat de onderste band onder je buik doorloopt en het dwarse gedeelte tussen je borsten en schuin langs de zij van je buik loopt. Dan is er ook geen gevaar voor je kleintje. Staat hier uitgelegd:
https://www.babyopkomst.nl/article/autogordel-goed-dragen/
Je moet je toch niet voorstellen dat je door of uit de auto geslingerd wordt tijdens je zwangerschap door een aanrijding. Dat is zeker niet goed.
Ik ben ook zwanger 24 weken en draag gewoon een gordel, jammer dat je er een bekeuring voor kreeg maar het is wel terecht. Gelukkig heeft het ervoor gezorgd dat je nu nadenkt over wat beter en veiliger is voor jouw en je baby. Nog beter was geweest als de agent je uitgelegd had hoe je de gordel veilig kunt dragen tijdens je zwangerschap, daar heb je meer aan als een bekeuring.
Anoniem (Gast) - schreef op 18-07 om 18:37
Een gordel is veiliger voor je baby dan door de voorruit vliegen of met je buik op het stuur klappen. Ik zou hem maar om doen.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Bekeuring autogordel' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan